Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Diána napja
6 felhasználó online
0 tag, 6 vendégKépek a galériából

Angyalosi templom
Oltár  si.
Archív hírek
2008-10-31 Forrás: Hírszerző
Bár a fél világra kiterjedő gazdasági válság egyértelműen száműzte a külpolitikát a kampány fő csapásirányából, Amerika természetesen új külpolitikát is választ az új elnökkel. Marad a cowboykapitalizmus vagy mostantól tárgyalnak ellenségeikkel is? McCain héja, Obama galamb? Nem biztos.
2008-10-31 Forrás: Magyar Nemzet Online
Kilencven éve, 1918. október 31-én, az első világháború utolsó napjaiban budapesti házában négy katona agyonlőtte a régi rend jelképének tartott gróf Tisza István miniszterelnököt. A merénylőknek kapcsolatuk volt Károlyi Mihállyal és környezetével. Tisza özvegye nem is engedte Károlyi koszorúját a sírra helyezni.
2008-10-31 Forrás: Hírszerző
131 kilométerre csökkentette a hároméves útfelújítási programban szereplő 300 kilométeres keretet csütörtöki ülésén a Fővárosi Közgyűlés. Az 1-es villamos meghosszabbításáról viszont újabb döntés született a közgyűlés csütörtöki ülésén.
2008-10-31 Forrás: Magyar Nemzet Online
Történelmi dokumentum értékű, az ostromlott épületben és a tüntetők sorai között készült felvételek, a felelősség és a közszolgálatiság kérdését boncolgató televíziós vezetők: Csillag István Ostrom alatt című filmje megkerülhetetlen dokumentuma lenne a 2006. szeptember 18-án történteknek. A Magyar Televízió vezetése az ostrom kétéves évfordulóján az utolsó percben a filmet az adásból kivette. Csillag csütörtökön sajtóvetítésen mutatta be munkáját.
2008-10-31 Forrás: Magyar Kurír
Szent Pál tanítása szerint a kereszt Isten bölcsessége, aki szeretetét a gyengeségben nyilvánítja ki. Ez a gondolat állt XVI. Benedek október 29-i katekézisének középpontjában, amelyben folytatta elmélkedését az apostol tanításáról.
2008-10-31 Forrás: Katolikus Egyház
Százötven éve, hogy egy fiatal parasztlánynak, Bernadette Soubirous-nak egy Lourdes közeli barlangban megjelent a Szűzanya. A jeles évforduló alkalmából a Szent István Társulat újból kiadta Franz Werfelnek a látnok életéről szóló regényét.
2008-10-31 Forrás: Magyar Kurír
Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának közelgő 60. évfordulója kapcsán Celestino Migliore érsek október 28-i felszólalásában megállapította, hogy számos területen jelentős haladás történt.
2008-10-30 Forrás: Magyar Kurír
XVI. Benedek pápa köszönetet mondott elődjének „a Zsinat kiemelkedő ajándékáért”. Roncalli döntött a II. Vatikáni Zsinat összehívásáról, és ő indította el a munkát – mondta a Szentatya a XXIII. János pápa megválasztásának 50. évfordulója alkalmából tartott szentmisén október 28-án, kedden a Szent Péter-bazilikában.
2008-10-30 Forrás: Katolikus Egyház
XVI. Benedek pápa – elődjéhez hasonlóan – nagyon fontosnak tartja a fiatalok megszólítását, ezért folytatja a II. János Pál által elindított ifjúsági világtalálkozók sorozatát. A Sydneyben július 13–21. között megrendezett XXIII. Ifjúsági Világnapra a Szentatya személyesen is ellátogatott. Az ausztráliai út során elhangzott beszédeit adja közre a Szent István Társulat A sydneyi Ifjúsági Világtalálkozó című füzetben.
2008-10-30 Forrás: Református Egyház
Székelyföldi magánlátogatásának utolsó napján Székelyudvarhelyen tartózkodott Sólyom László, a Magyar Köztársaság elnöke. Az államelnök egyéb programjai mellett a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Gimnáziumban tett rövid iskolalátogatást követően Ravasz László református püspök, az iskola egykori növendékének emléktábláját leplezte le.
További archív hírek:
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép