Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Enikő, Melitta napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Clará Szent Antal Mária
Barokk angyalkák (A)
Archív hírek
2008-11-30 Forrás: Hírszerző
Miközben a közszféra szakszervezetei szombaton tüntetnek a világgazdasági válság nyomán bekövetkezett megszorítások miatt, a BKV sztrájkra készül. A kormány által megígért 40 milliárd forintnak örülnek a szakszervezetek, de aggódnak amiatt, hogy mi lesz az ára a többlettámogatásnak. A buszosoknak kevés az ígéret, így egyelőre nem fújják le a december közepére meghirdetett sztrájkot. A metrós szakszervezet elnöke figyelmeztetett: a HÉV esetleges kiszervezése nemcsak a költségek, hanem a bevételek csökkenésével is járna.
2008-11-30 Forrás: Magyar Nemzet Online
Szombaton tartja értekezletét az OPEC, ahol a termelés csökkentéséről is dönthetnek, ezzel elősegítve a termelők számára kedvezőbb drágább olajat és üzemanyagárat.
2008-11-30 Forrás: Gondola
November 30-án délután 1/2 5-től este 6-ig az Örökimádás-templomban a Sant Egidio Közösség beszámolót tart az idén Cipruson megrendezett béketalálkozóról.
2008-11-30 Forrás: Katolikus Egyház
Cserháti Ferenc püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a külföldi magyarok lelkipásztori ellátásával megbízott püspöke körlevelet intézett a határainkon túl élő magyar, illetve magyarul beszélő hívekhez és lelkipásztorokhoz advent első vasárnapján. Ezt adjuk közre az alábbiakban.
2008-11-30 Forrás: Magyar Kurír
Róma egyik legrangosabb egyházi épületébe látogat november 30-án XVI. Benedek, hogy megemlékezzen Szent Lőrinc diakónus vértanúságának 1750. évfordulójáról. A Falakon kívüli Szent Lőrinc-bazilika (Basilica di San Lorenzo fuori le Mura) a névadó szent mellett négy pápa temetkezési helyéül szolgál, és itt található Alcide De Gasperi sírja is. A rómaiak számára ezen kívül elválaszthatatlanul kötődik a mellette elterülő Campo Verano temetőhöz, és XII. Piusz alakjához.
2008-11-30 Forrás: Vatikáni Rádió
Ádvent első vasárnapjának vigíliáján, szombaton délután öt órakor a pápa a nagy számban egybegyűlt hívekkel együtt a vesperást imádkozta a Szent Péter bazilikában.
2008-11-29 Forrás: Katolikus Egyház
Advent első vasárnapjával november 30-án megkezdődik az új egyházi év. A katolikus templomokban és családi otthonokban egyaránt elhelyezik az adventi koszorút, és a karácsonyt megelőző négy vasárnap, vagy már előző este, mindig eggyel több gyertyát gyújtanak. A gyertyagyújtást közös énekkel, szentírási szakaszok felolvasásával és közös imádsággal végzik.
2008-11-29 Forrás: Hírszerző
Jövő nyártól születése után minden magyar állampolgárnak automatikusan fényképes személyi igazolványt állítanak ki a kormány tervei szerint. A gyerekek igazolványát két-háromévente újítanák meg. A javaslatról még az idén dönthet a parlament, a két nagy párt egyaránt támogatja az elképzelést.
2008-11-29 Forrás: Magyar Nemzet Online
Az, hogy az emberek tömegesen nem képesek kifizetni a számláikat, még nem válság – világlott ki Szűcs Erika szociális miniszter szavaiból. „Hát itt nincsen válság!”, bizonygatta Gyurcsány Ferenc is áprilisban, hasonlóan vélekedett márciusban Csermanek János – igaz, húsz évvel ezelőtt. Mi változott azóta?
2008-11-29 Forrás: Gondola
November 17-én a dévai Szent Ferenc Alapítvány szerződéssel 49 évre átvette a Csíki Magánjavaktól a csíksomlyói árvaház épületét. Az új kollégiumot nyáron szeretné felszentelni Böjte Csaba.
További archív hírek:
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép