Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Enikő, Melitta napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Szent Ágnes ereklye
Jézus Szíve templom főoltára Pécs
Archív hírek
2008-12-31 Forrás: Gondola
A katolikusok a pasztorális értelemben (is) végtelenül elhanyagolt újpalotai lakótelepen szentelt templommal emlékeztek meg idén december 27-én Salkaházi Sára mártírhalálának évfordulójáról. Sára szociális testvért, aki a vészkorszakban zsidókat mentett, és életét adta értük-velük - nem mindenki ünnepli.
2008-12-31 Forrás: Evangélikus Egyház
"Isten elénk lépett, és megmutatta arcát, amely gazdag a kegyelemben és az irgalomban" – mondta XVI. Benedek pápa Rómában karácsonyi Urbi et orbi üzenetében. Az első karácsonykor arca lett az Istennek, hát mi el ne veszítsük ezt az arcot – figyelmeztetett Bölcskei Gusztáv püspök Debrecenben a karácsonyi istentiszteleten, és Nagy László legendás üzenetét idézve – "ha lesz még emberi arcuk, csókolom őket" – feltette a kérdést: "ma van-e még csókolni való arcunk?"
2008-12-31 Forrás: Hírszerző
Többek közt a Margit híd felújítása, a Szabadság híd és a budai rakpart átadása, útfelújítások, valamint az új metrószerelvények érkezése színesíti a főváros hétköznapjait 2009-ben. Napirenden lesz az egységes parkolási rendszer bevezetése, és elkészül az úgynevezett dugódíj megvalósíthatósági tanulmánya is.
2008-12-31 Forrás: Magyar Kurír
Az olasz képviselőházban állították ki azt a fakeresztet, amelyet XVI. Benedek pápa is megcsodált, amikor december 13-án fölkereste a szentszéki olasz nagykövetséget. A január 23-ig megtekinthető tárlat címe: „A fiatal Michelangelo, a megtalált feszület".
2008-12-31 Forrás: Vatikáni Rádió
Január 13-a és 18-a között Mexikóvárosban rendezik meg a családok VI. Világtalálkozóját. Ennio Antonelli bíboros, Firenze volt érseke, aki jelenleg a Család Pápai Tanácsának elnöke helyszíni szemlét tartott a mexikói fővárosban, amely 20 millió lakosával a világ egyik legnagyobb metropolisza.
2008-12-31 Forrás: Evangélikus Egyház
Szombathely püspökét arról kérdeztük, hogyan látja 2008 Magyarországát, mit gondol a gazdasági világválságról, lesznek-e ennek lelki következményei is hazánkban, illetve milyen úton kéne haladnunk, hogy a magyarok is megtalálhassák a lelki békét? Veres András szerint nehéz esztendő következik – a kiút az erkölcsi felemelkedés lehetne.
2008-12-31 Forrás: Református Egyház
Jeruzsálemi keresztyén egyházi vezetők közös nyilatkozatot adtak ki, melyben mindkét felet az erőszakról való lemondásra szólították fel és a nemzetközi államközösség támogatását kérték.
2008-12-30 Forrás: Vatikáni Rádió
Egy teljes évet szánt a katolikus Egyház Szent Pál apostol születésének kétezredik évfordulója megünneplésére. 2008. június 29-től, Szent Péter és Pál apostolok ünnepétől kezdve egy esztendőn át világszerte különféle, egyházi és kulturális megemlékezések és konferenciák zajlanak, hogy a népek nagy tanítójának és apostolának rendkívül színes és gazdag alakját bemutassák.
2008-12-30 Forrás: Magyar Kurír
December 29-től január 2-ig Brüsszelben tartják a Bizalom Zarándokútjának következő találkozóját, amelyre mind az öt földrészről várnak fiatalokat. Magyarországról mintegy 250 fiatal indult útnak vasárnap.
2008-12-30 Forrás: Virtuális Plébánia Portál
Teréz Anya egy évvel ezelőtt megjelent könyve néhány hét alatt világszenzációvá lett. A dokumentumkötet „Kalkutta Szentjének” benső lelki világát tárja fel: azokat a belső vívódásait, amelyekről csak lelki vezetőinek számolt be leveleiben.
További archív hírek:
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép