Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Enikő, Melitta napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

A wellnesz.  Topor M.
XVI. Benedek
Archív hírek
2009-01-31 Forrás: Magyar Kurír
A Magyarországi Református Egyházban a 2008. év végének központi eseménye volt az egyházmegyei, egyházkerületi és zsinati tisztségviselők választása. Ezen a héten iktatták, iktatják be hivatalába mind a négy, hat évre megválasztott református püspököt. A Dunántúli Egyházkerület új püspöke Steinbach József lesz; beiktatására január 30-án Pápán kerül sor. Az ünnepi szertartáson Erdő Péter bíboros, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke is részt vesz.
2009-01-31 Forrás: Vatikáni Rádió
Pénteken délelőtt a Szentatya kihallgatáson fogadta a katolikus-ortodox nemzetközi vegyes bizottság tagjait – összesen 35 személyt - akik egy héten keresztül az „Egyház, mint közösség” kérdésről tartottak teológiai eszmecserét.
2009-01-31 Forrás: Evangélikus Egyház
Christoph Schönborn bíboros szerint hibát követett el a Vatikán azzal, hogy feloldotta a kiközösítés alól Richard Williamson tradicionalista püspököt.
2009-01-31 Forrás: Vatikáni Rádió
A kezdeményezésre január 31-én az öt földrész több mint 400 városában kerül sor. 24 órán át imalánc kapcsolja össze Rómát, New York-ot, Krakkót, csakúgy, mint a dél-amerikai Peru vagy az afrikai Mozambik kis településeit a gázai Szentcsalád plébániával.
2009-01-31 Forrás: Magyar Kurír
Az I. Magyar Nemzeti Serra Tanács január 26-i ülésén választották meg a magyarországi tartomány tisztségviselőit Budapesten, a Kassai téri Szentlélek Egyházközség közösségi házában.
2009-01-30 Forrás: Magyar Kurír
Az ad limina látogatásukat végző oroszországi főpásztorokat január 29-én délelőtt fogadta a Szentatya. Hozzájuk intézett szavaiban arra buzdította a püspököket, hogy az egységre törekedve folytassák lelkipásztori tevékenységüket, merítve az egyetemes egyház tapasztalatából.
2009-01-30 Forrás: Katolikus Egyház
Az alapításának négyszáz éves évfordulójára készülő Congregatio Jesu (angolkisasszonyok) szerzetesközösség három éven át tartó rendezvénysorozatot indít. A jubileumot ünnepi hangverseny keretében nyitják meg Ward Mária halálának napján, január 30-án 16 órakor Budapesten, a Belvárosi Főplébánia-templomban.
2009-01-30 Forrás: Evangélikus Egyház
Várszegi Asztrikot újabb kilenc évre főapáttá választotta a pannonhalmi főapátság konventje csütörtökön – közölte Hortobágyi Cirill főmonostori perjel.
2009-01-30 Forrás: Vatikáni Rádió
XVI. Benedek pápa január 21-én, Giovanni Battista Re bíboros, a Püspöki Kongregáció prefektusa által aláírt dekrétumban visszavonta a Szent X. Piusz Testvériség négy püspökének egyházi kiközösítését. A dekrétum a pápa akaratát fejezi ki, amelynek célja, hogy felszámolja a szakadást a világszerte néhány százezer hívőt és 493 papot számláló közösség és a katolikus egyház között.
2009-01-30 Forrás: Frigyesy Ágnes
Reményt vesztett helyzetben a próféták szóltak népünkhöz. Esélytelenség, kicsinység jellemezte Jézus követőinek helyzetét is. Jelenleg egyetemes válság-helyzetben élünk, körülfogja szívünket a reménytelenség. Pedig az Ige a reményre hívja fel figyelmünket – mondta Tőkés László református püspök, EP-képviselő 2009. január 25-én az Európai Biblia-kiállítás megnyitója előtti istentiszteleten Nagyváradon az újvárosi református templomban.
További archív hírek:
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép