Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Diána napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Jáki Szent György templom
Őszi tájkép, A.
Archív hírek
2009-02-28 Forrás: Magyar Kurír
Az AsiaNews hírügynökség tette közzé a muzulmán vallásról áttért keresztények egy csoportjától származó kezdeményezést, hogy nagyböjtben imádkozzunk a támadások kereszttüzében lévő XVI. Benedek pápáért. Az ima általi megerősítésre különösen nagy szükség van most, amikor mindenfelől oly sok támadás éri a Szentatyát.
2009-02-28 Forrás: Evangélikus Egyház
Ötvened vasárnapján délután a pápai evangélikus gyülekezetben szeretetvendégséget tartottak. Örömmel jöttek el a gyülekezeti tagok e gyülekezetépítő rendezvényre, mely megszólította az evangélikusokat. A résztvevők létszámát tekintve, kicsinek bizonyult a gyülekezeti terem, így az előadásokat, valamint a délutáni programot a templomban tartották. Témaként a tábori lelkészi szolgálat kérdése, valamint feladata a honvédségen belül, került kibontásra.
2009-02-28 Forrás: Református Egyház
A vallás szerepe Európában mind nagyobb elismerést vált ki a politikából –állapították meg azon a konferencián, amit február 25-26-án tartottak Erfurtban. A szervező a Vallás Mobilizálása Európában nevű kutatási projekt volt.
2009-02-28 Forrás: Vatikáni Rádió
Tárjuk ki szívünket azok felé, akiket nehézség sújt és nagylelkűen küzdjünk a szegénység ellen, mert a keresztények nem maradhatnak tétlenek, amikor hiányzik a kenyér az emberek asztaláról. Ezzel a buzdítással fordult a pápa a „Pro Petri Sede” és az „Etrennes Pontificales” jótékonysági szervezetek tagjaihoz, akiket pénteken délelőtt fogadott.
2009-02-28 Forrás: Vatikáni Rádió
Csütörtökön kezdte meg látogatását a Vatikánban a Cseh Földek és Szlovákia Ortodox Egyházának metropolitája. Szombaton fogadja őt XVI. Benedek pápa. Kryštof metropolita 2006 óta vezeti a Cseh Földek és Szlovákia ortodox egyházát, amelyhez mintegy százezer hívő tartozik. Látogatásáról illetve az ortodox egyház helyzetéről kérdezte munkatársunk Walter Kasper bíborost, a Keresztény Egységtörekvés Pápai Tanácsának elnökét.
2009-02-28 Forrás: Magyar Kurír
XVI. Benedek pápa fogadta annak a konferenciának a résztvevőit, amelyet a Pápai Életvédő Akadémia szervezett február 20-21-én, „A genetika új határai és az eugenetika veszélyei” címmel. Az eugenetika szó lassan hazánkban is beépül a köztudatba, hiszen egyre többször lehet hallani róla.
2009-02-28 Forrás: Evangélikus Egyház
Az utóbbi időben egyre több aggasztó társadalmi jelenségnek, mindenkit felrázó tragédiának lehetünk elszenvedői, tanúi Magyarországon – áll a Magyarországi Evangélikus Egyház elnökségének pénteken kiadott közleményében.
2009-02-28 Forrás: Református Egyház
Az idei emléknap témája: „Amerika Krisztussal, éld meg a missziót!”. Célkitűzése, hogy különleges figyelmet fordítson arra a híd szerepre, amely évszázadok óta egybe köti a spanyol és a latin-amerikai egyházakat. Két eseményre tesz utalást: a múlt augusztusi quitói amerikai missziós kongresszus, valamint a jubileumi Pál-év az októberben zajlott vatikáni püspöki szinódus kontextusában.
2009-02-27 Forrás: Evangélikus Egyház
Elnökségi ülést tartott a Maek február 23-án, a Déli Egyházkerület székházában. Prőhle Gergely országos felügyelő (a Maek elnöke), Gáncs Péter és Fabiny Tamás püspökök mellett Adorjáni Dezső erdélyi magyar evangélikus püspök is részt vett az ülésen, valamint a Maek teljes elnöksége.
2009-02-27 Forrás: Református Egyház
Megválasztása után Bölcskei Gusztáv, az MRE Zsinatának lelkészi elnöke köszönetet mondott a bizalomért a zsinati tagok előtt.
További archív hírek:
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép