Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Enikő, Melitta napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Mesebeli angyalka (A)
A Szt. Péter téren svájci katonák vigyázzák a rendet.
Archív hírek
2009-03-31 Forrás: Református Egyház
A héten Londonban találkoznak a világ legfejlettebb országainak vezetői, hogy megvitassák közös teendőiket a kialakult pénzügyi és gazdasági világválság kezelésére, a további, még súlyosabb katasztrófák megelőzésére. A kérdés az, hogy a G20-ak el tudnak-e, el akarnak-e mozdulni a money(mani)teizmustól az igazságosabb világ koncepciója felé?
2009-03-31 Forrás: Magyar Kurír
A Vatikáni Rádiónak interjút adott Cserháti Ferenc, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia külföldi magyarok lelkipásztori ellátásáért felelős püspöke. Az interjút az alábbiakban szerkesztett formában közöljük.
2009-03-31 Forrás: Vatikáni Rádió
Ez már nem a szavak ideje: elérkezett a döntő óra, amikor Isten Fia életét adja az emberiségért – mutatott rá XVI. Benedek pápa vasárnap délben az Úrangyala elimádkozása előtt mondott beszédében. Az esős idő ellenére a hívek zsúfolásig megtöltötték a Szent Péter teret.
2009-03-31 Forrás: Vatikáni Rádió
Vasárnap délelőtt a pápa az Örök Város „Jézus Szent Arca” nevű plébániáját kereste fel. A Magliana városnegyed híveinek bemutatott szentmisén homíliájában arra szólított fel, hogy „a keresztények testvéreiket szolgálva, Istenbe vetett bizalommal küzdjék le korunk társadalmi és gazdasági válságát, a félelmet és a magányt”.
2009-03-31 Forrás: Magyar Kurír
Október 23. és 25. között több ezer fiatalt várnak Pécsre nemcsak Magyarországról, hanem a környező országokból is. Három napot töltenek el együtt: közösen imádkoznak és megosztják egymással tapasztalataikat. A közösség két testvére nemrégen tért vissza Taizébe, miután két hetet Pécsen töltött.
2009-03-30 Forrás: Felvidék.ma
Ellentétes vélemények az MKP-ban? Csáky Pál magyar püspököt szorgalmaz, míg az egyházügyi bizottság „legmagasabb tisztségeket betöltő” azaz karrierista papokat támogatna és halogatja a püspökkérdést.
2009-03-30 Forrás: Evangélikus Egyház
Vértesi László erdélyi református lelkész lett a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma Szórvány Munkacsoportjának elnöke. A KMKF új testülete 2010 szeptemberére dolgoz ki stratégiai tervet a Kárpát-medencei és a világban szétszóródott magyar közösségek szórványosodásának megállítására vagy mérséklésére.
2009-03-30 Forrás: Erdély.ma
A Mária Rádió harmadik születésnapját a most már önálló katolikus rádió magyar szerkesztői legnépesebb hallgatóságuk körében, Székelyföldön ünnepelték.
2009-03-30 Forrás: Magyar Kurír
A vasárnapi Úrangyala-imádság előtt XVI. Benedek pápa hálával szólt az afrikai egyház életvidámságáról, közösségeinek a szent iránti érzékéről, valamint a misszionáriusok gyömölcsöző munkájáról.
2009-03-30 Forrás: Református Egyház
Mindenki riogat minket, hogy mi lesz a Földdel. Mi pedig elhisszük, és azután megyünk tovább életünk útján ugyanúgy, mintha senki semmit nem mondott volna. Szombaton este itt volt a lehetőség, hogy tegyünk valamit élőhelyünk klímájáért a Föld Órája nevű kezdeményezésben, ami a világ legnagyobb klímavédelmi akciója.
További archív hírek:
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép