Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Diána napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Szent Willibrord
Marcali-Boldog Gizella templom
Archív hírek
2009-05-31 Forrás: Katolikus Egyház
Pünkösd a húsvéti idő záróünnepe (pentekoszté = ötvenedik nap), ami idén május 31-ére esik. „A Szentlélek Pünkösdkor, az Egyház születése napján minden népre kiárasztotta az istenismeret fényét, és a sok különböző nyelvű embert az egy közös hit megvallásában egyesítette” – énekli az Egyház minden szentmise prefációjában.
2009-05-31 Forrás: Erdély.ma
Többszázezren vettek részt szombaton a 443. csíksomlyói búcsún. A zarándoklat a Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye alapításának 1000. és a ferences rend 800. éves jubileumát is köszöntötte.
2009-05-31 Forrás: Vatikáni Rádió
A Szentatya elfogadva Václav Klaus cseh államfő meghívását 2009. szeptember 26-a és 28-a között lelkipásztori látogatást tesz a Cseh Köztársaságban. A látogatás három várost érint: Prágát, Brnót és Stará Boleslavot - olvassuk a Szentszék sajtóirodájának szombaton késő délelőtt megjelent közleményében.
2009-05-31 Forrás: Magyar Kurír
A gazdagok és szegények közötti különbségek egyre nyilvánvalóbbak, a pénzügyi és gazdasági válság pedig humanitárius katasztrófával fenyegeti a fejlődő országokat – mondta a Szentatya pénteken a Vatikánban, amikor Afrika és Ázsia új szentszéki nagyköveteivel találkozott.
2009-05-31 Forrás: Evangélikus Egyház
Ittzés János, a Magyar Evangélikus Egyház győri elnök-püspöke pünkösdvasárnap 10 órakor a nádorvárosi evangélikus újtemplomban tart igehirdetést, míg pünkösdhétfőn ugyancsak 10 órakor Győrújfalun várja a híveket.
2009-05-31 Forrás: Vatikáni Rádió
Május 30-án, szombaton délelőtt gyermekek vidám énekétől volt hangos a vatikáni VI. Pál kihallgatási csarnok. A cseh, francia, horvát, ír, lengyel, német, olasz, spanyol, szlovák fiatalok között jelen volt 34 magyar kis misszionárius is, P. Benvin Sebastian verbita szerzetes vezetésével.
2009-05-30 Forrás: Felvidék.ma
A pünkösd újszövetségi egyházi ünnep, amelyen a kereszténység a Szentlélek eljövetelének emlékét üli meg. A Szentlélek ezen a napon jött el Jézus Krisztus és a Krisztusi Egyház anyjára, legszentebb Szűz Máriára, valamint az apostolokra, s ezt a napot új tartalommal töltötte meg a keresztények számára.
2009-05-30 Forrás: Vatikáni Rádió
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia május 13-án, a Fatimai Szent Szűz ünnepén nyilatkozatot tett közzé, amelyben, követve az Európai Unió Püspöki Bizottsága, a COMECE ajánlását.
2009-05-30 Forrás: Katolikus Egyház
A Szentlélek kiárasztásának ünnepén, pünkösdkor hagyományosan egyházmegyei napot tartanak több hazai püspökség szervezésében.
2009-05-30 Forrás: Vatikáni Rádió
A Szentatya Josip Bozanic bíboros, zágrábi érsekhez írt levelében emlékezik meg Szent Kvirin püspök vértanúságáról, és köszönti a híveket a június 4-i ünnepi szertartások alkalmából, amelyeknek helyszíne a horvátországi Krk szigete.
További archív hírek:
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép