Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Diána napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Bécsi adventi hangulat, Topor M.
v.Nagy Jáno László: Az új várostáblán Szent László katolikus templom
Archív hírek
2009-06-30 Forrás: Katolikus Egyház
Cserháti Ferenc, a külföldi magyarok lelkipásztori ellátásával megbízott esztergom-budapesti segédpüspök észak-amerikai körútjának befejező állomásaként öt napra az amerikai fővárosba, Washingtonba érkezett. A vendéget a helyi katolikus közösség képviseletében Bagyinszki Ágoston OFM fogadta.
2009-06-30 Forrás: Magyar Kurír
A római Szent Tekla-katakombában a restaurálás során június 19-én feltárták az eddig ismert legrégibb Szent Pál-mellképet.
2009-06-30 Forrás: Vatikáni Rádió
Június 28-án, vasárnap délben, az Úrangyala elimádkozásakor mondott beszédében XVI. Benedek pápa a véget ért páli évet a kegyelem időszakának nevezte. Szent Pál üzenete a keresztény közösségekben mindenütt megújította a Krisztus és az Evangélium iránti szeretetet.
2009-06-30 Forrás: Evangélikus Egyház
A soron következő Világ- és tradicionális vallások vezetőinek harmadik kongresszusát 2009. július 1-2. között rendezik meg Asztanában, Kazahsztán fővárosában, az ENSZ támogatásával.
2009-06-30 Forrás: Magyar Kurír
XVI. Benedek pápa szenzációs kutatási eredményt jelentett be a Szent Pál-évet lezáró ünnepi vesperás alkalmával június 28-án. Régészeti vizsgálatok szerint valóban A Népek Apostolának földi maradványait tartalmazza a Falakon kívüli Szent Pál-bazilika alatt található római szarkofág, melyet a keresztény hagyomány az apostol sírjának tartott.
2009-06-30 Forrás: Református Egyház
Megkezdték Kömlődön a református egyház szociális foglalkoztatójának bővítését, ehhez a szervezet a parókiát és a mellette található nyári konyhát ajánlotta fel. A beruházás értéke 44 millió forint.
2009-06-30 Forrás: Vatikáni Rádió
Június 29-én, Szent Péter és Pál apostolok napján, hétfőn délelőtt XVI. Benedek pápa ünnepi szentmisét mutatott be a vatikáni Szent Péter bazilikában. A szentmisén részt vett a konstantinápolyi ökumenikus pátriárka küldöttsége is, Emmaneul, franciaországi metropolita, az ortodox egyházak európai uniós hivatalának vezetője, továbbá Athenagorász belgiumi metropolita és Joakim Billis diakónus, a fanari Szent András Apostoli Szék képviseletében.
2009-06-30 Forrás: Magyar Kurír
Szent Péter és Pál apostolok ünnepén, június 29-én Benedek pápa 34 új metropolita érseknek adta át a palliumot ünnepi szentmise keretében.
2009-06-29 Forrás: Magyar Kurír
A június 28-i, vasárnapi Úrangyala-imádság alkalmából mondott beszédében a Szentatya röviden visszatekintett a Szent Pál-évre, és szólt a június 19-én megnyitott papság évéről is.
2009-06-29 Forrás: Felvidék.ma
Marczell Mihály, egykori dunaszerdahelyi egyházi író gondolatait olvashatják honlapunkon Szent Péter és Pál ünnepén. A mai napon a két főapostol halála napján azokra gondolunk, akik lélekbe zárva, kegyelettel őrizve –hirdetni kezdték. Az apostolfejedelemnek, Péternek elsőrendű feladatként jutott osztályrészül az isteni ige hangoztatása és igaz tanítása.
További archív hírek:
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép