Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Diána napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

José Antolinez: Szűz Mária megkoronázása
Rákóczi korabeli kuruc lovassági zászló
Archív hírek
2009-07-31 Forrás: Vatikáni Rádió
A Szentatya szerdán este negyed nyolckor érkezett meg a Rómától mintegy harminc kilométerre fekvő városkába, miután két hetet töltött az észak-olasz hegyekben. Az Apostoli Palota előtti téren hívek sokasága fogadta, akiket pár szóval köszöntött.
2009-07-31 Forrás: Evangélikus Egyház
Norvégiában a katolikus egyház soha nem látott mértékben gyarapodik. Az elmúlt években a bevándorlás következtében a hívek száma mintegy 200 ezerrel nőtt. A túlnyomórészt protestáns Norvégiában az ott született katolikusok száma mintegy 50 ezerre tehető.
2009-07-31 Forrás: Vatikáni Rádió
A népek iránti felelősség és védelmezésük a népirtás, a háborús bűnök és etnikai tisztogatás valamint az emberiség elleni bűntettek ellen – ez volt a témája az ENSZ július 28-i ülésének, amelyen felszólalt Celestino Migliore érsek, a Szentszék állandó ENSZ megfigyelője. Beszédében emlékeztetett a világ vezetői által 2005-ben elfogadott dokumentumra, amely a népek védelmezésével foglalkozott.
2009-07-31 Forrás: Magyar Kurír
Kis napenergiatermelő erőművé válik Joseph Ratzinger pentlingi otthona, ahol abban az időszakban élt, amikor a regensburgi egyetemen tanított. A német DPA hírügynökség jelentése szerint az épület 3 km-re található a bajor város központjától (Bergstrasse 6, Pentling). Pentlingben van eltemetve a pápa édesapja, édesanyja és nővére.
2009-07-31 Forrás: Vatikáni Rádió
A pápa nyári rezidenciáján vasárnap este hat órai kezdettel Bach és Mozart dallamai csendülnek föl a Szentatya jelenlétében, a Bad Brückenau-i bajor kamarazenekar előadásában, Albrecht Mayer vezényletével. A koncert végén a pápa köszönti az egybegyűlteket.
2009-07-30 Forrás: Magyar Kurír
„Ha békét akarsz, óvd a teremtést” – ez a témája XVI. Benedek pápa béke világnapi üzenetének. 2010. január 1-jén 43. alkalommal ünnepeljük a világnapot.
2009-07-30 Forrás: Evangélikus Egyház
Hazánkban tett látgatása keretében magyar egyházi vezetőkkel találkozott Arthur Schneier New York-i főrabbi. Az Egyesült Államok ideiglenes ügyvivőjének rezidenciáján megtartott ebéden szóba került az egyházak nemzetközi szerepvállalása a válság idején, továbbá a magyarországi egyházak és a kormány viszonyának alakulása.
2009-07-30 Forrás: Vatikáni Rádió
Két éve, hogy megkezdődtek a Vatikáni Könyvtár felújítási és restaurálási munkálatai, melyek várhatóan 2010-re fejeződnek majd be, megnyitva újra a kutatók számára az egyedülálló gyűjteményt őrző könyvtár kapuit.
2009-07-30 Forrás: Virtuális Plébánia Portál
Kedves családok és házaspárok, kedves családokat szerető szerzetes- és paptestestvérek, kedves mindnyájan, akik a család és az élet mellett álltok!
2009-07-30 Forrás: Vatikáni Rádió
XVI. Benedek pápa július 29-én, szerdán befejezte kéthetes vakációját a festői szépségű alpesi településen, Les Combes-ban, ahol a szalézi szerzetesek látták vendégül. Indulás előtt köszönetet mondott a biztonságára ügyelő rendőröknek, tűzoltóknak, polgárőröknek, akik láthatatlanul, akár az angyalok, mégis hatékonyan vigyázták pihenését.
További archív hírek:
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép