Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Enikő, Melitta napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

A Tisza reggel, még nyáron, Topor M.
Rosa Mystica
Archív hírek
2009-08-31 Forrás: Református Egyház
Súlyosan sérti az egyházi oktatás autonómiáját a tavaly megváltoztatott középiskolai felvételi eljárás rendje - közölte Papp Kornél, a Magyarországi Református Egyház zsinata oktatási irodájának vezetője szombaton, Tatán.
2009-08-31 Forrás: Magyar Kurír
Augusztus 29-én befejeződött a 30. Rimini Meeting. „Reménnyel és bizalommal tekintünk a fiatal nemzedékre” – mondta Renato Schifani, az olasz szenátus elnöke.
2009-08-31 Forrás: Evangélikus Egyház
Kárpát-medencei szintű összefogással próbálnak minden szinten fellépni a szlovákiai nyelvtörvény ellen a magyarság hazai és határon túli szervezetei, valamint a magyar egyházak vezetői. A szegedi dómban vasárnap rendezett ökumenikus találkozó másik kimondott célja az országhatárokon kívül rekedt magyar nemzeti közösségek melletti kiállás volt.
2009-08-31 Forrás: Magyar Kurír
Castel Gandolfóban a vasárnap déli Mária-imádság alkalmából mondott beszédében a Szentatya a föld jövője iránti felelős magatartásra kért mindenkit, de különösen a fejlett ipari államokat.
2009-08-31 Forrás: Református Egyház
Érthetetlennek tartja a református és az evangélikus egyház, hogy az Európai Unió belügynek tekinti a szlovák-magyar ellentéteket. Az elmúlt hónapok magyarsággal szembeni legdurvább atrocitásaként értékeli a két egyház mindazt, ami Szlovákiában a magyar nemzetiségű polgárokkal történik.
2009-08-31 Forrás: Magyar Kurír
A Gazdagréti Szent Angyalok Plébánia közleménye szerint Lipp László atya temetése szeptember 4-én pénteken 15 órakor lesz a gazdagréti Szent Angyalok-templomban. A szertartást megelőzően szeptember 3-án csütörtökön 20 órától szeptember 4-én reggel 6 óráig virrasztás lesz a templomban.
2009-08-29 Forrás: Református Egyház
Mély aggodalommal figyeljük Magyarország és Szlovákia kapcsolatának alakulását és a szlovákiai magyarságot érő diszkriminációs lépéseket. A Magyar Református Egyház Generális Konventje elítéli a szeptemberben hatályba lépő szlovákiai nyelvtörvényt, amely csorbítja a kisebbségi nyelvhasználatot és korlátozza Szlovákia nem szlovák anyanyelvű polgárainak teljes élethez való jogát.
2009-08-29 Forrás: Magyar Kurír
"Eurojess 2009" (European Jesuits in Social Sciences) a címe a napokban zajló rendezvénynek, amelyet az európai jezsuiták szerveztek Granadában azzal a céllal, hogy megvizsgálják a földrészen élő iszlámhívők múltbeli és jelenlegi helyzetét.
2009-08-29 Forrás: Evangélikus Egyház
Húsz éve, a rendszerváltáskor kapták vissza a ferencesek a mátraverebély-szentkúti kegyhelyet, valamint több templomukat, rendházukat, amely alkalomból hálaadást tartanak a nemzeti kegyhelyen jövő szombaton – közölte Szerdahelyi Csongor, a ferences sajtóközpont igazgatója.
2009-08-29 Forrás: Magyar Kurír
A Szentatya november 21-én találkozik a művészekkel, ilyen találkozóra első ízben kerül sor – nyilatkozta Gianfranco Ravasi érsek, a Kultúra Pápai Tanácsának elnöke Vatikáni Rádióban.
További archív hírek:
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép