Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Diána napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Kiállítás képei
Marcali Szent Orbán kápolna
Archív hírek
2009-09-30 Forrás: Vatikáni Rádió
Kettős kihívás előtt állunk, de ez nem csak a gyulafehérvári főegyházmegyét, hanem az egész társadalmat érinti, ezek pedig a létszámcsökkenés és a megélhetés biztosítása a szülőföldön.
2009-09-30 Forrás: Magyar Kurír
A Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége 2006-ban Sinkó Ferenc-díjat alapított pályakezdő újságírói tevékenység elismeréséül. A cél a katolikus értékrend szakmailag megalapozott és hiteles képviseletének elősegítése az írott és elektronikus sajtóban. A szerkesztőségek vezetői október 21-éig tehetnek javaslatot szerkesztőségenként egy-egy munkatársra, akit a fenti szempontok alapján méltónak találnak a díj elnyerésére.
2009-09-30 Forrás: Református Egyház
Jövőre ideiglenesen felfüggesztik az 1+1 forint alapú egyházműködési finanszírozási rendszert – tudta meg honlapunk, miután Bajnai Gordon és a kormányzat képviselői a Parlamentben egyeztettek a történelmi egyházak képviselőivel.
2009-09-30 Forrás: Vatikáni Rádió
Az erdélyi egyházmegye alapításának ezredik évfordulóján, Szent Mihály főangyal főünnepén, 2009. szeptember 29.-én Őeminenciája Franc Rodé cm bíboros, Őszentsége XVI. Benedek pápa rendkívüli küldötte, a Megszentelt Élet Intézményei és az Apostoli Élet Társaságai Kongregációja Prefektusa
2009-09-30 Forrás: Felvidék.ma
A Rákóczi Szövetség oktatási ösztöndíjának átadására került sor csütörtökön a szenci kultúrházban - Szenc és vidéke leendő alapiskolásainak. A gyermekek nyújtotta kultúrműsort magyarországi és szlovákiai közéleti személyek felszólalásai követték, majd átadták azon leendő alapiskolásnak (illetve szüleinek) a Szövetség ösztöndíját, akik számára az anyanyelven történő oktatást választották a szülei.
2009-09-30 Forrás: Erdély.ma
Több ezren vettek részt ma Gyulafehérváron a Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye alapításának ezredik évfordulója alkalmából szervezett nagyszabású rendezvényeken.
2009-09-30 Forrás: Magyar Kurír
Egyház és állam, húsz évvel a berlini fal leomlása után címmel tartja soron következő plenáris ülését az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa (CCEE) október 1. és 4. között Párizsban. A tanácskozáson előadást tart Erdő Péter bíboros, a CCEE elnöke.
2009-09-30 Forrás: Vatikáni Rádió
"A pap és a lelkipásztorkodás a digitális világban: az új médiumok Isten szava szolgálatában" - ez a témája a 44. kommunikációs világnapnak. A pap elsődleges feladata, hogy hirdesse Isten szavát, aki megtestesült, emberré lett, belépett a történelembe és ily módon jelzi számunkra azt a szeretetközösséget, amelyet Isten kötött az emberrel.
2009-09-30 Forrás: Katolikus Egyház
Eljött az idő, hogy megszilárdítsuk hitünket Jézus Krisztusban – szól P. Benvin Sebastian Madassery, a Pápai Missziós Művek (PMM) igazgatójának felhívása a szervezet lapjának legújabb számában.
2009-09-29 Forrás: Evangélikus Egyház
XVI. Benedek pápa a Székesfehérvári Egyházmegye papját, Nobilis Máriót a szűkebb Pápai Család tagjává fogadta. Nobilis Máriót 1991-ben Székesfehérváron szentelték pappá. Káplán volt Dunaújvárosban 1995-ig, majd plébános és egyetemi lelkész Piliscsabán 1998-ig.
További archív hírek:
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép