Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Diána napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

VII. Orbán
Üdvözlet
Archív hírek
2009-10-31 Forrás: Evangélikus Egyház
Október 31-én átadták a Károli Gáspár-díjat dr. Pósfay Györgynek Budapesten, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
2009-10-31 Forrás: Katolikus Egyház
Magyar szentjeink és boldogjaink sorában Meszlényi Zoltán püspök alakja különleges helyet foglal el. Ő az első, aki hazánkban a sztálinista egyházüldözés áldozatai közül a boldogok sorába emelkedik – mondta szentbeszédében Erdő Péter bíboros az október 31-i boldoggáavatási szentmisén az esztergomi bazilikában.
2009-10-31 Forrás: Felvidék.ma
Azért lett október 31. a reformáció emléknapja, mert Luther Márton Ágoston-rendi szerzetes a hagyomány szerint ezen a napon szögezte ki 1517-ben az egyház megújítását szolgáló 95 tételét a wittenbergi vártemplom kapujára.
2009-10-31 Forrás: Erdély.ma
A hétvégén sokan kilátogatnak majd elhunyt szeretteik sírjához. Minden nép legbensőségesebb hagyományai temetkezési szokásaihoz és jelképeihez kötődnek. Székelyföldön őrzik a régi temetkezési szokásokat, de ezek is változnak.
2009-10-31 Forrás: Vatikáni Rádió
A Szentté avatási Kongregáció prefektusának a következő üzenete hangzott el a szertartáson: Hálásak vagyunk XVI. Benedek pápának azért az ajándékáért, amelyet ma adott a dicsőséges magyar egyház számára. Boldog Meszlényi Zoltán esztergomi segédpüspök az egyetemes egyház számára is dicsőséget jelent.
2009-10-31 Forrás: Vatikáni Rádió
Nagy ünnepre gyűltünk ma egybe hazánk főtemplomába, a Magyar Sion hegyére, amely népünk számára évszázadokon át Isten gondviselését, a visszatérés reményét, a nemzet megújulását jelképezte. A török idők romlása után újabb 150 évre volt szükség ahhoz, hogy ez a székesegyház ismét felépüljön.
2009-10-31 Forrás: Magyar Kurír
Elfogadva testvérünk, Erdő Péter bíboros, Esztergom-budapesti érsek, valamint sok más püspök testvérünk és számos hívő kérését.
2009-10-30 Forrás: Igen.hu
Batthyány-Strattmann László-díjat vett át október 29-én De Blasio Antonio, a pécsi Egészséges Városért Alapítvány titkára, az Egészséges Városok Magyarországi Szövetségének főtitkára.
2009-10-30 Forrás: Magyar Kurír
Különös ez az egybeesés. Holnap lesz a reformáció napja, holnapután pedig Mindenszentek ünnepe.
2009-10-30 Forrás: Evangélikus Egyház
A Deák téri Evangélikus Gimnázium kórusa október 26-30 között német és dán kórusokat látott vendégül. A közös próbák után Hallasz-e engem? – Bábel énekel címmel pénteken este záróhangversenyt fognak adni a Deák téri templomban. A rendezvény csütörtöki próbájára látogattunk el, ahol Sólyom Anikó tanárnőt arról faggattuk, honnan jött a kórustalálkozó ötlete.
További archív hírek:
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép