Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Enikő, Melitta napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

VIII. Sándor
Fehér Turul
Archív hírek
2009-11-30 Forrás: Magyar Kurír
Az új egyházi év kezdetén, advent első napján használta először a Szentatya az új pásztorbotot: a 2,53 kilós pápai jelvény 600 grammal könnyebb a korábbi, ezüstkeresztet ábrázoló botnál, amelyet elődjétől, II. János Páltól örökölt hivatalba lépésekor XVI. Benedek.
2009-11-30 Forrás: Vatikáni Rádió
34. alkalommal tekinthető meg a 100 betlehemi jászol elnevezésű kiállítás a római Santa Maria del Popolo bazilikában. Angelo Comastri bíboros, a pápa vatikánvárosi helynöke nyitotta meg a tárlatot, amely egészen január 6-ig látogatható.
2009-11-30 Forrás: Magyar Kurír
Veres András szombathelyi megyéspüspök Szent András apostol ünnepén, 1959. november 30-án született Pócspetriben. 2006 óta szombathelyi megyéspüspök. Jelmondata: „Adduxit eum ad Jesum” – „Elvitte őt Jézushoz” (Jn 1,41). Az idén 50. születésnapját ünneplő Veres András így írt papi hivatásáról 2009-ben a Martinus című egyházmegyei lapban:
2009-11-30 Forrás: Református Egyház
Az Kollégiumi Kántus történetét bemutató kiállítás volt az egyik fő eseménye annak a vasárnapi programsorozatnak, amellyel a debreceni Kántus alapításának 270. évfordulóját ünnepelték a Református Kollégium falai között.
2009-11-29 Forrás: Erdély.ma
XVI. Benedek pápa a római Szent Péter bazilikában bemutatott vecsernyével szombaton megnyitotta az adventi időszakot. Szentbeszédében a katolikus egyházfő arra kérte a híveket: a karrieren vagy a társadalmi pozíción túl másban is reménykedjenek, nehogy egy értelemtől megfosztott jelennel találják szembe magukat.
2009-11-29 Forrás: Felvidék.ma
Szlovákia templomaiban ma pásztorlevelet olvasnak fel a szentmiséken Advent első vasárnapjának kapcsán. A levél tartalmát mi is közreadjuk honlapunkon.
2009-11-29 Forrás: Magyar Kurír
Advent első vasárnapján, november 29-én kezdődik az új egyházi év. Ezen a napon kezdődik az új egyházi év, s egyben a karácsonyi ünnepkör, a megtestesülésben közénk érkező Krisztus várása. Az advent a latin Adventus Domini, az Úr eljövetele kifejezésből származik. A magyar nyelv Úrjövetnek is nevezi ezt az időt.
2009-11-29 Forrás: Vatikáni Rádió
XVI. Benedek pápa szombaton délután 5 órai kezdettel a Szent Péter bazilikában végezte Ádvent első vasárnapjának vecsernyéjét. A vesperás végzésének szokását a Szent Péter bazilikában XVI. Benedek pápa azzal a szándékkal kezdte meg, hogy aláhúzza az új liturgikus év kezdetének jelentőségét az egyház életében.
2009-11-28 Forrás: Erdély.ma
Vasárnap, november 29-én kezdődik advent. A Szent András ünnepéhez (november 30.) legközelebbi eső vasárnaptól Jézus Krisztus születésnapjáig, december 25-ig tartó időszak a keresztény kultúrkörben az előkészület ideje a karácsonyra.
2009-11-28 Forrás: Magyar Kurír
„Betlehemi csillag születik” elnevezéssel gyűjtést hirdetnek az alapításuk nyolcszázadik évfordulóját ünneplő ferencesek, hogy a látókörükben lévő nyolcszáz legszegényebb család karácsonyát szebbé tehessék. Szeretnék a hamarosan felragyogó betlehemi csillag fényét – a szeretet cselekvő megnyilvánulásaként – ezeknek a családoknak az otthonába varázsolni.
További archív hírek:
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép