Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Enikő, Melitta napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Anyaságról (A)
Batthyán Strattmann László 1938-ban Felújítatta
Archív hírek
2009-12-30 Forrás: Református Egyház
A világ egyik legismertebb római katolikus teológusa, Edward Schillebeeckx (1914-2009) életének 95. esztendejében a hollandiai Nijmegenben elhunyt. Méltatásában a református holland teológus, Harry Kuitert „a teológusok Picassójának” nevezte őt tiszta, világos gondolataiért, szép nyelvezeten megírt könyveiért.
2009-12-30 Forrás: Magyar Kurír
XVI. Benedek szegényekkel közösen elköltött ebéden vett részt szegényeivel december 27-én a Szent Egyed Közösség Trastevere városnegyedben található menzáján. Megrendítő élménynek nevezte a találkozót a Szentatya, aki teljes egyszerűséggel élte meg a szegényekkel töltött időt.
2009-12-30 Forrás: Magyar Kurír
Gáspár, Menyhért, Boldizsár! Tisztelettel köszöntlek! Tisztelettel meghajtom fejemet az ember előtt, ki fényűző keleti gazdagságából, bejáratott világnézetéből, sokféle kényelmes földi igazából feláll és útra kel, mert űzi belülről egy vágy. Csodálom az „éhséget", mely talpra állított és kényelmes otthonaitokból az országútra vitt, hogy elinduljatok, választ keressetek, feleletet, hatalmon, anyagi jóléten túli kérdéseitekre.
2009-12-30 Forrás: Vatikáni Rádió
XVI. Benedek szombaton és vasárnap, Szent István első vértanú és a Szentcsalád liturgikus ünnepén délben dolgozószobája ablakából köszöntötte a Szent Péter-téren összesereglett rómaiakat és a zarándokokat, turistákat.
2009-12-26 Forrás: Magyar Kurír
A múzeumbaráti kör vendégeként a veszprémi Laczkó Dezső Múzeumban Jáki Sándor Teodóz bencés zenepedagógus, a „csángók apostolaként” is emlegetett Julianus-díjas népzenekutató tartott előadást a karácsonyi ünnepkörről, népszokásokról.
2009-12-26 Forrás: Erdély.ma
Megbocsátásra és a szegényekről való gondoskodásra szólította fel a híveket szombati Szent István napi úrangyala (angelus) imádságán XVI. Benedek pápa. Derűsnek látszott, amikor megjelent lakosztálya erkélyén, és üdvözölte a Szent Péter téren a esőben összegyűlt híveket.
2009-12-26 Forrás: Magyar Kurír
Magyar nyelven is megjelent, sőt interneten is hozzáférhetővé vált XVI. Benedek híres, 2005. december 22-i beszédének, az Expergiscere homónak a szövege, elhangzásának negyedik évfordulóján, Deák Viktória Hedvig OP fordításában. A II. Vatikáni Zsinat helyes értelmezéséről szóló megnyilatkozás a Summorum Pontificum motu proprio és a Responsa (Válaszok néhány egyháztannal kapcsolatos kérdésre), de a jelenlegi pápaság értelmezésének is egyik kulcsa a hírt közreadó Vatikáni Figyelő szerint.
2009-12-25 Forrás: Vatikáni Rádió
"Ma születetett az Üdvözítő Dávid városában. Ő a Messiás és az Úr" (Lk 2,11) Ettől a pillanattól kezdve Isten valóban velünk van. Már nem egy távoli Isten, akit a teremtés és a lelkiismeret révén valamilyen módon megsejthetünk. Isten belépett a világba és közel van hozzánk. A feltámadt Krisztus mondta övéinek: "Íme, én veletek vagyok minden nap, a világ végéig" (Mt 28,20).
2009-12-25 Forrás: Vatikáni Rádió
December 25-én, pénteken délelőtt P. Federico Lombardi szentszéki szóvivő közleményt adott ki. Ebben olvassuk: „Tegnap (azaz csütörtökön) este, a szentmise bevonulási körmenet alatt egy zavart elméjű személynek, Susanna Maiolo, 25 éves olasz-svájci kettős állampolgárnak sikerült megközelítenie a Szentatyát. Megragadta palliumát, ennek következtében a pápa elveszítette egyensúlyát és elcsúszott. A pápa azonnal felállt és tovább haladt előre, miközben a szertartás minden probléma nélkül folytatódott.
2009-12-25 Forrás: Magyar Kurír
Erdő Péter Szentbeszéd az Esztergomi Bazilikában Karácsony, ünnepi mise 2009. december 25 (Jn 1,1-18) Krisztusban Kedves Testvéreim! 1) „Kezdetben volt az Ige és az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige. Ő volt kezdetben Istennél” (Jn 1,1-2) – olvassuk a mai evangéliumban. Ha Szent Lukács evangéliumának elbeszélése – bár a hit fényével bevilágítva – Jézus születésének földi történetét beszéli el, a János-evangéliumban feltárul a megtestesülés titkának roppant mélysége.
További archív hírek:
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép