Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Diána napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

amerikai látogatás
Zichy Jenő: Imádkozó asszony
Archív hírek
2010-01-31 Forrás: Református Egyház
Haiti fővárosa, Port-au-Prince teljesen lefedett orvosilag, ezért a Magyar Református Szeretetszolgálat második orvoscsoportja az első munkanap után Carrefourban ment, mivel úgy látták nagyobb szükség van rájuk ott ahol a földrengés epicentruma volt.
2010-01-31 Forrás: Csukor Árpád
Jó alkalom arra, hogy elgondolkodjunk egy keveset, - a keresztény ÖRÖM - ről. Az oly sok szomorúságra okot adó körülmény ellenére is, szívünkben-lelkünkben jelen levő örömünknek forrása, maga az Úr! Az Ő közelségének öröme nyújt szívbéli békét, aggódásmentes bizodalmat, - ami derűt közöl számunkra. Ez azután képes megőrizni a keresztény embert, - a világ felettébb sok baja és veszélye között is.
2010-01-30 Forrás: Magyar Kurír
Nem mindennapi műtárgyra tett szert a párizsi Építészeti és Műemlékvédelmi Múzeum: az intézményben a laoni katedrális makettjét állították ki, melyet 6 évnyi munkával 57 francia fogvatartott készített.
2010-01-30 Forrás: Vatikáni Rádió
IIrinej, a szerb ortodox egyház január 22-én megválasztott új pátriárkája, első sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy intenzívebb párbeszédet és szorosabb együttműködést kíván megvalósítani a katolikusokkal. Az újságírókat tájékoztatta arról, hogy a Szerbia dél-keleti részén fekvő Nis városában 2013-ban nagy ökumenikus találkozóra kerül sor.
2010-01-30 Forrás: Református Egyház
Húszéves az Üzenet és a Harangszó, az Erdélyi és a Királyhágómelléki Református Egyházkerület gyülekezeti lapjai.
2010-01-30 Forrás: Vatikáni Rádió
Immár 57. alkalommal tartják meg az egyházban a leprás betegek világnapjáról. A Hansen-kór, vagy ismertebb nevén lepra sajnos ma is tovább terjed földgolyónk számos országában, jóllehet a gyógyszerek egyre hatékonyabbak a betegséggel szemben. Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint 2009-ben újabb 210 ezer esetet jegyeztek fel, ám sokan vannak azok, akik nem szerepelnek a felmérésekben.
2010-01-30 Forrás: Erdély.ma
Nemrégiben az egész világot bejárta egy szenzációs izraeli régészeti feltárás híre. Názáretben a kutatók egy ritkaságszámba menő Jézus-korabeli ház maradványaira leltek. Názáret belvárosának legfőbb ékes- sége az 1969-ben megépült, Mária egykori lakóházának helyén lévő Angyali Üdvözlet Bazilika. A keresztény hagyomány szerint Gábor arkangyal ezen a helyen jelent meg Máriának, itt tudatta vele, hogy ő fogja megszülni Isten fiát, Jézust.
2010-01-30 Forrás: Magyar Kurír
A Kassai Főegyházmegye magyar anyanyelvű papjai Pásztor Zoltán püspöki helynök meghívására Kassán találkoztak 2010. január 29-én.
2010-01-29 Forrás: Református Egyház
Ne féljenek használni anyanyelvüket! – erre biztatja a Szlovákiában élő magyarokat a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház magyarajkú püspök-helyettese. Géresi Róbert honlapunknak azt mondta, hogy a szlovákiai nyelvtörvénnyel a kormány célja nem a büntetés volt, hanem a magyarok megfélemlítése.
2010-01-29 Forrás: Vatikáni Rádió
Haiti humanitárius válságának problémája állt Silvano Tomasi érsek, a Szentszék állandó ENSZ megfigyelője felszólalásának középpontjában, melyről az ENSZ Emberi Jogok Tanácsának ülésén beszélt. „A Haitiba irányuló nemzetközi segélyeknek elegendőnek kell lenniük arra, hogy az ország újjá épülhessen, valamint politikai és szociális felelősséget is vállalhasson” – hívta fel a figyelmet az ENSZ ülésén Tomasi érsek.
További archív hírek:
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép