Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Diána napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Boldog újévet
Áldd meg... (A)
Archív hírek
2010-02-27 Forrás: Erdély.ma
A történelemben először fordulhat elő, hogy egy újságírót szentté avatnak, adta hírül a Guardian. Manuel Lozano Garridót (1920-1971) június 12-én boldoggá avatják szülővárosában, Linares-ben, amely az utolsó lépést jelenti a szentté nyilvánítási eljárás előtt. Az ünnepi eseményre elsősorban azért kerülhet sor, mert a spanyol író közbenjárásával gyógyult meg egy kétéves, többszörös szervi elégtelenségben és súlyos vérmérgezésben szenvedő fiú.
2010-02-27 Forrás: Vatikáni Rádió
A magyar származású főpásztor a vendéglátója annak a találkozónak, amely február 25-e és 28-a között zajlik a Moldovai Köztársaság fővárosában, a délkelet-európai püspöki konferenciák képviselőinek részvételével. Az összejövetel témája: „A délkelet-európai katolikus kisebbségek jogai és kötelességei”. Kósa Antal püspök a Vatikáni Rádiónak adott olasz nyelvű interjújában arról számolt be, hogy a találkozó baráti légkörben zajlik.
2010-02-27 Forrás: Vatikáni Rádió
Ezekben a napokban ismét fellángoltak az erőszakcselekmények a keresztények ellen. Nemrég a kezembe kerültek olyan röplapok, amelyeket módszeresen osztogattak Irakban, Moszul városban, ott, ahol keresztény családok laknak. Ezek a röplapok arra szólítják fel a keresztényeket, hogy hagyják el várost. A nagy kegyetlenséggel elkötetett emberölések is ezt a módszeres stratégiát igazolják, a hatóságok pedig a jelek szerint nem képesek ténylegesen megoldani a kérdést. Ebben a helyzetben a keresztény közösségek képesek lesznek-e arra, hogy fennmaradjanak?
2010-02-27 Forrás: Magyar Kurír
A legkeményebb egyházüldözés évtizedei után húsz éve megnyílt a lehetőség a katolikus egyház számára, hogy a korábban a Szovjetunióhoz tartozó országokban is viszonylag szabadon tevékenykedjen. A katolikus jelenlét egyik markáns vonását képviselik a ferencesek, akik – ha nem is nagy létszámban, de – ma már Kárpátaljától Kamcsatkáig és Szentpétervártól Kazahsztánig az eurázsiai óriási térség számos pontján jelen vannak.
2010-02-26 Forrás: Keresztény Magyarország
Kata agydaganata és kemoterápiája kapcsán sok segítő emberrel, alapítvánnyal találkoztunk. Most, hogy itt az 1%-ok ideje, arra gondoltam, hogy az irántuk érzett hálánkat úgy juttatjuk kifejezésre, hogy az ismeretségi körünkben terjesztjük hírüket, ajánljuk őket a figyelmetekbe az adóbevallás kitöltésénél. Hogy milyen szempontok szerint? Rengeteg olyan alapítvány van, ami a rákos gyerekek segítését tűzi zászlajára.
2010-02-26 Forrás: Katolikus Egyház
A katolikus iskolák javára gyűjtenek Magyarország összes katolikus templomában február utolsó vasárnapján – idén 28-án. Az országos adakozás az évek óta nehéz helyzetben lévő 182 oktatási-nevelési intézmény 343 tagintézményének komoly segítséget jelent abban, hogy feladataikat ellássák. Egy évvel ezelőtt közel 76 millió forintot ajánlottak fel a hívek a magyarországi katolikus iskoláknak.
2010-02-26 Forrás: Magyar Kurír
Regina Habsburg február 3-án hunyt el családja körében, a bajorországi Pöckingben. Habsburg Ottó felesége emlékére február 25-én, csütörtökön szentmisét mutatott be Juliusz Janusz érsek, apostoli nuncius a budapesti Mátyás-templomban.
2010-02-26 Forrás: Vatikáni Rádió
Kiss Imre, Szeged-Csanádi általános püspöki helynök nagyböjti elmélkedése. A keresztény élet középpontjában ott találjuk a keresztet, mely a szenvedés szimbóluma. Minden imánkat a kereszt jelével, keresztvetéssel kezdjük és fejezzük be. Nemcsak templomaink tornyán, de szobánk falán és sokaknak a nyakláncán is ott van Jézus keresztjének mása. Ez érthető, hiszen Jézus életének csúcspontja, az ő kereszten való szenvedése és halála volt.
2010-02-25 Forrás: Evangélikus Egyház
Az utóbbi hónapok, a hivatalában eltöltött 120 nap alatt számomra Margot Käßmann a német protestantizmus meghatározó arcává vált, most pedig visszalépett hivatalától. Nagyon büszke voltam pedig 2009 október végén arra, hogy ezt az asszonyt választották a Németországi Protestáns (Evangélikus) Egyház legmagasabb tisztségére, a Tanács elnöki posztjára. Végre egy friss arc, és persze – végre egy nő, aki fiatal, kreatív, attraktív, bátor, szókimondó. Négy gyerek anyukája, aki elvált, aki rákos beteg volt, aki talán éppen ezek ismeretében persze még sokkal emberközelibb, igazi, valódi, tehát nem csak csudamázos reklámarc.
2010-02-25 Forrás: MKPK Sajtóiroda
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Állandó Tanácsa mai ülésén megtárgyalta az egyházi iskolák aktuális kérdéseit. Amint a Konferencia elnöke tegnapi sajtóközleményében is leszögezte, sem részben, sem egészében nem mondtunk le az egyházi iskoláknak 2008-ra járó közoktatási kiegészítő támogatásról. Ilyen lemondásra az Apostoli Szentszék engedélye nélkül jogunk sem lenne.
További archív hírek:
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép