Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Diána napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

El Greco: Krisztus átkarolja a keresztet
Szintén a termálban.  Topor M.
Archív hírek
2010-03-31 Forrás: Református Egyház
„Egy kezelés során a beteg helyzetét a maga komplexitásában kell látnia az orvosnak: abban az esetben, ha a szakorvosi dimenzión sikerül túllépni, rábukkanunk a gyógyítás igazi mélységeire, ahol a szakorvos csakis önnön kicsinységének tudatában, kellő alázattal tud segíteni” – fogalmazott Velkey György, az MRE Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója .
2010-03-31 Forrás: Magyar Kurír
Az internet segítségével virtuális kirándulást tehetünk a jeruzsálemi Szent Sír bazilikánál, Jézus keresztre feszítésének, sírba helyezésének és feltámadásának helyszínén. A képsorok, amelyeket egy török multimédiás csoport készített, a történelmi épületegyüttes kilenc helyszínét mutatják be. A felvételek automatikusan követik egymást, mindegyik helyszínnél 360 fokban körbefordulva. A látogató a nyilak segítségével föl- és lefelé is tekinthet, közelítheti, távolíthatja és teljes képernyőn is szemlélheti a képet.
2010-03-31 Forrás: Katolikus Egyház
A közelgő húsvétra ajánljuk Franco Zefirrelli A Názáreti Jézus című filmjét, amely az Etalon Kiadó gondozásában jelent meg.
2010-03-31 Forrás: Vatikáni Rádió
Nemrégiben megnyitotta kapuit a hívők előtt a názáreti nemzetközi Mária-központ Örökimádás kápolnája, melyet Názáret lányának, Máriának és a rózsafüzér titkainak szenteltek. A kápolnában a rózsafüzér örvendetes titkait ábrázoló öt ikont helyeztek el, amelyeket március 24-én áldott meg Giacinto-Boulos Marcuzzo püspök egy ökumenikus vesperás keretében.
2010-03-30 Forrás: Magyar Kurír
Az egyházmegye ifjúsági bizottsága hagyományteremtő szándékkal 2010-től minden évben ifjúsági találkozót szervez az Ifjúsági Világnapnak földrészeken átívelő együttes megéléséhez csatlakozva, Kereszt-kérdés címmel.
2010-03-30 Forrás: Református Egyház
Húsz évvel ezelőtt, 1990. március 25-én indulhatott újra a kommunizmus sötét évtizedei alatt kényszerszünetet tartó Kecskeméti Református Kollégium. A két évtized alatt 1400 diák szerzett sikeres érettségi bizonyítványt a Református Gimnázium óvó falai között. Az újraindulás húsz éves évfordulóján több százan ünnepeltek a kecskeméti Katona József Színházban rendezett gálaműsoron.
2010-03-30 Forrás: Erdély.ma
Nincs zsákutca, nincs elveszett élet, mindig van tovább – tolmácsolta „a Szentírás minden egyes lapjának üzenetét” Húsvét előtti lelki elmélkedéssorozatában Böjte Csaba dévai ferences testvér, aki a zsúfolásig megtelt budapesti Szent István-bazilikában beszélt. A március végi triduum (háromnapos húsvéti előkészület) hétfői „lelki ébresztőjéről” számolunk be.
2010-03-30 Forrás: Vatikáni Rádió
Április 17-18-án XVI. Benedek pápa Máltára látogat, hogy együtt emlékezzen az ország híveivel Szent Pálra, aki 1950 évvel ezelőtt szenvedett hajótörést a szigeten. A Szentatya első máltai apostoli látogatása alkalmából a Zenit hírügynökség felkereste George Abela-t, a Máltai Köztársaság államfőjét, hogy számoljon be arról, mit várnak és mit remélnek a pápai látogatástól.
2010-03-29 Forrás: Református Egyház
„Óriási segítséget jelent a Bethesda gyógyító közössége. Sokkal nyugodtabb a munka, mint egy nagy kórházban. Itt mindent megszerveznek, amit kérünk” – fogalmaz Csorba Éva plasztikai sebész. A Bethesda Gyermekkórház vezető főorvosa a Magyar Köztársaság Arany Érdemkereszt állami kitüntetést vehette át március 15. előtt.
2010-03-29 Forrás: Magyar Kurír
Európa Kulturális Fővárosába Essenbe kapott meghívást Mayer Mihály pécsi megyéspüspök. Otmar Vieth, az esseni katedrális igazgatója nagyböjti elmélkedés megtartására kérte fel a megyéspüspököt. A március 23. és 27. között zajlott németországi látogatás alkalmával Mayer Mihály az első két napot Hagenben Norbert Bathen, a St Marien templom plébánosának vendégeként töltötte. Részt vett két ünnepi szentmisén, melyeken szentbeszédet mondott.
További archív hírek:
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép