Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Enikő, Melitta napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

oltár
Boldog Erzsébet hercegő szűz (1292-1338)
Archív hírek
2010-04-30 Forrás: Magyar Kurír
Csütörtökön megérkeztek Máriapócsra a Mária út Csíksomlyóra tartó zarándokai. Ma a határszélre tartanak, Bátorligetre. Ide május 1-jén, szombatonon reggel 15 zarándok érkezik autóbusszal Szatmárnémetiből, hogy elkísérje őket az országhatáron át az aznapi végállomásra, Nagykárolyba.
2010-04-30 Forrás: Vatikáni Rádió
A világméretű pénzügyi összeomlás bebizonyította, hogy pusztulásra van ítélve minden olyan gazdasági rendszer, amely nélkülözi az etikai szabályokat és nem segíti elő a személy átfogó fejlődését, hanem pusztán a nyereséget tartja szem előtt. Ez volt az egyik fő gondolata a Szentatya beszédének, amelyet a Pápai Társadalomtudományi Akadémia május negyedikéig tartó plenáris üléséhez intézett pénteken délelőtt.
2010-04-29 Forrás: Református Egyház
A házasság amellett, hogy polgári jogi intézmény, másrészt a hitvalló keresztyén számára vallási intézmény is egyben. A Magyarországi Református Egyháznak önálló házassági joga nincs, azonban lelkészei házasodását és válásukat szabályozzák törvényei. A házasság lelkipásztornak felróható felbontása fegyelmi vétségnek minősül, ami akár hivatalvesztéssel – palástvesztéssel – sújtható. Az eljárásokat azonban az egyházi törvények nem szabályozzák, ezt az egyházkerületekre bízták, így eltérő a gyakorlat a kerületek között.
2010-04-29 Forrás: Erdély.ma
A nagyváradi Evangélikus Egyházközség szerdán gazdag programmal járult hozzá a héten zajló Festum Varadinum-ünnepséghez. Igehirdetésre, könyvbemutatóra és faragászati kiállításra is sor került.
2010-04-29 Forrás: Magyar Kurír
A Szombathelyi Püspöki Levéltárat egyre többen keresik fel a Szombathelyi Egyházmegye, illetve egyházközségek történetét kutatva. Az utóbbi időben gyakran fordulnak a levéltárhoz azzal a kéréssel, hogy egy-egy plébánosról, káplánról szeretnének fotót vagy illusztrációt.
2010-04-29 Forrás: Vatikáni Rádió
P. Lombardi szentszéki szóvivő előadása az egyházi hírközlők nemzetközi találkozóján. Szerdán délután ért véget Rómában az a háromnapos szeminárium, amelyet a Szent Kereszt Pápai Egyetem rendezett „Identitás és párbeszéd” címmel. A találkozó 300 résztvevője jelen volt a szerda délelőtti pápai audiencián, amelynek végén XVI. Benedek köszöntötte őket. „Legyetek a keresztény remény hirdetői” – hangzott a pápa buzdítása.
2010-04-28 Forrás: Magyar Kurír
A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége helyi szervezetének meghívására a közelmúltban Ajkára látogatott Böjte Csaba ferences szerzetes. A város katolikus szervezetei, plébániái egy teherautónyi élelmiszert, ruhaneműt gyűjtöttek össze a dévai gyerekek számára, s anyagi támogatást is átadtak Böjte Csabának.
2010-04-28 Forrás: Református Egyház
A református egyház cigányok között végzett szolgálata, az egyházban tervezett múltfeltárás ügye, a Református Énekeskönyv, - és Emlékhely Bizottság létrejötte és az egységes lelkésztovábbképzés rendszere – többek között ezekről, a 2009. novemberi zsinati és zsinati tanácsi határozatok teljesítésének folyamatáról tanácskoznak a szerdán zajló Országos esperes – gondnoki értekezleten, Budapesten.
2010-04-28 Forrás: Erdély.ma
A 20. század erdélyi nagyok Pantheonjában egyik fő hely Márton Áron püspököt illeti – írja Dr. Marton József egyetemi tanár. Márton Áron püspök 30 éve, 1980-ban hunyt el, de emléke ma is él Székelyföldön.
2010-04-28 Forrás: Magyar Kurír
A Magyar Bencés Kongregációhoz társult Szent Benedek Leányai Társasága ezév április 27-én tiszaújfalui anyaházukban Várszegi Asztrik prézesapát elnökletével választókáptalant tartottak és a közösség új perjelnőjévé választották Sinkó Ágnes bencés nővért.
További archív hírek:
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép