Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Diána napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Jézus ábrázolás
BUÉK
Archív hírek
2010-05-31 Forrás: Felvidék.ma
A somorjai családok bajban vannak. Sok a házasságtörés, a válás - emiatt rengeteg ember sérül. Segíteni szeretnénk. A Somorjai Református Egyházközség emiatt programot hirdet: Tiszta párválasztás - Családgondozás - Házasságmentés címmel. A program első állomásaként, a Magyarországi Református Családsegítő Szolgálatlat vezetője, Dr. Szarka Miklós tart előadásokat a somorjai református templomban A házasság, és a család, mint közösség, kereszt, és lehetőség címszó alatt.
2010-05-31 Forrás: Magyar Kurír
Negyedik alkalommal rendezték meg az élő rózsafüzér–-zarándoklatot május 29-én Budapesten és környékén. Az először a 2007-es városmisszióhoz kapcsolóan szervezett imádságos kirándulás célja a főváros és a benne lakók megáldása.
2010-05-31 Forrás: Református Egyház
A május 27-i Generális Konvent döntött arról, hogy a kanadai magyar reformátusok is csatlakozhatnak az egységes Magyar Református Egyházhoz, de az Alkotmányozó Zsinaton való részvételhez még jó pár lépcsőfok vezet. A csatlakozás menetéről, és arról, hogy a kanadai magyar reformátusság miért csak egy évvel az Alkotmányozó Zsinat után kérvényezte azt, Bibza István esperes, a Generális Konvent Egyházalkotmányi Bizottságának elnöke beszélt.
2010-05-31 Forrás: Vatikáni Rádió
Georgios Poulides, Nicosia szentszéki nagykövete az „Idők” c. olasz folyóiratnak adott interjújában felvázolta hazája jelenlegi összetett helyzetét. Ciprus az Európai Unió országa, amelyet nagy gazdasági fejlődés és szilárd demokrácia jellemez. Az EU csatlakozás egy régóta kitűzött cél elérését jelentette. Ezáltal Ciprus a nagy európai család tagjává vált, amely hely megilleti mind történelmi, mind kulturális szempontból.
2010-05-30 Forrás: Erdély.ma
A római katolikus egyház a Szenthárom- ságot ünnepli ma. Az egyistenhívő vallások alapvető dogmája, hogy az egy Istennek nincsen vetélytársa, személyes szellem, Ő a Lét forrása. A keresztény kinyilatkoztatás szerint a három isteni személy, az Atya – Fiú – Szentlélek egy isteni lényeg, a teljes Szentháromság.
2010-05-30 Forrás: Csukor Árpád
Végig, - egy esztendő során, s életünkben újból és újból, (kinek mennyi adatik,) - megünnepeljük a Szentháromság egy Isten nagy-nagy tetteit. Mindazt, amit értünk végbevitt. A megtestesülést, a megváltást, a Lélek kiáradását.
2010-05-29 Forrás: Vatikáni Rádió
Sokan felteszik a kérdést, hogy miért éppen Cipruson találkozik a pápa a közel-keleti püspökökkel, hogy átadja nekik a soron következő Szinódus munkadokumentumát, mely egy nagy egyházi találkozónak ígérkezik októberen. A válasz nagyon egyszerű.
2010-05-29 Forrás: Felvidék.ma
Azért jöttünk ma össze, hogy megerősítsük szövetségünket, és azt, amit négy éve mondtunk: "én maradok, fent vagy lent, de mindig maradok, mert ez nem jutalom, hanem hűség kérdése. Engem mindig meg fogtok találni a sikerben, a bajban, az örömben, a munkában. És én az elkövetkező négy évben is harcolni fogok veletek, értetek, a hazámért - fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök.
2010-05-29 Forrás: Református Egyház
A Királyhágómelléki Református Egyházkerület 2010. május 28-án tartott közgyűlése ünnepi határozatban örökíti meg a Magyar Parlament által 2010. május 26-án elfogadott törvényt, amely magyar állampolgárságot biztosít a Kárpát-medencében élő magyarok számára. A hála és köszönet mellett kifejezzük azon reményünket is, hogy végre megszakad az anyaországi, főleg baloldali politikusok által képviselt tartózkodó magatartás a leszakított területeken élő magyarokkal szemben.
2010-05-29 Forrás: Magyar Kurír
A Mária Út Egyesület három zarándokcsoportot is elindított a Mariazell–Csíksomlyó-útvonalon májusban. Budapestről Csíksomlyó felé indult egy zarándokcsoport, hogy negyven nap alatt érjen a búcsúba, egy héttel pünkösd előtt biciklisek is Csíksomlyó felé indultak, míg a mariazelli gyalogos zarándokok 17 nap alatt értek el az osztrák kegyhelyre. A három túra vezetője mesél tapasztalatairól, valamint arról, mik a további tervek a Mária Úttal kapcsolatban.
További archív hírek:
Tápos
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép