Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Enikő, Melitta napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Mindet
Caravaggio: Szent Jeromos
Archív hírek
2010-06-30 Forrás: Felvidék.ma
„Református magyar vagyok, halálomig az maradok!” – szól az imádságban. Ha hagynák! – mondom én. Egy magyar református kis közösség egyik tagjaként nagyon elszomorítanak a falunk gyülekezetében kialakult áldatlan állapotok, és úgy döntöttem, hogy ennek hangot adok, még ha levelemmel, lehet, darázsfészekbe nyúlok is!
2010-06-30 Forrás: Vatikáni Rádió
Pedofília-botránytól hangos a világ. Katolikus papok pedofília-botrányaitól hangos a világsajtó. Lehet és tovább is kell folytatni a pontosítást. De lehet-e, engedi-e a világsajtó, hogy a pedofília botrányai a maguk teljes spektrumában bontakozzanak ki? Hogy kik is követik el ezeket az embertelen bűnöket? Hogy mióta is követnek el emberek egyáltalán kiskorúak elleni zaklatásokat? Hogy a katolikus papokon túl vannak más csoportok, melyek foglalkozásuk adta lehetőségeik miatt szintén követnek, követhettek el ilyen tetteket? Legelőször ott a családok világa!
2010-06-30 Forrás: Magyar Kurír
A ferencesek Legszentebb Üdvözítőről nevezett szlovákiai provinciája a közelmúltban új tartományfőnököt választott a 78 fős rendtartomány élére Jeremias Kvaka személyében, aki korábban a terület ökonómusa volt. A korábbi provinciális, Juraj Mihály lett a pozsonyi rendház gvardiánja. A ferencesek a Felvidéken hét rendházban élnek, átlagéletkoruk mindössze 42 év. (A magyar rendtartománynak 114 tagja van, átlagéletkoruk 48 év.)
2010-06-30 Forrás: Erdély.ma
Pszichiátriai szakemberek egyöntetű véleménye, hogy a válság időszaka kedvez az öngyilkossági hajlandóság kialakulásának. A kilátástalanság érzése, a munkahely elvesztése, személyek közti konfliktusok, tehetetlen düh a világgal szemben, frusztrációk és kétségbeesés, alkoholizmus és személyiségzavarok. Csak néhány ok, amely sok embertől elveszi életkedvét, és a halálba kergeti. Néhány évtizeddel ezelőtt még a szerelmi bánat, a vagyon elherdálása „vitte a pálmát”.
2010-06-30 Forrás: Magyar Kurír
Major Pius OP a debreceni Szent László plébánián végzett szerzetesi szolgálata mellett komoly zenei élményben részesíti híveit zongorajátékával a híveket. Szeptember 1-jén lesz húsz éve, hogy a szerzetes a debreceni Szent László domonkos plébániára érkezett Szakács Raymunddal: ők voltak az első domonkos szerzetesek, akik a rend debreceni visszatelepülésekor a már domonkos plébánián folytatták szolgálatukat.
2010-06-30 Forrás: Református Egyház
Véget ért az immár 230 egyház 80 millió tagját képviselő Református Egyházak Világközösségének alakuló nagygyűlése. Az elmúlt tíz napban folyamatosan beszámoltunk az eseményekről, amelyek az új református világszervezet létrejöttét kísérték. Az alábbi összeállításban a magyar delegáció egy-egy tagjának benyomását közöljük, és ezzel veszünk búcsút a Nagy-tavak vidékétől.
2010-06-29 Forrás: Magyar Kurír
Erdő Péter bíboros június 30-án reggel ½ 9-kor emlékmisét mutat be Lékai László bíboros, prímás, esztergomi érsekért az esztergomi bazilika kriptájában. A szentmisén a Káptalan tagjai, valamint a Szatmári Irgalmas nővérek vesznek részt. A hagyományok szerint az utolsó elhunyt előd sírjánál minden esztendőben, halálának évfordulóján rekviemet mond a főpásztor.
2010-06-29 Forrás: Vatikáni Rádió
Június 29-én az egyház szent gyökereit, Péter és Pál apostolokat ünnepli. Róma védőszentjeinek liturgikus emléknapján XVI. Benedek pápa ünnepi szentmisét mutatott be a vatikáni bazilikában. A szertartáson 38 új metropolita érseknek nyújtotta át a szent palliumot, a római püspökkel való szeretetközösség jelét. A Szentatya homíliájának középpontjában az egyház szabadsága állt.
2010-06-29 Forrás: Evangélikus Egyház
A magyarországi domonkosok debreceni házának megáldására került sor június 27-én, a Szent László Domonkos-plébániatemplomának búcsúján, amelyen Bosák Nándor megyéspüspök ünnepi szentmisét mutatott be, fiatalokat részesített a bérmálás szentségében, majd megáldotta az új rendházat.
2010-06-29 Forrás: Erdély.ma
A pusztai vándorlás útjának felén elnevezéssel tartottak pénteken fórumot Nagyváradon. A református püspöki palota díszterme színültig megtelt a rendezvényre, amelyen Tőkés László mintegy búcsút vett a várostól, a királyhágó-melléki egyházkerülettől annak apropóján, hogy nemrégiben az Európai Parlament alelnöki tisztségébe választották meg. Az eseménnyel – amint mondta – köszönetét fejezte ki a támogatásért. Egy vetített filmben, majd a helyszínen készített interjúban szólt az elmúlt húsz esztendőről, mely alatt püspökként tevékenykedett Váradon, beszélt ennek sikereiről, kudarcairól és a jövőről is.
További archív hírek:
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép