Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Enikő, Melitta napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Körmendi Evangélikus Templom oltára
Angyalka öntöz
Archív hírek
2010-07-31 Forrás: Magyar Kurír
2010. július 19-én Kürnyek Róbert atya vezetésével zarándoklatra indultak a szombathelyi hívek. A cél a Foggia megyében található San Giovanni Rotondo, Pietrelcinai Szent Pio atya városa volt. A zarándoklat állomásain: Assisiben, Szent Ferenc és Szent Klára életének színterein, az Abruzzo régióban fekvő Lancianóban, az eucharisztikus csoda helyén, majd San Giovanni Rotondóban, Pietrelcinai Szent Pio atya városában igen sok lelki élménnyel gazdagodok a Martinus folyóirat által szervezett zarándokcsapat.
2010-07-31 Forrás: Erdély.ma
49 évre adta bérbe a Stubenberg-kastélyt a székelyhídi öjnkörmányzat a dévai Szent Ferenc Alapítványnak. A 200 éves épületben az elmúlt évtizedekben középiskola működött. A kastélyt most fel kell újítani. Mikor én itt jártam iskolába itt az első padban itt ültem, és én voltam a legmagasabb, én töröltem a táblát. – emlékszik vissza Szilágyi Lajos egykori iskolaéveire. Az épület 54 éven át adott otthont egy iskolának, felújítása után gyermekotthon lesz itt.
Kedves családok és házaspárok, kedves családokat szerető szerzetes- és paptestvérek, kedves mindnyájan, akik a család és az élet mellett álltok! Augusztus: Ajándékozzunk időt egymásnak a családban A termékeny, harmonikus családi élet egyik fontos alapfeltétele, hogy a családtagoknak legyen idejük egymásra. A házaspár kapcsolata megsínyli, ha nem jut ideje a napi feladatok megbeszélésén túl egymásra; a szülő-gyermek kapcsolat elsekélyesedik, ha gyermek nem oszthatja meg szüleivel gondolatait, élményeit, nem jut idő érzelmeinek feltárására.
2010-07-30 Forrás: Evangélikus Egyház
1945. január 6-án 562 mezőberényi fiatalt vitt a vonat Oroszországba, hogy jóvátételi munkát végezzenek a messzi távolban. Az úgynevezett málenkij robot a legtöbbjüknek 31 hónapnyi bányamunkát jelentett. Szénbányában dolgoztak Sachtiban ill. Novosachtiban, borzasztó körülmények között. (Az érbányába hurcoltak szinte mind odavesztek). A fiatal lányok és fiúk – volt, aki 17 éves volt csupán – nem harcoltak, mégis háborús bűnösként tartották őket számon. Egyetlen bűnük német származásuk volt.
2010-07-30 Forrás: Vatikáni Rádió
1538 novemberében III. Pál pápa jóindulattal elfogadta Ignác és társai felajánlását, és Rómát jelölte ki nekik apostolkodásuk első színhelyének. Most először fordult elő, hogy valamennyien közös tető alatt laktak. De ez nem sokáig tartott, mert pápai küldetésük csakhamar szétszórta őket Itáliában és a másfelé is. Mert bíborosok és királyok egyre szorongatják a pápát: a „reformált papokból” kérnek apostolokat. Új társak is jelentkeznek. El kell dönteniük, hogy együtt maradjanak „barátok az Úrban”, vagy ki-ki megy útjára. Párizs óta megszokták, hogy időnként közös megbeszélésre ülnek össze.
2010-07-30 Forrás: Evangélikus Egyház
Ahogyan azt tegnapi gyorshírünkben közöltük, a Lutheránus Világszövetség frissen megválasztott 48 főből álló Tanácsa saját tagjaiból hét alelnököt választott. A közép- és kelet-európai régió alelnöke dr. Fabiny Tamás a Magyarországi Evangélikus Egyház Északi Egyházkerületének püspöke lett, akinek megbízatása 2017-ig tart.
2010-07-29 Forrás: Vatikáni Rádió
Az évközi tizennyolcadik vasárnap első olvasmányában a Prédikátor lesújtó szavait olvassuk, miszerint minden „hiábavalóság, csupa hiábavalóság”. A „hiábavalóság” itt az élet ürességét jelenti. Ezt az ürességet nekünk kell kitöltenünk Isten jelenlétével, akitől minden jó származik. A második olvasmányban Szent Pál arra buzdítja a kolosszei híveket, hogy azt keressék, ami ott fönt van, vagyis Krisztusra gondolva éljék földi életüket. A mi életünk is csak úgy válik tartalmassá, ha földi zarándoklásunk során a mennyei valóságra is tudunk gondolni.
2010-07-29 Forrás: Magyar Kurír
A 70 cent névértékű bélyeggel, amely augusztustól lesz forgalomban, a német gazdasági minisztérium a szegények, betegek és elhagyott gyermekek pártfogója, Boldog Kalkuttai Teréz anya (1910–1997) előtt kíván tisztelegni.
2010-07-29 Forrás: Református Egyház
A nyár eleji árvíz és esőzés után újabb károkat okozott az időjárás, ezúttal Nagykállón rongálódott meg a református gyülekezet egyik terme. Vasárnap hajnalban nem bírta az esőzést és a szélvihart a körülbelül százéves vályogépület és összedőlt, szerencse a szerencsétlenségben, hogy senki sem sérült meg - tudtuk meg Horváth György tiszteletestől.
2010-07-29 Forrás: Erdély.ma
A hetek óta tartó folyamatos esőzés okozta áradások a Bákótól délre eső csángó falvakat sem kerülték el. Július 25-26-ára virradó éjszaka azonban olyan nagy mennyiségű eső szakadt le, amivel nem tudtak megbirkózni az árkok, patakok. A hömpölygő víz mindent vitt, ami az útjába került.
További archív hírek:
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép