Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Enikő, Melitta napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Paolo Caliari: A kánai mennyegző
Arra gondoltam
Archív hírek
2010-08-31 Forrás: Vatikáni Rádió
Domokos György a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Olasztanszékének vezetője volt az ötletgazda, a kiállítás kurátorai a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Centro Studium di Gorizia. Erdő Péter bíboros prímás, érsek úr jóváhagyásával és útmutatásával, valamint Dr. Török József egyháztörténész könyvei alapján a Comunione e Liberazione (CL) budapesti közössége végezte a részletes kidolgozást. Felbecsülhetetlen értékű a Mátyás templom illetve az esztergomi Keresztény Múzeum munkatársai részéről kapott támogatás.
2010-08-31 Forrás: Magyar Kurír
A ferenceseknél mindig a tanév elején öltöznek be az új novíciusok, és ilyenkor teszik le egyszerű szerzetesi fogadalmukat a noviciátusi évet most befejező rendtagok. A rend szécsényi templomában szeptember 5-én, vasárnap a 10 órai ünnepi szentmise keretében Angyal Jeremiás, Kovács Krisztián és Jankánics Fülöp fogadalmát – rendi kifejezéssel – veszi ki Magyar Gergely tartományfőnök. Szintén ekkor ölti magára a rendi habitust a jelöltévet befejezett és a noviciátusba felvett négy fiatal, Hederics Lajos, Hernádi Balázs, Bucsok Sándor és Rada József.
2010-08-31 Forrás: Református Egyház
Augusztus 28-án, szombaton kidőlt a Berettyóújfalu központjában lévő baptista imaház hátsó fala és beszakadt az épület födém- és tetőszerkezete. A katasztrófavédelem, valamint a helyi építési hatóság szakemberei szerint a téglaalapra épített vályogfalazatú, közel százötven négyzetméteres imaház fala, valószínűsíthetően az utóbbi időben leesett sok csapadék miatt, a lábazat felnedvesedésére visszavezethető okból elveszítette teherhordó képességét és annyira meggyengült, hogy összedőlt.
2010-08-31 Forrás: Erdély.ma
Tímár Máté a Vargha Györgyéhez hasonlatosan írja le levelében a Gyergyina páterrel való találkozásukat, csak a stílusa más, plasztikusabb: Én a csángó földön először 1963-ban jártam (lásd az elbeszélést a kötetemben: Rokon földi csángálások), Bogdánfalván és Onesti-en. Akkor festették le Ónfalván (Onesti) az oltár felől az Isten hozott feliratot. Mintegy négyezer lélek csángó élt ott 385 „füst" alatt. Bogdánfalván székelt Pleska püspök (Jassy helyett, „mett több vala ott a para"). Éppen nem tartózkodott otthon.
2010-08-30 Forrás: Református Egyház
Szülőfalujában a Borsod megyei Alacskán a református egyház gyászszertartása szerint, katonai tiszteletadással vettek végső búcsút Pappné Ábrahám Judittól, az Afganisztánban hősi halált halt magyar katonától. Az alacskai kastélykertben több mint ezren gyűltek össze leróni kegyeletüket a posztumusz hadnagy nemzetiszínű zászlóval letakart koporsójánál.
2010-08-30 Forrás: Vatikáni Rádió
Augusztus 26-tól 29-ig tartott Budapesten az Evangélikus Hittudományi Egyetemen a Teológiai Kutatásban Résztvevő Nők Európai Egyesületének regionális konferenciája. A magyar tagozat által szervezett összejövetel témája a következő volt: „Női méltóság – emberi méltóság. A teológia és az antropológia összefüggései sajátos kelet-közép-európai nézőpontból”.
2010-08-30 Forrás: Magyar Kurír
Boldogságos Szűz Mária királynő ünnepén a balatonalmádi Szent Margit-kápolnában megkoronázták azt a fából faragott Szűzanya-szobrot, amelyet ez alkalommal a főplébánia templomából kapott meg a hajlék. Szabó János plébános a szertartás után a templomkertben megáldotta a fából készült táblakönyveket, amelyeken Simon András grafikusművész, költő imádságos „gondolatkincsei” olvashatók.
2010-08-29 Forrás: Erdély.ma
Az egek ura az idén is velünk tartott az augusztus 26-i hagyományos úz-völgyi ünnepségen: ragyogó időben, ózondús levegőn, a nemzeti elkötelezettségtől fénylő arcok százai jelentek meg. Győr-Moson-Zala—Sopron térségéből érkeztek a legtávolabbi vendégek, a dabasi fiatalok immár évek óta egyhetes úzi táborozással tisztelegnek az ünnep előtt.
2010-08-29 Forrás: Csukor Árpád
Az „én” Jézusom a Krisztus, - aki fölment a hegyre, és így tanította tanítványait: „Boldogok a békességben élők, mert ők Isten fiainak hívatnak.” (Mt 5,9) Boldogok, akik a békét terjesztik, Isten, mint saját fiaira tekint majd rájuk. Maga az Úr a békesség. Akik békében akarnak élni, - azoknak Jézus békéjében kell élniük.
2010-08-28 Forrás: Magyar Kurír
Augusztus 26-án, csütörtökön került sor a hagyományos bodajki papi zarándoklatra, melyre az egyházmegye szinte minden papja elfogadta a megyéspüspök meghívását. A hatodik alkalommal megrendezett közös zarándoklat központi témája az Egyházmegyei Papi Direktórium köré épült. Az előző évi papi találkozó alapvető témája e direktórium előkészítése volt.
További archív hírek:
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép