Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Diána napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Angyalos címer
Jó éjszakát!  A.
Archív hírek
2010-09-30 Forrás: Magyar Kurír
Noha a papok rendkívül fontos szerepet játszanak az abortuszon átesett nők lelkigondozásában, sokszor mégsem tudják, mit mondjanak, mit tegyenek – ezzel a gondolattal indította a Green Bay-i püspök az abortusz utáni gyógyulás témájában rendezett tanulmányi napot, ahol életvédők adtak hasznos tanácsokat papoknak e nehéz témában.
2010-09-30 Forrás: Erdély.ma
Magyar tannyelvű szórvány-iskolaközpont építéséhez kezdett a szamosújvári Téka Alapítvány. Az intézmény épületének alapkövét október 9-én helyezik el a városban.
2010-09-30 Forrás: Vatikáni Rádió
Az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa (CCEE) szeptember 30-a és október 3-a között tartja plenáris ülését ez alkalommal Horvátország fővárosában, Zágrábban. Erdő Péter bíboros, a CCEE elnöke a tanácskozást megnyitó beszédében köszöntötte Josip Bosanić bíborost, zágrábi érseket és Marin Srakić érseket, a horvát püspöki konferencia elnökét, akik meghívására Zágrábban tartják a plenáris ülést.
2010-09-30 Forrás: Magyar Kurír
Úgy kell átalakítani a társadalombiztosítást, hogy az gyermekvállalásra ösztönözzön – hívta fel a figyelmet a Népesedési Kerekasztal sajtótájékoztatóján a figyelmet Kopp Mária, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom megalapítója és Morvayné Bajai Zsuzsa, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének munkatársa, akik rámutattak: a korai gyermekvállalás segíti a karriert.
2010-09-30 Forrás: Vatikáni Rádió
Az évközi huszonhetedik vasárnap első olvasmánya Habakuk próféta könyvéből vett jövendölés arról, hogy Isten helyreállítja majd népének szőlőskertjét, vagyis országát, de ez majd csak akkor következik be, ha a nép megtért. Isten csak egy feltételt vár el népétől: hogy teljesítse fogadalmait. Ma is szükségünk van erre a figyelmeztetésre, mert, sajnos, sok az üres ígéret, sok a megszegett fogadalom.
2010-09-30 Forrás: Református Egyház
Legyen gazdája a cigányokkal folyó munkának, a cigányok között végzett szolgálatnak a református egyházban – ez az egyik legfontosabb gondolat a szerdán megalakult Református Cigánymissziós Tanács létrehozása mögött. A testület feladata az lesz, hogy összefogja a cigányokkal kapcsolatban jelenleg már működő kezdeményezéseket, ösztönözzön, koordináljon és irányt is mutasson. A tanács nem szaktestületként működik majd, de szakértőket fog felkérni az egyes feladatok, a problémákra adandó válaszok konkrét kidolgozására.
2010-09-29 Forrás: Magyar Kurír
A Győri Püspökség hagyományos tavaszi jótékonysági rendezvénye adományait szeptember 28-án nyújtotta át Pápai Lajos püspök Böjte Csaba ferences szerzetesnek. Az erdélyi szegény sorsú és árva gyerekek megsegítésére létrejött rendezvény ismét eredményes volt: az adakozásnak köszönhetően 3 millió 603 ezer 324 forint gyűlt össze. A Szeretet Napok az elmúlt nyolc év alatt több mint 36 millió forinttal tudtak hozzájárulni Böjte Csaba missziójához.
2010-09-29 Forrás: Vatikáni Rádió
Szeptember 29-én, Mihály, Gábor és Rafael főangyalok liturgikus ünnepén a Vatikáni Rádióban Carlo Maria Viganò érsek, a Vatikáni Kormányzóság főtitkára mutatott be szentmisét az intézmény dolgozóinak, majd a Rádió Marconi termében P. Federico Lombardi SJ főigazgató 3 személynek adta át az „Egyházért és Pápáért” elnevezésű elismerő kitüntetést, köztük Anton Lucaci atyának, a román szekció felelős szerkesztőjének.
2010-09-29 Forrás: Református Egyház
A kilencven esztendővel ezelőtti trianoni békediktátumra emlékeztek a Gárdonyi Református Egyházközségben, az ősi magyar kettős kereszt felavatásával. A Gárdonyi Református Egyházközségben megrendezett ünnepség keretében Oláh László református lelkipásztor és Tóth István Polgármester köszöntötte a megjelenteket, a magyar nemzet közösségi összetartozásának fontosságát hangsúlyozva.
2010-09-29 Forrás: Magyar Kurír
A tervek szerint a jövőben az eddigi száz helyett csak tízezer ember alapíthatna egyházat. Az eddigi egyházak pedig átesnének egy regisztrációs folyamaton - nyilatkozta a Ma reggelben Szászfalvi László, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára.
További archív hírek:
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép