Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Diána napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Értékeink  sgy.
Archív hírek
2010-11-30 Forrás: Erdély.ma
A középkori latin Mária-misék jellegzetes kezdőszavai, – „Rorate coeli de super”, magyarosan „Harmatozzatok ti egek, onnan felülről, és ti felhők hullassátok az Igazat”(Izajás 45, 8),– már gyermekkoromtól mélyen belevésődtek a lelkembe. Még járni is alig tudtam, amikor szüleim a nyakukban, felváltva vittek a hajnali róráté-misékre.
2010-11-30 Forrás: Magyar Kurír
Püspöki szentmisével nyitották meg a diakónia évét a nagybecskereki székesegyházban advent első vasárnapján. Az ünnepi liturgia kezdetén Német László SVD nagybecskereki püspök gyújtotta meg az adventi koszorú első gyertyáját.
2010-11-30 Forrás: Vatikáni Rádió
November 30-án, a szokásnak megfelelően szentszéki küldöttség vett részt a pátriárkátus védőszentjének liturgikus ünnepnapján. A delegációt most első alkalommal vezette Kurt Koch bíboros, a Keresztény Egységtörekvés Pápai Tanácsának új elnöke. Kíséretében jelen volt Brian Farrell püspök és Andrea Palmieri atya, a dikasztérium titkára illetve munkatársa.
2010-11-30 Forrás: Református Egyház
A kormányváltás óta eltelt fél évről kérdeztünk néhány egyházi szakértőt. Arra kértük őket, értékeljék az új kabinet és az egyház viszonyát a szakterületükön, esetleg osszák meg velünk véleményüket a kormány szakpolitikai intézkedéseiről. Összeállításunkban a szociális intézkedések, a külkapcsolatok, az egyházfinanszírozás, az oktatásügy és az egészségügy témakörében szólal meg Czibere Károly, a Zsinati Szeretetszolgálati Iroda vezetője, Hámori Ádám, a Zsinati Hivatal európai uniós referense, Lőrincz Szabolcs, a Zsinati Pénzügyi Osztály vezetője, Papp Kornél, a Zsinati Oktatásügyi Iroda vezetője és Velkey György, a Bethesda Kórház főigazgatója.
2010-11-29 Forrás: Erdély.ma
Bonaventura testvér, a FerBIT ötletadója és egyben e biciklitúra szervezője újabb összejövetelre hívta az élet különböző útjain pedálozó testvéreket Csíksomlyóra, november 27-én egy találkozó jellegű lelkinapra. Csíkszeredából és a környező falvakból, Gyimesekből, Székelyudvarhelyről, Sepsiszentgyörgyről, Brassóból, Gyergyószentmiklós környékéről és Magyarországról gyült össze közel 50 lelkes fiatal.
2010-11-29 Forrás: Magyar Kurír
XVI. Benedek pápa az új liturgikus év kezdetének vigíliáján, november 27-én szombaton este 6 órai kezdettel a Szent Péter-bazilikában vesperást vezetett, amelyen a születendő életért imádkoztak. A szertartáshoz kapcsolódott ugyanis az az imavirrasztás, amelyet a Családok Pápai Tanácsa kezdeményezett az egész katolikus egyház számára.
2010-11-29 Forrás: Vatikáni Rádió
Erkölcsi és spirituális szintünk magasságának mércéje az, amit várunk, amiben reménykedünk – fejtette ki a Szentatya Advent első vasárnapján délben, a Szent Péter téren összegyűlt hívekhez mondott beszédében. Advent, a liturgikus év kezdete, a várakozás időszaka. A várakozás olyan dimenzió, amely áthatja minden ember személyes, családi és közösségi életét.
2010-11-28 Forrás: Csukor Árpád
Ahhoz, hogy a Szeretet ünnepét, csak megközelítően is méltó lélekkel tudjuk majd köszönteni, - már ádvent első napjaitól készíteni kell szíveinket. Mert „Ha Krisztus százszor is születne Betlehemben, - elvesznél, - hogyha nem jönne el szívedben.” (Angelus Silesius) Készülnünk kell, - a Szenteste nagy Találkozására!
2010-11-28 Forrás: Magyar Kurír
Advent a várakozás megszentelése. Rokona annak a gyönyörű gondolatnak, hogy meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk. Gyermekkorunkban éltünk így. Vágyakoztunk arra, ami biztosan megjött.
2010-11-28 Forrás: Magyar Kurír
A házasságok több mint fele kudarccal végződik. Mit tehet egy jegyespár azért, hogy sikerüljön a házassága? Nagyon sokat! Íme néhány ötlet:
További archív hírek:
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép