Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Diána napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Lengyel Adrienn Colosseum
Angyalos címer
Archív hírek
2010-12-31 Forrás: Magyar Kurír
„Ha az Úr nem építi a házat, hiába fáradoznak az építők…” – szokták idézni a zsoltárost (CXXVII. Zsoltár, 1.), ahol nagyobb építkezésbe fognak. Persze hatványozottan érvényes ez a szakrális épületek létrehívására. Küngösön, a Veszprémi Főegyházmegye egyik aprócska – mintegy 600 lelke s – településén láthatólag a mennyei és a földi szándékok harmóniában fonódtak össze:
2010-12-31 Forrás: Vatikáni Rádió
December 31-én este a Szent Péter téren rendezik meg a kezdeményezést, amelyet a Családi Szeretet mozgalom indított el. Este fél 12-től reggel 7-ig tart az imavirrasztás. A nyitó éneket követően Oscar Rizzato érsek nyitja meg az éjszakai programot Stefano Tardani atya, a mozgalom alapítója és családok, plébániai csoportok, valamint más egyházi mozgalmak tagjainak jelenlétében.
2010-12-30 Forrás: Vatikáni Rádió
December 30-án, csütörtökön közzé tették XVI. Benedek apostoli levelét, amely „Motu proprio” formájában új törvényt léptet életbe Vatikán Városállam és a Szentszék számára. Célja, hogy megelőzze és megakadályozza az illegális tevékenységet pénzügyi és monetáris téren. Itt jegyezzük meg, hogy a „Motu proprio” olyan apostoli levél, amely a pápa saját indíttatásából, önálló kezdeményezéséből született.
2010-12-30 Forrás: Erdély.ma
Csodálom Jézus Krisztust ahogyan a földre jön és saját kezébe veszi a dolgokat. Nem mást küld, hogy Ö fáradt cinizmussal, a mennyei trónusán ülve, szemlélje és kommentálja az emberiség vergődését. Ö közénk jött és szembemegy az akkori világ sodrásával, az erőszakos, kapzsi, lusta, élvhajhász semmittevéssel. Utat keres, építkezik, társakat gyűjt, megtanítja őket csendben lenni, befelé fordulva imádkozni, felfedezni a mennyei Atya, vágyaink által szívünkbe irt álmait. Naponta útra kel, bejárja a szülőföldjét, bátran nyíltan szóba áll az emberekkel, meghallgatja őket, vigasztal, bátorít, segít.
2010-12-30 Forrás: Református.hu
Ezt a címet adta négy történelmi regénye gyűjteményes kiadásának Tóth-Máthé Miklós, aki a negyven évvel ezelőtt elhunyt református lelkipásztor édesapja példáját követve maga is csillagként igyekszik világítani és utat mutatni az embereknek az értékeit vesztett, értékeit kereső mai világban. Az írótól többek között megtudjuk, miért jó az, ha egy református ír drámát egy katolikus érsekről, hogy miért tartja különösnek és furcsának Kálvint, és miért nem tudja magát maradéktalanul otthon érezni a református egyházban.
2010-12-30 Forrás: Vatikáni Rádió
Karácsony nyolcada most szombatra esik: Szűz Mária, Isten Anyja ünnepe, egyben újév napja és VI. Pál kezdeményezésére a Béke Világnapja, a következő vasárnap pedig Vízkereszt (Urunk megjelenése) ünnepe. Több szempontra kitérhet tehát a homília, de mind egyetlen forrásból származik: karácsony misztériumából.
2010-12-29 Forrás: Erdély.ma
2010 karácsonya van! Alázattal, szeretettel arra kérlek Istenem, hogy népem nagy Karácsonyfája alá ajándékként a Bátorság erényét tedd. Azt a bátorságot, mellyel kétezer évvel mint védtelen kisgyerek közénk jöttél, s mellyel ránk mosolyogtál. Mint Isten tudtad, hogy mi lakik az emberek fiaiban, hogy mennyi háború, kegyetlenség, kapzsiság, önzés és gőg lakik a marék porból született ember szívében.
2010-12-29 Forrás: Erdély.ma
2010 karácsonya van! Alázattal, szeretettel arra kérlek Istenem, hogy népem nagy Karácsonyfája alá ajándékként a Bátorság erényét tedd. Azt a bátorságot, mellyel kétezer évvel mint védtelen kisgyerek közénk jöttél, s mellyel ránk mosolyogtál. Mint Isten tudtad, hogy mi lakik az emberek fiaiban, hogy mennyi háború, kegyetlenség, kapzsiság, önzés és gőg lakik a marék porból született ember szívében.
2010-12-29 Forrás: Kárpátalja.hu
Rendhagyó módon ezt a karácsonyi köszöntőmet Ravasz László írása alapján kezdeném. Mert a mai napra szóló üzenete van, mintha ma írták volna. 1935. A Nemzeti Színház egyik előadása arról szól, hogy egy angol panzióban, ahol egy csomó önző, rosszindulatú, hazug, kicsinyes ember gyötri egymást, megérkezik a jó ember, a krisztusi ember. Aki mindenkiben bízik, mindenkiben meglátja a jobbik ént, mindenkinek hisz és mindenkit szeret. Ezáltal csodák történnek.
2010-12-29 Forrás: Magyar Kurír
A rend alapításának 800. évfordulója után az idei év elsősorban a csendes építkezés időszaka volt. A ferencesek megemlékeztek közösségük közelmúltjának megpróbáltatásáról, a szerzetesek elhurcoltatásáról, melynek 60 éves évfordulója alkalmából számos helyen együtt imádkoztak a helyi hívekkel, és emléktáblát avattak, illetve három településen teret nevezett el az illetékes önkormányzat a rend alapítójáról, és egy önkormányzati iskola is felvette Szent Ferenc nevét.
További archív hírek:
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép