Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Diána napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Krisztust hirdetjük
XVI. Benedek
Archív hírek
2011-01-31 Forrás: Evangélikus Egyház
Az Egyesült Államokban és több nyugat-európai államban aktív lélekhalászásra is használják az internetes közösségi oldalakat. Magyarországon e téren még van hova fejlődni. „Elmenvén e széles világhálóra, hirdessétek az evangyéliomot minden teremtésnek” – mondhatta volna az Úr Márk evangéliumának 16. fejezetében. Tudjuk, nem ezt mondta, mégis, egy friss amerikai felmérés szerint egyre több egyház és gyülekezet ennek szellemében jár el.
2011-01-31 Forrás: Erdély.ma
Január 28. és 30. között tartották Sopronban az idei Kárpát-medencei Egyetemi Lelkészségek Találkozóját. Az eseményen az ország és a határon túli erdélyi lelkészségek képviseletében száznyolcvanan vettek részt.
2011-01-31 Forrás: Vatikáni Rádió
Federico Fellini állítólag egyszer ezt mondta: amikor a filmgyártás megszületett, az egyház a sátán művének tekintette. Amikor az egyház végre felfedezte, hogy a filmet lehet jóra is használni, addigra már a sátán művévé változott. A zsinat azonban nem követte el az említett hibát, mert az „Inter mirifica” k. határozatában leszögezi: „Az Anyaszentegyház jól tudja, hogy ezek az eszközök, ha helyesen alkalmazzák őket, az emberiségnek nagy segítséget nyújtanak (…). De azt is tudja, hogy az ember képes a teremtő Isten szándékai ellen és saját romlására is fordítani őket” (2. pont).
2011-01-31 Forrás: Magyar Kurír
Nagy veszély, hogy rengeteg dolgunk van, elfoglaltak vagyunk, és azt állítjuk, nincs időnk imádkozni. Így viszont könnyen elveszíthetjük a lendületünket – mondta a Magyar Kurírnak John Dardis, az Európai Jezsuita Provinciák Konferenciájának (CEP) elnöke, aki az év eleje óta látja el az elnöki teendőket, korábban pedig ír tartományfőnök volt. Dardis a a közép-európai jezsuita rendtartományok provinciálisai budapesti találkozójának volt a vendége január 24-25-én.
2011-01-31 Forrás: Református Egyház
Az Európai Unió polgárai számára 2011 az önkéntesség európai éve. A célkitűzés szimbolikus jelentőséggel bír, hiszen éppen tíz esztendeje nyilvánította az ENSZ a nemzetközi önkéntesség évének a 2001-es évet. Az idei év során a református egyház önkéntesprogramjai a civil szférában is ismertebbekké válhatnak, ugyanis a Szeretethíd, a Csillagpont Református Ifjúsági Találkozó és az Önkéntes Diakóniai Év kiemelt események hazánk önkéntes rendezvényeinek sorában.
2011-01-30 Forrás: Felvidék.ma
Legtöbben a gondoktól és problémáktól mentes embert nevezi boldognak, vagyis azt, aki semmiben sem szenved hiányt. Ha ezt az érvelést végiggondoljuk, akkor kevés, vagy szinte senkit sem nevezhetünk boldognak, vagy ha igen, akkor egyedül az Istent tekinthetjük maradéktalanul boldognak. Talán ez az oka, hogy a görög mitológiában az isteneket boldognak ábrázolták. Ezzel szemben az Újszövetség csak kétszer nevezi boldognak az Istent (1Tim 1,11 illetve 6,15).
2011-01-30 Forrás: Csukor Árpád
Az „én” Jézusom, a Krisztus, - akinek értékítélete, élet látása, - erősen különbözik az emberekétől. Ezt ott fent a Hegyen, - a Nyolcboldogságban, - ki is fejtette.Oly röviden, - (Mt 5, 1-12) - de kristálytisztán, ledöntött minden téves emberi fogalmat. Meghirdette nekünk, - Őt követőknek, - a lélekszerinti szegénység, vigasztalás, szelídség,igazság, irgalom, tisztaság és béke gyönyörű Örömhírét.
2011-01-29 Forrás: Magyar Kurír
Idén 36. alkalommal rendezték meg az Országos Lelkipásztori Teológiai Napokat január 24. és 27. között Egerben, a Szent János továbbképző központban, az Országos Lelkipásztori Intézet szervezésében. A rendezvényen több mint kétszázhúsz lelkipásztor vett részt: körülbelül 80 pap, világi munkatársak, katekéták az egész országból és határainkon túlról is.
2011-01-29 Forrás: Vatikáni Rádió
„Az egységtörekvések nem korlátozódhatnak a különbözőségek kölcsönös elismerésére és a békés együttélés létrejöttére”. A pápa január 25-én, a keresztény egységhét lezárásakor a Falakon kívüli Szent Pál bazilikában mondott szavai erős figyelmeztetésként hatnak.
2011-01-29 Forrás: Vatikáni Rádió
Január 29-én, szombaton, XVI. Benedek pápa Erdő Péter bíborost, esztergom-budapesti érseket kinevezte a Szentszéki Államtitkárság Államközi Kapcsolatok részlege bíborosi és püspöki tanácsának tagjává.
További archív hírek:
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép