Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Enikő, Melitta napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Szabadtéri
Jézus szobor
Archív hírek
2011-02-28 Forrás: Evangélikus Egyház
Rédicsen és Lentiben is egy-egy gördeszkapálya építése indul Lendvai Zoltán rédicsi plébános kezdeményezésére, aki tavaly nyáron gördeszkás mutatványával világhírre tett szert. Zoltán atya az MTI-nek elmondta: nemrég egy barátjával a szlovéniai Lendván felkeresték azt a céget, amelyik eddig Európa-szerte már mintegy 200 könnyűbeton gördeszkapályát tervezett és épített.
2011-02-28 Forrás: Magyar Kurír
Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa elnökeként nyilatkozott a L'Osservatore Romano című lap február 26-i számában a tanács felépítéséről, feladatairól, az ökumenikus kapcsolatokról, a katolikus-ortodox fórumról. Hangsúlyozta a CCEE feladatát: hitelesen tanúskodni a világban az egyház társadalmi tanításáról. Összefoglalónkban két fontos témát emelünk ki: a vallásszabadságot és Európa kulturális-vallási identitásának kérdését.
2011-02-28 Forrás: Vatikáni Rádió
33 éves volt Marek Rybiński, lengyel szalézi misszionárius, akit holtan találtak február 18-án reggel a manoubai szalézi iskola területén, Tunéziában. A papot az intézmény raktárhelységében végezték ki támadói, torkát késsel elvágták. Marek atya 2007 óta teljesített szolgálatot Manoubaban, ahol a szalézi közösség pénztárosa volt, ezen kívül a tunéziai érsek kinevezésére a helyi lengyel közösség vezetőjeként tevékenykedett.
2011-02-28 Forrás: Református Egyház
2010 ősze óta a Magyar Református Szeretetszolgálat a gazdája a bódvalenkei freskófalu projektnek. Az alig kétszáz lelkes, nagy többségében cigányok lakta, mérhetetlenül szegény falu fellendülését Pásztor Eszter ötlete hozhatja meg: a házak tűzfalaira hatalmas képeket festenek, és a látvánnyal csalogatnák ide turistákat például a közeli Aggtelekről.
ÚTON EGYMÁS FELÉ, EGYRE KÖZELEBB - „Meglátni és megszeretni egy pillanat műve volt. Csak álltam és néztem, mert tudtam, hogy ő, csakis ő lehet a feleségem. Egy év sem telt bele, összeházasodtunk, azóta is boldogan élünk,” – meséli egy fiatal férj. Ilyen egyszerű lenne? Csak állni, nézni, aztán feleségül venni, minden küzdelem, bizonytalankodás nélkül, határozottan és abban a meggyőződésben, hogy ez így mindkét félnek jó, sőt, életük végéig kitart?
2011-02-27 Forrás: Erdély.ma
Roncsház-program - Őseinktől örökölt városaink, falvaink fenntar- tása, korszerűsítése, továbbfejlesztése, fo- lyamatos feladatok elé állít. Tény, hogy ezekkel a feladatokkal nem mindenki tud egyedül, eredményesen megbirkózni. Sajnos, így a Kárpát-medencében nagyon sok romos épület, roskadozó, idejét múlt vályogház van, köztük a legtöbb nem rendelkezik műemlék jelleggel. Ezeknek a házaknak a felújítása, karbantartása, nagyon sokba kerülne. Újjáépítésükre a lakóik gondolni sem mernek, mert az épület megtervezése, engedélyeztetése, kivitelezése nemcsak sokba kerül, hanem sokszor olyan logisztikai feladatokat is jelent, melyre a lakók a maguk erejéből nem képesek.
2011-02-27 Forrás: Református Egyház
A Szlovákiai Református Keresztyén Egyház lehetséges csatlakozása és a közös költségvetés megtárgyalása is szerepelt a Magyar Református Egyház részegyházainak püspökeit és főgondnokait tömörítő testület, a Generális Konvent Elnöksége szombaton délelőtt Mályiban tartott ülésének napirendjén.
2011-02-27 Forrás: Csukor Árpád
Az „én” Jézusom, a Krisztus, - aki felhívja figyelmünket, gondviselő Istenünkre való hagyatkozásra. „Ne aggódjatok életetek miatt, ... Mennyei Atyátok tudja, mire van szükségetek. Ti elsősorban az Isten országát és annak igazságát keressétek, s ezeket mind megkapjátok hozzá!” (Mt 6. 24, 33,) - Ígérete az, hogy aki Isten országát építi, azon van, hogy igaz emberré váljon, annak a többit hozzá adja a mennyei Atya. Azt jelentené ez, hogy legyünk vallásosak, s akkor Isten táplál minket, ruház bennünket? Munkánk nélkül, gondoskodásunk nélkül? Egyáltalán nem erről van szó!
2011-02-26 Forrás: Felvidék.ma
Júniustól a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház is csatlakozhat a jelenleg szinte az egész Kárpát-medencére kiterjedő, 2009-ben létrejött egységes Magyar Református Egyházhoz - közölte Tarr Zoltán, a Magyarországi Református Egyház zsinatának szóvivője.
2011-02-26 Forrás: Magyar Kurír
Az ország valamennyi középiskolájában, valamint számos településen tartottak pénteken rendezvényeket a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából. Schmitt Pál köztársasági elnök, Orbán Viktor miniszterelnök és Erdő Péter bíboros mécsest gyújtott a budapesti Terror Háza Múzeumnál.
További archív hírek:
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép