Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Diána napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Rózsafűzér
Archív hírek
Áprilisi levél a családkhoz, a házaspárokhoz,a jegyesekhez és a szerelmesekhez, a családokat szerető szerzetes és paptestvérekhez, és mindenkihez, aki a család és az élet mellett áll. - A régebbi időkben, amikor a fiatalok párválasztását sok körülmény és sok emberi elhatározás befolyásolta, amikor a kölcsönös vonzalom és a szerelem csak másodlagos szerepet játszott, a jegyesség a házasság felé vezető út egy jelentős állomása volt.
2011-03-31 Forrás: Erdély.ma
Tudtuk, hogy nő a veszély, ám ellene semmit sem tehettünk. Autós barátaink közül ketten-hárman vállalkoztak arra, hogy bejárják a várost, hírt hoznak a várható eseményekről. Lakásomat figyelték, az RMDSZ székházát hasonlóképpen. Így attól a lehetőségtől is megfosztottak, hogy szükség esetén orvost hívhassunk. Komikus, apró lények lehettünk a hatalom nagyítóüvege alatt. Nyilván, röhögtek is ijedt kapkodásunkon.
2011-03-31 Forrás: Magyar Kurír
A férfi számára a jó házasság négyszeres egészségügyi védőfaktor – mondta el Kopp Mária a Népesedési Kerekasztal ülését követő sajtótájékoztatón a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetében. A kérdés már csak az, hogyan lehet segíteni a jó házasságok kialakulását, amikor a házasságok fele válással végződik.
2011-03-31 Forrás: Vatikáni Rádió
Az interjú, amelyet a Heti Válasz c. folyóirat készített, honlapunkon teljes terjedelmében jelenik meg. A Heti Válasz honlapján az írás rövidített, szerkesztett változatát olvashatják. A nemrég a hazai mozikba került „A rítus” című film kapcsán megkérdeztük Sajgó Szabolcs jezsuita szerzetest, hogyan ítéli meg az ördögűzéssel kapcsolatos filmeket. Az interjúból kiderül, mi a különbség az exorcizmus hollywoodi és katolikus elgondolása között.
2011-03-31 Forrás: Vatikáni Rádió
A vakon született meggyógyítását János evangéliuma mozgalmas részletességgel írja le: találkozás, párbeszéd, állásfoglalások, a különböző szereplő személyek pszichológiája… Minden arra vall, hogy az apostol szemtanúja volt a történetnek. Ugyanakkor, miként ezt a János-evangélium más epizódjainál is tapasztaljuk, az evangélista egy-egy konkrét történet elbeszélése után elmélyíti a titkot, teológiai reflexiókat fűz hozzá.
2011-03-31 Forrás: Református Egyház
„Elutasítjuk a jogsértésre való szabadságot, ugyanakkor a helyi közösségek helyett látványosan átvállalt indulatkiélésre alkalmas önös érdeket” – írják közös nyilatkozatukban a Gyöngyöspatán kialakult feszültségről a Magyarországi Református Egyház cigánymissziós referensei.
2011-03-30 Forrás: Erdély.ma
Romániában 1957 és 1966 között legális volt az abortusz. Mivel abban az időszakban nem voltak fogamzásgátlók, ezért az abortuszt tekintették az elsődleges módszernek a születések szabályozására. 1966-ban egyik napról a másikra Nicolae Ceauşescu elrendelte, hogy az abortuszt betiltsák. A határozat egészen az 1989-es forradalomig érvényben volt, azaz 23 évig.
2011-03-30 Forrás: Magyar Kurír
Alig pár helyen tanítanak molekuláris bionikát a világon, az egyik ilyen hely a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai Kara, egy kis, családias egyetem. „Szeretnénk megtanulni az élő természettől, hogy hogyan működik, hogy ennek segítségével például olyan eszközöket tervezhessünk, melyek segítik a fogyatékkal élők életminőségét javítani” – mondja Nyékyné Gaizler Judit, az intézmény dékánasszonya a Magyar Kurírnak. A több magyar és külföldi egyetemmel is együttműködő, közös képzéseket fenntartó egyetemi kar élő cáfolata hit és természettudomány szembenállásának.
2011-03-30 Forrás: Vatikáni Rádió
A Magyar Katolikus Rádió első vezérigazgató-helyettese saját kérésére a közelmúltban befejezte munkáját. Az interjúban Juhász Judit újságíró beszámol arról, hogy hogyan kovácsolta valódi családdá a MKR munkatársait.
2011-03-29 Forrás: Erdély.ma
Emlékszem, milyen nehezen hagytam ott a biztos, kényelmes karbantartó állásomat a kis műhelyben, hogy elmenjek a bányába segédmunkásnak. Magam sem értettem, hogy pontosan miért kell lépjek, de éreztem, – ott bent, a lelkem mélyén – hogy menni, lépni kell. Csodálom Máriát! Életerős fiatal lány, tele álmokkal, tervekkel a jövővel kapcsolatosan. Szeretem magam elé képzelni, ahogyan jegyesével, Józseffel együtt vannak, csacsognak, szövik a terveket, bejárják Názáret szép tájait, hogy megálmodják kis családjuk otthonát.... És akkor jön az angyal egy hatalmas kéréssel, egy ismeretlen, életre szóló feladattal, Isten akaratával.
További archív hírek:
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép