Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Diána napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Székely kislány.  sgy
Bogácsi templom
Archív hírek
2011-04-30 Forrás: Református Egyház
Amikor az Úr kikergeti az Édenből az első emberpárt, nagyon sok keserűséggel telik meg a hangja. Az embernek a munka vesződségességét, fáradságosságát ígéri meg. Orcája verítékét azóta is törölgetnie kell. Az asszonynak is tartogat valamit az Isten a későbbiekre: neki a magzat fájdalommal szülését juttatja.
Révbe érkeztünk - Az esküvő ünnepi órái, a nászút gondtalan napjai után most már – ugye – hátradőlhetünk, elértük azt, amiért annyit küzdöttünk, fáradtunk – gondolja sok fiatal. Megtaláltuk az „igazit”, megalapoztuk közös életünk feltételeit, felkészültünk a házaspári életre, Isten áldását kérve álltunk az oltár elé, most már mindent együtt, egymásért teszünk, és boldog család leszünk; a küzdelmek, az erőfeszítések ideje már mögöttünk van.
2011-04-30 Forrás: Református Egyház
„Azután elindultak Bételből. Már csak rövid út választotta el őket Efrátától, amikor szülnie kellett Ráhelnek, de a szülés nehéz volt. A nehéz szülés közben ezt mondta neki a bába: Ne félj, mert most is fiad lett! Amikor már-már elszállt belőle a lélek, mert haldokolt, Benóninak nevezte el a fiát. Az apja viszont Benjáminnak nevezte. Így halt meg Ráhel, és eltemették az Efrátába, azaz Betlehembe vezető úton. Sírja fölé emlékoszlopot állított Jákób. Ráhel sírjának az emlékoszlopa ez még ma is.” (1Móz 35,16–20)
2011-04-30 Forrás: Vatikáni Rádió
Róma utcáit ezekben az órákban a világ minden részéről érkezett zarándokok békés serege lepi el. A hívők nagy többsége lengyel zászlót lobogtat kezében, de sokan érkeztek Német- és Franciaországból, sőt a tengeren túlról is. A kedvezőtlen, hűvös, esős időjárás ellenére derűsen járják az Örök Város utcáit, keresik fel nevezetességeit, elsősorban a katolicizmus szívében lévő Szent Péter teret.
2011-04-29 Forrás: Vatikáni Rádió
Pénteken reggel a vatikáni grottákban felnyitották II. János Pál sírját és kiemelték koporsóját. A pápát három koporsóban helyezték el temetésekor. Az első fából készült, amely a temetési szertartás során volt látható; a második ólomból, amelyet lepecsételtek; a harmadik ismét fából készült, amelyet pénteken reggel láttak a koporsó kiemelésekor. Jó állapotban találták, bár az idő jelei tapasztalhatók rajta – írja jegyzetében P. Federico Lombardi, a Szentszék Sajtótermének igazgatója.
2011-04-29 Forrás: Magyar Kurír
A magyar jezsuiták átveszik a brit kezdeményezést, és napi elmélkedéseket töltenek fel magyar nyelven is a világhálóra. - Nagy-Britanniában a jezsuiták minden napra összeállítanak egy 10-15 perces elmélkedést, mely a napi olvasmányhoz kapcsolódik. Ezeket a hanganyagokat - a mai kor igényeihez és lehetőségeihez igazodva - mobiltelefonra vagy bármilyen MP3-lejátszóra letöltve akár utazás közben is hallgathatjuk.
2011-04-29 Forrás: Vatikáni Rádió
Nemcsak az egyház, hanem az egész világ készülődik arra, hogy figyelemmel kísérje II. János Pál boldoggá avatását, amelyre mintegy 2300 újságírót várnak 101 országból. A nemzetközi média 87 hivatalos küldöttséggel érkezik, 16 államfő vesz részt a szertartáson, köztük Olasz- és Lengyelországé, továbbá 5 királyi család képviselője is jelen lesz.
2011-04-29 Forrás: Erdély.ma
Háromszáz éve ért véget a Rákóczi-szabadságharc. Ennek emlékére kétnapos tudományos konferenciát szerveztek, és emlékművet is avattak a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vaján. Az ünnepségek egy része a határ túloldalán, Szatmárnémetiben folytatódott. A rendezvényen részt vett Kövér László, az Országgyűlés elnöke is.
2011-04-28 Forrás: Magyar Kurír
A piarista iskola alapvetően mégis mindenhol a minőség jelét hordozza, azaz megbízható. Amikor a szülők a piarista iskolát választják gyermeküknek, sokszor biztonságos helyet keresnek – mondja Labancz Zsolt piarista szerzetes, akit márciusban választott meg a rendi káptalan a magyar rendtartomány vezetőjének, négy évre. – Ez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy ez valamiféle rózsaszín világ lenne, hiszen sok kihívással küzdünk, sok a hátrányos helyzetű diák és egyre fontosabb az evangelizálás, hiszen egyre több a nem vallásos diák.
2011-04-28 Forrás: Vatikáni Rádió
A vasárnapi evangéliumi szakasz, János evangéliumának 20. fejezetéből az eredeti záradék volt: a feltámadt Jézus megjelenik az apostoloknak, hogy megerősítse őket hitükben, és küldetést ad nekik: „Amint engem küldött az Atya, úgy küldelek én is titeket. E szavak után rájuk lehelt és folytatta: „Vegyétek a Szentlelket. Akinek megbocsátjátok bűneit, bocsánatot nyer, akinek pedig megtartjátok, az bűnben marad.” Hasonló küldetést ad az Úr a szinoptikus evangéliumok végén is.
További archív hírek:
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép