Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Enikő, Melitta napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Spanyol lépcsőn sétálva
Kívánok neked
Archív hírek
A HÁZASSÁG: SZENTSÉG - Levél a családokhoz, a házaspárokhoz, a jegyesekhez és a szerelmesekhez, a családokat szerető szerzetesekhez és paptestvérekhez és mindenkihez, aki a családi élet mellett áll.
2011-05-31 Forrás: Magyar Kurír
Segítőkésznek mutatkozó trükkös tolvajok rabolták ki az egyik volt győri kispap lyoni szentelésére utazó Pápai Lajos győri megyéspüspököt Franciaországban. Pápai Lajos erről a vasárnapi Szeretet Napokon beszélt újságíróknak. Mint elmondta, egy volt győri kispap lyoni egyházi ünnepségére igyekezett a kíséretével, amikor ismeretlenek váratlanul gépjárművük valamennyi kerekét kiszúrták a francia városban.
2011-05-31 Forrás: Erdély.ma
Ismeretlenek feldúlták a szombaton eltemetett Cs. Gyimesi Éva nyelvész, író, újságíró sírját a kolozsvári Házsongárdi temetőben. A síron elhelyezett virágokat elvitték, a koszorúkat szétdobálták.
2011-05-31 Forrás: Vatikáni Rádió
Irgalmas szamaritánusként lehajolni a sebesült emberhez, akit az út szélén magára hagytak. Ez a legnagyobb igazságosság, amelyet Jézus kér a tanítványaitól, és amelyet életében önmaga is megvalósít, mert ez a szeretet törvényének a beteljesítése. XVI. Benedek e szavai adtak keretet „A személy központisága az AIDS megelőzésében és kezelésében” címmel rendezett tanácskozásnak, amely szombaton zárul le a Vatikánban. A nemzetközi konferenciát az Egészségügyi Pápai Tanács szervezte.
2011-05-30 Forrás: Magyar Kurír
„A bogártáborból mindig úgy megyek haza, hogy kicsit rájövök, hogy hogyan kéne élni, mindig rengeteget kapok, tanulok magamról meg az emberekről, és az elfogadásról.” „Hazavihettem a fényt, ami itt a táborban megerősödött bennem, és remélem, hogy tudom majd sokáig sugározni is!” – két vallomás az idén húsz éves Szentjánosbogár közösség táborairól. A Szentjánosbogár célja kettős: közösségépítés és a keresztény hit átadása. A nyolcvanas évek végén Dunakeszin a két helyi plébánia vonzásában élő fiatal szülők közössége életre hívott egy gyerekklubot, amelynek neve Szentjánosbogár lett.
2011-05-30 Forrás: Református Egyház
Az európai egyházi vezetők, köztük Bölcskei Gusztáv, a Zsinat lelkészi elnöke, május 30-án, hétfőn az Európai Bizottság Berlaymont-épületében találkoztak Jose Manuel Barrosóval, az Európai Bizottság elnökével, Jerzy Buzekkel, az Európai Parlament elnökével és Herman van Rompuyjal, az Európai Unió Tanácsának elnökével.
2011-05-30 Forrás: Magyar Kurír
Hétfő estig nyilváníthattak részvétet a Sándor-palotánál Mádl Ferenc volt köztársasági elnök tisztelői. Közöttük volt Erdő Péter bíboros is. Mádl Ferenc halála után az Országház és a Köztársasági Elnöki Hivatal épületére vasárnap délután felvonták a gyászlobogót. A Sándor-palota budavári sikló felőli bejárata előtt a volt köztársasági elnök gyászkeretes fényképét kitették egy asztalra, mellette két gyertyát, a nemzeti lobogót és egy csokor virágot helyeztek el.
2011-05-30 Forrás: Vatikáni Rádió
XVI. Benedek pápa június 4-én és 5-én Horvátországban tartózkodik. Visszatérésről van szó, mivel bíborosként több ízben járt ott; visszatérés azért is, mert Péter utóda már háromszor is felkereste az országot az utóbbi két évtizedben. Bizonyos értelemben tehát a mindenkori pápa otthon van Horvátországban. Az ország mély keresztény és katolikus gyökerekkel rendelkezik, amelyeket hűségesen őrzött a nehéz időkben.
2011-05-29 Forrás: Keresztény Magyarország
Az 1931-ben született Mádl Ferenc 1990 és 1993 között tárca nélküli miniszter, 1993-94-ben művelődés- és közoktatási miniszter, 2000 és 2005 között pedig a Magyar Köztársaság elnöke volt.
2011-05-29 Forrás: P. Kiss Ulrich SJ
… . Ti azonban láttok, mert én élek - Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz: „Ha szerettek engem, tartsátok meg parancsaimat. Én pedig kérni fogom az Atyát, és ő más Vigasztalót ad majd nektek: az Igazság lelkét, aki örökre veletek marad. A világ nem kaphatja meg, mert nem látja és nem ismeri. De ti ismeritek őt, mert veletek marad és bennetek lakik.
További archív hírek:
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép