Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Diána napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Mariazelli Bazilika
Szeged: Alsóvárosi templom
Archív hírek
2011-06-30 Forrás: Erdély.ma
Urbán Jánossal, azaz Erik testvérrel, a kaplonyi ferences kolostor jelenlegi házfőnökével beszélgettünk minap arról, hogy a jövendőben új helyszínen kell szolgálnia. Ugyanis a krasznabélteki születésű szerzetesre hárul a csíksomlyói kegytemplom igazgatásának feladata.
2011-06-30 Forrás: Vatikáni Rádió
A vasárnapi evangéliumi szakasz Máté 11. fejezetéből a híres „ujjongó himnusz”, Jézus hálaadó imája az Atyához. Szakemberek „jánosi betétnek” is gondolják, annyira hasonlít a negyedik evangélium stílusához, krisztológiájához. Az Atya és a Fiú bensőséges kapcsolatáról, egységéről szól e hálaadás első része. Ebbe a bensőséges kapcsolatba lépnek be azok, akik „fiak a Fiúban” (filii in Filio), a Szentlélek kegyelmi ajándék révén az istengyermekség részesei lesznek.
2011-06-30 Forrás: Magyar Kurír
Negyedszázada, 1986. június 30-án hunyt el Lékai László bíboros. Erdő Péter bíboros a hagyományoknak megfelelően, ebben az évben is szentmisét mutatott be elődje halálának évfordulóján az esztergomi bazilikában.
2011-06-29 Forrás: Magyar Kurír
Pappá szentelésének 60. évfordulójára a művészek Az igazság ragyogása, a szeretet szépsége című kiállítással fejezik ki XVI. Benedek iránti tiszteletüket. A július 4-én megnyíló tárlatra hatvan művészt hívtak meg. Gianfranco Ravasi, a Kultúra Pápai Tanácsának elnöke elmondta, hogy céljuk az egyház és a művészet közötti párbeszéd felélesztése. Július 4-én reggel XVI. Benedek pápa nyitja majd meg a kiállítást, és beszédet intéz a művészekhez. A nyilvános megnyitóra délután kerül sor. A tárlat szeptember 4-ig ingyenesen látogatható (hétfőtől péntekig, 10 és 19 óra között).
2011-06-29 Forrás: Vatikáni Rádió
Szent Péter és Szent Pál apostolfejedelmek ünnepe az idén különös jelentőséget kapott, minthogy e napon emlékezett a világegyház Joseph Ratzinger, XVI. Benedek pappá szentelésének 60. évfordulójára. A Szentatya az ünnepi misén mondott homíliáját is ezzel a visszaemlékezéssel kezdte János evangéliumából a búcsúzó Jézus szavait idézve: „Nem nevezlek többé benneteket szolgáknak, hanem barátaimnak” (Jn 15, 15).
2011-06-29 Forrás: Erdély.ma
Megközelítőleg az utóbbi száz évben tegnap először tartottak szentmisét a Csíkszépvíz melletti Kicsi-Pogány-havason Szent László napján. A Szent László-kápolna tavaly feltárt romjainál több mint százan hallgatták Gábor Zoltán plébános prédikációját.
2011-06-29 Forrás: Vatikáni Rádió
Szent Péter és Pál ünnepén emlékezik a világegyház Joseph Ratzinger – XVI. Benedek pappá szentelésének 60. évfordulójára. 1951. június 29-én a freisingi székesegyházban Michael von Faulhaber bíboros pappá szentelt 44 diakónust, köztük Joseph Ratzingert és Georg testvérét. Ratzinger bíboros 1997-es önéletrajzában így idézte fel az emlékezetes napot:
2011-06-28 Forrás: Magyar Kurír
Nem igaz, hogy bölcsész munkanélküliekkel van tele az ország – mondja Botos Máté történész, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karának dékánja. Szerinte aki kimegy Piliscsabára, az be fog ülni az órájára, kocsmázni ugyanis Budapesten is tud. Akik itt végeztek, sokkal erősebben kötődnek az alma materhez, mint máshol, a légkör és a tanár-diák kapcsolat különlegesen jó a karon, ezt felmérések is bizonyítják. A kar a HVG rangsorában kilencedik, társadalomtudományi képzése az első, bölcsészképzése a negyedik az országban.
2011-06-28 Forrás: Vatikáni Rádió
Amikor manapság új evangelizációról beszélünk, általában valami missziós bravúrra gondolunk: hogyan lehet új, korszerű módszerekkel „becserkészni” az Egyházba azokat, akik kívül vannak rajta. Igaz, már nem tűzzel-vassal, de ismétlődő felszólításokkal, helyzetünket szemléltető siránkozásokkal többféle szervezet próbálkozik. Kicsinyes és eleve halálra ítélt azon intézmények, rendi közösségek jó szándékú, mégis elhibázott törekvése, akik utódokat, hivatásokat akarnak nyerni, és a rájuk bízott fiúk és lányok körében arról beszélnek, mi lesz, ha kihalunk…
2011-06-28 Forrás: Erdély.ma
A Szilágy megyei Nagydoba felújított templomának szentelésén vett részt vasárnap Kelemen Hunor szövetségi elnök, kulturális és örökségvédelmi miniszter. A nagydobai református templom műemlék, amelynek felújítását a kulturális tárca hathatósan támogatta. A munkálatok elvégzése után vasárnap került sor a restaurált templom felszentelésére, amelyen ünnepi igehirdetést tartott Csűry István Királyhágó-melléki református püspök.
További archív hírek:
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép