Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Enikő, Melitta napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

XII. Piusz
Karácsonyfa
Archív hírek
2011-07-31 Forrás: Csukor Árpád
Az én Jézusom, a Krisztus, kinek számára nincs olyan hely a földön, mely sivár volna. Számára sosincs alkalmatlan óra. Tőle üres szívvel, senki nem távozik, hacsak maga nem akarja. Ő tanítványait is erre buzdítja: „Nem kell elmenniük, - ti adjatok nekik enni!” (Mt 14, 16)
2011-07-31 Forrás: P. Kiss Ulrich SJ
Gyalogszerrel utánaindultak - Abban az időben: Amikor Jézus tudomást szerzett Keresztelő János haláláról, csónakba szállt és elment onnan egy kietlen helyre, egyedül. De az emberek megtudták, és a városokból gyalogszerrel utánaindultak. Mikor kiszállt, már nagy tömeget látott ott. Megesett rajtuk a szíve és meggyógyította betegeiket. Amint beesteledett, tanítványai odamentek hozzá, és figyelmeztették: Sivár ez a hely, és késő már az óra is. Bocsásd el a tömeget, hadd menjenek a falvakba, hogy élelmet szerezzenek maguknak! Jézus azonban ezt mondta nekik:
2011-07-30 Forrás: Kárpátaljalap.net
A katolikus latin egyházban július 31-én a 18. évközi vasárnapot tartjuk. - Izaiás próféta (55,1–3) biztató szavait halljuk először: olyan ételt és italt kínál, amelyet nem lehet pénzért megkapni, mert Isten ingyenes ajándéka. Mi azt gondoljuk, hogy mindent meg lehet vásárolni. De a szeretetet, a hitet, a boldogságot nem adják pénzért.
2011-07-30 Forrás: Magyar Kurír
Szombathelyen július 30-án délelőtt mutatta be ezüstmiséjét Veres András megyéspüspök a hívekkel teli székesegyházban. A szentmisén Veres Andrással koncelebrált számos püspök, köztük Paskai László bíboros, Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti, Márfi Gyula veszprémi és Ternyák Csaba egri érsek. A szentbeszédet Bosák Nándor debrecen-nyíregyházi püspök mondta, aki annak idején Veres András újmisés szónoka volt.
2011-07-29 Forrás: Református Egyház
Zárókonferenciával ért véget július 27–28-án Berekfürdőn a Magyarországi Református Egyház Menekültmissziójának Integrációs tapasztalatcsere 2011 elnevezésű, az Európai Integrációs Alap által finanszírozott projektje. - A református misszió a tavasz folyamán tanulmányutakat szervezett Angliába, Portugáliába, Spanyolországba, Svédországba egy-egy munkatársaiból, önkénteseiből és partnereiből álló csoport számára, hogy a bevándorlók és menekültek társadalmi integrációjával kapcsolatos jó példákat gyűjtsenek.
2011-07-29 Forrás: Magyar Kurír
A hit eredményes átadásának legfontosabb feltétele, hogy az imádság és a szentségek vétele által megszentelődjünk, vagyis ne csak szavainkkal, hanem egész lényünkkel közvetítsük Krisztust. Emellett azonban bölcs szavakra is szükség van. Bár a nem hívő ember alapvetően őrültségnek tartja a természetfelettibe vetett hitet, egyes hittételek valamivel ésszerűbbnek tűnnek számára, mint mások.
2011-07-29 Forrás: ALON
Pappá szentelésének 25. évfordulója alkalmából mutat be szentmisét Veres András megyéspüspök július 30-án szombaton a Szombathelyi Székesegyházban. Az évforduló kapcsán az MTI-PRESS számára adott interjúban a főpásztorral papi pályafutásának eddigi állomásait idézte fel, hitről, hivatásról, feladatokról és tanulságokról beszélgetett.
2011-07-29 Forrás: Vatikáni Rádió
Minden egyes fiatalnak biztosítani kell, hogy erőszaktól és viszályoktól mentes családi környezetben növekedjen és tanuljon, ahol a boldogság, a szeretet és a megértés légköre uralkodik – hangsúlyozta Francis Chullikatt érsek, a Szentszék ENSZ állandó megfigyelője New York-ban a július 25-én és 26-án lezajlott tanácskozáson. Emlékeztette a küldöttségeket, hogy a család egy férfi és egy nő közötti házasságon alapul.
2011-07-28 Forrás: Erdély.ma
Fülöp apostol sírját találták meg állításuk szerint olasz régészek Törökország nyugati részén. Az ásatásokat vezető Francesco D'Andria a keresztény világ és a régészet számára fontos leletről beszélt a felfedezés kapcsán.
2011-07-28 Forrás: Vatikáni Rádió
2011. augusztus 21-27. között rendezik meg a 32. Rimini Meetinget, amelynek mottója: „És a létezés végtelen bizonyossággá válik.”E téma körül forognak majd az idei találkozó előadásai, beszélgetései, kiállításai és rendezvényei. A korban, amelyben élünk a bizonyosság szó szinte tabuvá vált. Nem csak egyszerűn nehéz megtalálni a bizonyosságot, hanem sokan, sok esetben alapvetően elutasítják még a lehetőségét is. A Meeting –éppen evvel az általános véleménnyel akar szembe menni.
További archív hírek:
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép