Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Enikő, Melitta napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Angyalka fehér koszorúval (A)
Első keresztes háború
Archív hírek
2011-08-31 Forrás: Magyar Kurír
A ferenceseknél mindig a tanév elején öltöznek be az új novíciusok, ilyenkor teszik le első szerzetesi fogadalmukat az újonc évet most befejező rendtagok és tesznek örökfogadalmat a végső döntésre megérett szerzetesek. A rend életének e fontos eseményei a pasaréti templomban szeptember 3-án 11 órakor (örökfogadalom) és Szécsényben szeptember 4-én 10 órakor (beöltözés és első fogadalom) kezdődő szentmisékhez kapcsolódnak.
2011-08-31 Forrás: Erdély.ma
A Katolikus Egyetemi Lelkészség rendhagyó vakációs programot hirdetett a Kolozsváron tanuló egyetemisták számára: szeptember 10–17. között a Bákó megyei Kosteleken, egy kis hárompataki csángó faluban munkatábort szervez azzal a céllal, hogy az egyetemistákat keresztény értelmiségi identitásukban megerősítse. A különös vállalkozásról a tábor programfelelősével, Györgypál Enikővel, a KEL pasztorálasszisztensével beszélgettünk.
2011-08-31 Forrás: Magyar Kurír
Veszprémben tartotta a Keresztény Orvosok Magyarországi Társasága (KOMT) XV. Országos Konferenciáját Krisztussal a magyar egészségügy szolgálatában címmel. A tanácskozás fővédnöke Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter volt. - Jávor András, a tárca közigazgatási államtitkára méltatta a keresztény orvosok, egészségügyi dolgozók szerepét mai, sok gonddal küszködő hazánkban, amely elkötelezetten a megújulás, a radikális erkölcsi tisztulás útjára kíván lépni.
2011-08-31 Forrás: Vatikáni Rádió
Az utóbbi négy hónapban lényegesen csökkent a szentföldi zarándokok száma. Ennek oka valószínűleg a gazdasági válság és a térség továbbra is fennálló bizonytalan helyzete, instabilitása. Pierbattista Pizzaballa ferences atya, szentföldi kusztos rádiónknak adott interjújában arról tájékoztatta a hallgatókat, hogy nincs ok a félelemre, a zarándokok biztonságban érezhetik magukat a Szentföldön.
2011-08-30 Forrás: Erdély.ma
Idén augusztus 31. – szeptember 10. között rendezik meg a 68. velencei filmfesztivált, a világhírű „Mostra internazionale d’arte cinematografica”-t. Ezen az INTERFILM nevű nemzetközi egyházi filmszervezet zsűrije első alkalommal adja ki a vallásközi párbeszéd előmozdítását ösztönző díjat. Olyan filmeket támogatnak ezzel, melyek a különböző eredetű, történelmű és hitű emberek között a nagyobb megértést, megbecsülést, szimpátiát és békét segítik elő.
2011-08-30 Forrás: Református Egyház
Átvette Schmitt Pál köztársasági elnöktől kinevezését Balla Péter egyetemi tanár, a Károli Gáspár Református Egyetem új rektora. Az ünnepségre augusztus 30-án délelőtt 11 órakor a budavári Sándor-palotában került sor, a megbízatás három esztendőre, a 2011. szeptember 1-jétől 2014. augusztus 31-ig terjedő időszakra szól.
2011-08-30 Forrás: Református Egyház
A rekkenő hőségben az udvar fája alatt néhány férfi beszélget, miközben a szálló konyhájában a többiek éppen az ebédet készítik. A szomszéd telken a déli órák ellenére is folyik a munka. Október végére végezniük kell, addig pedig még sok a teendő. Az idei év egyik legforróbb napján a református hajléktalanmisszió budapesti, Üllői úti központjában jártunk.
2011-08-30 Forrás: Erdély.ma
Ki ismerné jobban a magányos életformát, mint a Kopacz Imola által létrehozott és már húsz éve működő közösség tagjai? És mégis, egy keddi délután vendégünk, Hajlák Attila római katolikus újmisés pap olyan oldalról világította meg a magány fogalmát, mely új volt számunkra és segített átértékelni helyzetünket.
2011-08-30 Forrás: Vatikáni Rádió
A Szentatya szeptember hónapban a tanárokért és nevelőkért fohászkodik, hogy tevékenységükkel át tudják adni a fiatal nemzedékeknek azt a szeretetet, amely az igazságot szolgálja, továbbá, hogy valódi erkölcsi és spirituális értékekre tudják nevelni őket. XVI. Benedek imaszándékáról Zenon Grocholewski bíboros, a Katolikus Nevelésügyi Kongregáció prefektusa mondta el gondolatait rádiónknak.
2011-08-30 Forrás: Magyar Kurír
A felelős párkapcsolatban mindig felmerül a bizonytalanság, hogy csakugyan az Igazit találtad-e meg. A keresztény fiatal számára fogódzót adhatnak az alábbi jelek. A kapcsolat NEM az igazi, ha:
További archív hírek:
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép