Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Enikő, Melitta napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

XI. Ince
Rafaello Santi: Krisztus színe változása
Archív hírek
2011-09-30 Forrás: Erdély.ma
Az itthoni magyar politikai szervezetek közösen emlékeznek meg Marosvásárhelyen október 6-án az aradi, valamint a marosvásárhelyi székely vértanúkról – jelentették be pénteken az erdélyi városban.
2011-09-30 Forrás: Magyar Kurír
Az elkövetkező öt évre ismét Erdő Péter bíborost, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnökét választotta meg elnökéül az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa (CCEE). A testület szeptember 29. és október 2. között Tiranában rendezett találkozóján arról is döntöttek, kik lesznek a szervezet alelnökei a 2011 és 2016 közötti ciklusban. Angelo Bagnasco bíboros, genovai érsek, az Olasz Püspöki Konferencia elnöke és Józef Michalik przemysli érsek, a Lengyel Püspöki Konferencia elnöke Jean-Pierre Ricard bíborost, Bordeaux-i érseket, illetve Josip Bozanic bíborost, zágrábi érseket követik ebben a pozícióban.
Levél a családokhoz, a házaspárokhoz, a jegyesekhez és a szerelmesekhez, a családokat szerető szerzetesekhez és paptestvérekhez és mindenkihez, aki a családi élet mellett áll. - Elkötelezettség, felelősség, hűség
2011-09-30 Forrás: Vatikáni Rádió
A bécsi Pázmáneum rektora beszámol hallgatóinknak a helyi egyház legfrissebb eseményeiről: Szeptember hónapban kifejezetten élénk volt az egyházi élet Bécsben. A szeptember 12. követő hétvégén a hagyományos Mária neve ünnep nyitotta a sort. A legnagyobb ausztriai egyházi rendezvény kezdeményezője a ferences Pater Petrus Pavlicek (1902-1982), akinek boldoggá avatása folyamatban van. Az 1958 óta minden évben megtartott bécsi rendezvény idei mottója ez volt: „Bizalommal a jövő felé”.
2011-09-29 Forrás: Erdély.ma
A szentjobbi református egyházközségben tavaly volt első alkalommal Gyülekezeti Nap. A sok pozitív visszajelzés hatására úgy döntöttek, hogy minden évben meg fogják szervezni ezt az ünnepséget.
2011-09-29 Forrás: Magyar Kurír
„Bár anyagi kényszer indította el az iskolaátadásokat, de a katolikus egyház csak ott vett át intézményt, ahol erre az adott önkormányzat kérte, és ahol a szülők és pedagógusok is mellette voltak” – mondta Pápai Lajos megyéspüspök, a Magyar Püspöki Konferencia Oktatási Bizottságának elnöke és Dékány Ferenc, az Egyházmegyei Katolikus Iskolai Főhatóság igazgatója az iskolaátvételek kapcsán a Magyar Kurírral folytatott beszélgetésben.
2011-09-29 Forrás: Református Egyház
A mai kétharmadára csökkenhet negyven év múlva a református egyház tagsága, ami finanszírozási és egyházszervezeti válsághoz vezethet – derült ki Bölcskei Gusztáv tiszántúli püspöknek, a Zsinat lelkészi elnökének a református egyház helyzetét vázoló, a rendkívüli ülésszakot bevezető előadásából.
2011-09-29 Forrás: Vatikáni Rádió
A vasárnapi első olvasmányban Izajás próféta 5. fejezetéből a szőlőről szóló éneket olvassuk; Máté evangéliumában ennek felel meg a gonosz szőlőmunkásokról szóló példabeszéd. Mindkettőben Izrael hűtlenségéről van szó.
2011-09-29 Forrás: Magyar Kurír
A negyven éve fennálló szervezet Tiranában tartja ülését, melynek témája az új evangelizáció. Az ülést Erdő Péter bíboros, a CCEE elnöke nyitotta meg, szeptember 29-én. Beszédében felsorolta a CCEE elmúlt öt évben végzett főbb tevékenységeit, beszélt a szervezet céljairól, a vallásszabadság kérdéséről, az új evangelizációról.
2011-09-28 Forrás: Erdély.ma
Érdekes cikk jelent meg szeptember 8-án a kijevi Szehodnya (Ma) című napilapban a kettős állampolgárságról. A szélsőséges ukrán nacionalista sajtótól eltérően, Inna Zolotuhina, a cikk szerzője megkísérelte objektíven összefoglalni az ezzel a sokakat foglalkoztató problémával kapcsolatos tudnivalókat. A Kaárpátinfo portál rövidített formában közli az írását.
További archív hírek:
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép