Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Enikő, Melitta napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Szent Hubertus
Rózsa nyíló
Archív hírek
2011-10-31 Forrás: Erdély.ma
A halottak napján nem csak a halottaink miatt megyünk ki a temetőbe, hanem saját magunkért is, mert az élet mindennapi gondjai közepette, hajlamosak vagyunk megfeledkezni e világ kérlelhetetlen igazságáról: Az élet mulandó, ahogy az Ószövetség mondja, csupán: „egy kurta őrségváltás éjszaka!" Kimenni a temetőbe, szeretteink sírja mellett imádkozni, döbbenten megállni a megmásíthatatlan igazság előtt, mindannyiunknak hatalmas lecke, megrázó tanulság.
Levél a családokhoz, a házaspárokhoz, a jegyesekhez és a szerelmesekhez, a családokat szerető szerzetesekhez és paptestvérekhez és mindenkihez, aki a családi élet mellett áll. - Számvetés, hálaadás -
2011-10-31 Forrás: Csukor Árpád
Az én Jézusom a Krisztus, aki az Utolsó Vacsorán így imádkozott Atyjához: „Értük szentelem magamat, hogy ők is szentek legyenek az igazságban. De nemcsak értük könyörgök, hanem azokért is,akik a szavukra hinni fognak bennem. Legyenek mindnyájan egyek. Amint te, Atyám bennem vagy s én benned, úgy legyenek ők is eggyé bennünk, hogy így elhiggye a világ, hogy te küldtél engem. Megosztottam velük a dicsőséget, amelyben részesítettél, hogy eggyé legyenek, amint mi egy vagyunk: én bennük, te bennem, hogy így ők is teljesen eggyé legyenek, s megtudja a világ, hogy te küldtél engem, és szereted őket, amint engem szerettél.” (Jn 17, 20-23)
2011-10-31 Forrás: Református Egyház
Szombaton Laskón beiktatták hivatalába a horvátországi reformátusok új püspökét, Csáti Szabó Lajost, valamint új főgondnokát, Kel Józsefet. A háború, majd belső ellentétek tépázta kicsiny kálvinista közösség iránti támogatását kifejezendő az ünnepi alkalmon részt vettek a Kárpát-medence református egyházvezetői, Isten Igéjét Szabó István dunamelléki püspök hirdette.
2011-10-30 Forrás: Kárpátaljalap.net
Boldogok a szelídek: mert ők örökségül bírják a földet. - Máté 5.5. - A mai ember szótárában még előfordul az a szó, hogy szelídség, alázat, de annál ritkábban az életvitelében. Napjainkban, amikor az ököljog érvényesül, az alázat nem tekinthető erénynek. Sőt, ma megvetett az alázatos ember. A gyengeség jelének tekintik az alázatot. Meghajlásnak az erős előtt. Holott az alázat irányított, kordában tartott erő.
2011-10-30 Forrás: Csukor Árpád
Az én Jézusom a Krisztus, akinél a legértékesebb ajándék, az Élet van! Mely után vágyunk, mely nem múlik el soha: „Én vagyok a feltámadás és az élet; aki hisz bennem, még ha meghal is, élni fog. Az, aki úgy él, hogy hisz bennem, nem hal meg örökre.” (Jn 11, 25)
2011-10-29 Forrás: Magyar Kurír
Grősz József példája azt mutatja, hogy a körülményekhez való alkalmazkodás nem jelent megalkuvást, hanem kitartás Isten mellett – fogalmazható meg a Kalocsa–Kecskeméti Főegyházmegye emlékévének eseményei, az érsek életét dokumentáló kiállítás, a két tudományos konferencia, valamint a Grősz körleveleiből kiadott könyv alapján. A Grősz József egész életét bemutató előadások árnyaltabb és egyben hitelesebb képet adnak magáról a főpapról, és a katolikus egyház szerepéről.
2011-10-29 Forrás: Vatikáni Rádió
Együtt a zarándoklaton vonaton, buszon, a menzára, elmélyült elmélkedésben. A pápa a többiekkel együtt, ünnepi liturgikus öltözet nélkül. Újra felhangzik a nagy üzenet, amelyet már háromszor intézett II. János Pál Assisiből a világ más vallási vezetőivel együtt: sosem lehet Isten nevében gyilkolni vagy gyűlölködni, mert Isten igazi neve közös atyasága minden ember iránt, a szeretet.
2011-10-28 Forrás: Református Egyház
Az utóbbi időben újra a figyelem középpontjába került az erdélyi magyarság nemzeti panteonja, az egyre pusztuló és jellegét vesztő Házsongárdi temető. Nyáron topográfiai felmérés keretében dokumentálták a sírokat, ami elengedhetetlen feltétele a műemléki védettség megszerzésének. Felvetődött a kolozsvári sírkert világörökségi védettség alá helyezésének lehetősége is. Bár ez a Házsongárd Alapítvány igazgatója szerint egyelőre az álmok kategóriájába tartozik, Gergelyné Tőkés Erzsébet és munkatársai rendíthetetlenül végzik értékmentő munkájukat.
2011-10-28 Forrás: Erdély.ma
Körleveleket nem szoktunk közzétenni, de most kivételt fogunk tenni, ugyanis ez, amit pénteken este kaptunk igencsak elgondolkoztató. Kerestünk hozzá egy képet is. Talán egyesek számára kissé ijesztő lesz, de az Életről szól.
További archív hírek:
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép