Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Enikő, Melitta napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Andrea Mantegna festménye
Katolikus templom Csicsó
Archív hírek
Levél a családokhoz, a házaspárokhoz, a jegyesekhez és a szerelmesekhez, a családokat szerető szerzetesekhez és paptestvérekhez és mindenkihez, aki a családi élet mellett áll. - „… ÉS KETTEN EGY TEST LESZNEK, NAGY TITOK EZ!” (Ef 5, 32)
2011-11-30 Forrás: Vatikáni Rádió
November 30-án, szerdán, Szent András apostol ünnepén a pápa a VI. Pál teremben tartotta meg az általános kihallgatást a világ minden részéből érkezett mintegy 6 ezer zarándok számára. Katekézisében a pápa folytatta az imáról szóló megfontolásait. Az előző alkalmakkor néhány példán keresztül az Ószövetség népének imájáról elmélkedett. Ezen a szerdán új sorozatot kezdett arról, hogy miként imádkozott Jézus.
2011-11-30 Forrás: Református Egyház
„Jézus Krisztus nem otthon, hanem ’valahol’ született. A birodalom, a társadalom peremén, stigmatizált családi viszonyok között, kényszerpályák metszetén, kapkodásban, hajléktalanul jött a világra. A bibliai karácsony fenti olvasata egy konszolidált család számára csődnek, rémálomnak hathat a mában” – olvasható Pásztory Ádám írásában. A Zsinati Hivatal kommunikációs igazgatója a reformatus.hu adventi-karácsonyi cikkei elé írt felvezetőt.
2011-11-30 Forrás: Felvidék.ma
A hétvégén Rimakokován folytatta megkezdett ötödik ülését a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Zsinata. A képviselők jóváhagyták az egyházközségek jogállásáról és társulásáról szóló törvényt, amely január elsején lép hatályba. A lelkipásztorok továbbképzésének rendjéről és a kreditrendszer alkalmazásáról szóló szabályzat-tervezetet viszont átdolgozásra utalták.
2011-11-29 Forrás: Erdély.ma
A nagyváradi Szent László-templom kórusa 2008-ban vette fel Halmos László nevét. Az 1909–1997 között élt váradi születésű zeneszerző és karnagy elsősorban egyházi muzsikáival vált világszerte ismertté, de megzenésített zsoltárai mellett számos modern darabja is létezik, melyekből a legismertebbeket hallgathatták meg az érdeklődők tegnapelőtt a Szent László-templomban a Brád Mónika által szervezett In memoriam Halmos László elnevezésű emlékkoncert keretében.
2011-11-29 Forrás: Magyar Kurír
Ebben az évben ünnepeljük Belon Gellért pécsi segédpüspök, jánoshalmi plébános születésének 100. évfordulóját. Szülővárosában, Füzesabonyban november 27-én koncelebrált ünnepi szentmisét mutatott be Bábel Balázs kalocsa–kecskeméti érsek.
2011-11-29 Forrás: Vatikáni Rádió
A világ egyik legszegényebb országában, a kelet-afrikai Burundiban november 27-én, vasárnap felfegyverzett férfiak törtek be a „Szeretet Szolgálóleányai” nővérek kirembai házába, ahol megölték Lukrecija Mamic horvát szerzetesnővért, majd túszul ejtették Carla Brianza olasz nővért és Francesco Bazzani olasz önkéntest. A helyi rendőrség azonnal értesült az eseményről, amelyet tűzharc követett a bűnözőkkel. A lövöldözés során életét vesztette az önkéntes férfi, a nővér pedig súlyos sérülést szenvedett.
2011-11-28 Forrás: Erdély.ma
Böjte Csaba ferences rendi szerzetes szerint ma, amikor megmaradásunk esélyeiről töprengünk, többnyire csak fizikai, biológiai megoldásokat keresünk, melyekkel túlélni véljük a küzdelmes hétköznapokat és gyakran megfeledkezünk a humánerőforrásokról, gondolkodásunk alapjáról, megmaradásunk zálogáról, anyanyelvünkről, kultúránkról és, nem utolsó sorban, hitünkről.
2011-11-28 Forrás: Magyar Kurír
„Életüket adták, hogy nekünk életünk legyen.” Erdő Péter bíboros prímás ünnepélyes zsolozsma keretében megnyitotta a hét ferences vértanú, Károlyi Bernát és társai boldoggáavatási eljárásának egyházmegyei szakaszát.
2011-11-28 Forrás: Vatikáni Rádió
Az emberek és a természet iránti tisztelet egy és ugyanaz – fejtette ki a Szentatya beszédében, amelyet hétfőn délelőtt intézett a vatikáni VI. Pál kihallgatási csarnokot megtöltő hétezer fiatalhoz. A találkozót a Szent Ferenc lelkiségét követő, 1991-ben létrejött Alapítvány szervezte, amelynek neve „Nővérünk a természet”; tiszteletbeli elnöke pedig 2007-től Rodriguez Maradiaga hondurasi bíboros, tegucigalpai érsek.
További archív hírek:
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép