Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Enikő, Melitta napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Lelkesitő gondolatok Csaba testvértől
Párizsi Szent Dénes püspök és társai vértanúk
Archív hírek
2011-12-31 Forrás: Református Egyház
"Tegyük fel ezt a kérdést: ki és mi a legfontosabb az életemben? Gondolom, a válasz ehhez hasonló: A legfontosabb az Istennel való kapcsolatom Jézus Krisztus érdeméért a Szentlélek ajándéka a hit által. Ez a legfontosabb" - írja a Poznán Béla, az Egyesült Államokbeli Kálvin Egyházkerület püspöke újévi meditációjában.
2011-12-31 Forrás: Magnificat.ro
Kimentem Kismuncselre, a Kárpátok déli vonulatára, hol egy elfelejtett kis bányásztelepülés mint az elmúlt évek mementója roskad bele a tájba. Eljöttem ide, Isten háta mögé, ahonnan mindenki elmenekült, válaszért, megvilágosodni. - Tél van, ropog a hó a talpam alatt! Minden lépés jól esik. Sétálok a létben! Vagyok! Számlálatlanul telnek a percek! Elindultam, és elindulnak bennem a gondolatok! Megfogalmazom! Az első érzés mely hívatlanul belém költözött: milyen csodálatosan tiszta és finom itt fent a hegyekben a levegő!
2011-12-31 Forrás: Magyar Kurír
Az esztendő utolsó napján illő, hogy emlékezzünk. Talán nem számít tolakodásnak az sem, ha ezúttal a Magyar Kurír múltjáról szólunk néhány szót, hiszen ebben az évben ünnepelte századik születésnapját. Természetesen nem mint internetes hírportál, hanem mint katolikus hírügynökség. 1911 őszén jelent meg először Magyar Kurír néven, elődjének, a Katholikus Tudósítónak folytatásaként.
2011-12-31 Forrás: Vatikáni Rádió
December 31-én, szombaton délután ötórai kezdettel XVI. Benedek pápa vesperást vezetett Szűz Mária, Isten Anyja ünnepének vigíliáján. A szertartáson a hagyománynak megfelelően jelen volt Róma polgármestere, Gianni Alemanno, aki egy misekelyhet ajándékozott a pápának.
2011-12-30 Forrás: Vatikáni Rádió
A modenai vegyészprofesszor, az Olasz Tudományos Akadémia, a „Negyvenek” tagja összefoglalja hallgatóinknak a Krisztus halotti lepleként tisztelt lenvászon-kutatás legújabb tudományos eredményeit. A vizsgálatok egyértelműen megállapították, hogy nincs szó „középkori hamisítványról”.
2011-12-30 Forrás: Magyar Kurír
2012. január 1-én, vasárnap a Sant’Egidio Közösség szervezésében fáklyás menetet és ökumenikus imaórát tartanak a békéért. Szentbeszédet mond Jelenits István SchP.
2011-12-30 Forrás: Vatikáni Rádió
A magyar jezsuiták december 27-30 között Miskolcon tartották provinciagyűlésüket. P. Adolfo Nicolás általános rendfőnök azt a kérdést tette fel a világ legnépesebb szerzetesközösségének a minden földrészen működő mintegy nyolcvan rendtartomány tagjai számára, hogy hogyan lehet éltető, kreatív az evangelizálás a szekularizált világunkban? A teljes évet átölelő folyamat zárásaként a jezsuiták megfogalmazták elkötelezettségüket a párbeszéd iránt, hogy a mai szekularizálódott világban is eredményesen megszólítsák ezt az új világot, és ehhez meg is ismerjék annak sajátosságait.
2011-12-30 Forrás: Református Egyház
Ismét tizennégy egyházat ismert el a parlament, ugyanazokat a vallási közösségeket, mint a nyáron elfogadott, ám az Alkotmánybíróság által közjogi érvénytelenség miatt megsemmisített egyházügyi törvényben. Az új jogszabályt – a korábbihoz képest több változtatással – pénteken fogadta el az Országgyűlés 256 igen és 36 nem szavazattal. Újdonság, hogy a Magyarországon legalább húsz éve egyesületként működő szervezetek is kérhetik egyházzá nyilvánításukat.
2011-12-29 Forrás: Vatikáni Rádió
P. Lombardi, aki a Vatikáni Rádiónak is főigazgatója, a Vatikáni Rádió szerkesztőjének kérdéseire válaszolva értékelte a Szentatya ez évi tevékenységét. Méltatatását két pápai utazással kezdte, hiszen a pápa nemzetközi látogatásai mindig vonatkozási pontot jelentenek. Az év központi részében járt a Szentatya Németországban és Spanyolországban.
2011-12-29 Forrás: Erdély.ma
...a te sáfárságodról. (Lukács ev. 16:2.) - Év végén gyakran lehet üzletek ajtaján kiakasztva látni ezt a táblát: „Leltár miatt zárva". A gazdasági élet rendjéhez tartozik, hogy időnként számba veszik: hogyan is állnak a dolgok? Csakugyan annyi árut adtak el a lezáruló évben amennyit a könyvek mutatnak? Nincs-e hiány áruban vagy pénzben. Végül is mi a haszon? Ám nemcsak üzletemberek készítenek ilyenkor leltárt. Minden ember megáll, hacsak néhány percre is, hogy végigtekintsen az elmúlt éven, s számba vegye: mit hozott és mit vitt el?
További archív hírek:
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép