Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Diána napja
8 felhasználó online
0 tag, 8 vendégKépek a galériából

Oltár
Nyolc Boldogság Katolikus Közösség
Archív hírek
2012-01-31 Forrás: Parókia.hu
A nyelvvizsga hiányában diploma nélkül maradt diákoknak is alternatívát jelenthet a TheoLingua, melyet a Károli Gáspár Református Egyetem hozott létre. A 2007-ben indított program három nyelven nyújt egyházi szaknyelvi képzést, nyelvvizsgája azonban államilag akkreditált – és nem csak a református egyetem hallgatói számára érhető el.
2012-01-31 Forrás: Vatikáni Rádió
Az Osservatore Romano vatikáni napilap január 31-i számában hosszú cikkel emlékezik meg Bosco Szent Jánosról, aki „szociális közvetítőként” segítette a fiatalokat, hogy becsületes állampolgárokká és jó keresztényekké váljanak. Don Bosco az 1850-es években felhatalmazást kapott arra, hogy összegyűjtse a Torinóban és környékén élő veszélyeztetett és közveszélyes fiatalokat, és életútjuk során nevelje és segítse őket.
2012-01-31 Forrás: Magyar Kurír
Az Európai Unióba való belépésünk a kisebbik rossz választásunk volt. A morális ismer olyan helyzeteket, amikor nem két jó, hanem két rossz között kell választanunk. Ha kint maradtunk volna az Európai Unión, nagyobb nyomás nehezedhetett volna ránk, és nem lett volna egyszerű átjárhatóságunk a határainkon túli magyarokhoz. A függés gazdasági és kulturális vonatkozásban megmaradt. A rabtartók most nem itt állomásozó hadsereggel, hanem a pénz hatalmával akarják kikényszeríteni, hogy engedelmeskedjünk neki.
2012-01-31 Forrás: Református Egyház
„Vannak olyan területek, amelyekben mi járunk előbbre, de vannak olyanok is, amelyekben a magyar reformátusok jutottak előrébb” – mondta tíznapos látogatása tapasztalatairól David Arnott, a Skót Egyház moderátora. A két református egyház közötti együttműködés legfontosabb területeiként az ökogyülekezeti programot, az ifjúsági munkát, a városi szegények közötti szolgálatot, valamint a helyi szintű partnerkapcsolatok fejlesztését és ápolását nevezte a skót egyházvezető, aki egy évig tölti be a leginkább nagyköveti szerephez hasonlító posztot közössége élén.
2012-01-30 Forrás: Magyar Kurír
XVI. Benedek pápa napjaink egyháza legfőbb feladatának a hit megújítását tekinti. Szándékához kapcsolódva az Országos Lelkipásztori és Teológiai Napok a pasztoráció figyelmét az új evangelizációra irányítja. Önmagunk evangelizációjáról gondolkodva tudatosítanunk kell magunkban: a hit döntés, a hit kapcsolat. Döntés, hogy Istennek meghatározó szerepet adunk életünkben, és a legmélyebb kapcsolat, mely Isten szeretetéből fakad – mondta Bíró László püspök a konferencia kapcsán a Magyar Kurírral folytatott beszélgetésben.
2012-01-30 Forrás: Vatikáni Rádió
Az eutanázia egy kiszolgáltatott helyzetben levő személy ellen elkövetett, állítólagos javát szolgáló, szándékos cselekedet vagy mulasztás által végrehajtott gyilkosság. Ezért mindig tiltani kell – ezt a döntést hozta január 25-én, szerdán az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése. Az alapelv egy élénk vita után került elfogadásra, amelyet az 1859. számú határozattal kapcsolatban folytattak le. Ez a betegek emberi méltóságát és jogait védi azzal a célkitűzéssel, hogy ösztönözzék az államokat a betegek akaratának figyelembe vételére. A Tanács döntésének értelmében az eutanáziát illetve az orvosi segítséggel végrehajtott öngyilkosságot mindig is tiltani kell.
2012-01-30 Forrás: Vatikáni Rádió
Meglepő lehet jegyzetem címe: „Az imádság politikai probléma” manapság, amikor Európa-szerte egyre erősebb lesz a szekularizálódás; amikor nemcsak az Egyház és állam szétválasztása befejezett tény, hanem már katolikusok is elfogadják a „pozitív laicitást,” vagyis - a zsinatra is hivatkozva (GS 76) – az egyház és az állam jogos autonómiáját. De ellenállunk annak az iránynak, amely a vallást teljesen ki akarja szorítani a közéletből a magánszférába. „A vallás magánügy!” – ismétlik a bal-liberálisok is az ateista-kommunista jelszót.
2012-01-30 Forrás: Református Egyház
Nyolcadik alkalommal adták át a Dizseri Tamás Szeretetszolgálati Díjat január 28-án. A Dunamelléki Református Egyházkerület, a Budapest-Németajkú Református Egyházközség Protestáns Fóruma, a Magyarországi Református Egyház Zsinata és a Bethesda Kórház Alapítvány által alapított díjat idén Csuka Tamásné váci börtönlelkész vehette át. Az emlékéremmel hétszázezer forint pénzjutalom is jár.
2012-01-29 Forrás: Parókia.hu
Mátraházán dolgozik a Generális Konvent munkabizottsága a káté szövegének megújításán. A Parókia Portál Czanik András Kárpát-medencei referenst és a bizottság három tagját, Márkus Mihály nyugalmazott püspököt, Juhász Tamás kolozsvári dogmatika professzort és Fekete Károlyt, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem rektorát kérdezte a témában.
2012-01-29 Forrás: P. Kiss Ulrich SJ
Új tanítás, és milyen hatalmas! - Kafarneum városában Jézus szombaton bement a zsinagógába, és tanított. Mindenki nagyon csodálkozott tanításán, mert úgy tanította őket, mint akinek hatalma van, és nem úgy, mint az írástudók. A zsinagógában volt egy ember, akit megszállt a tisztátalan lélek. Ez így kiáltott fel: Mi közünk egymáshoz Jézus? Azért jöttél, hogy elpusztíts minket? Tudom ki vagy, az Isten Szentje!
További archív hírek:
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép