Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Enikő, Melitta napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Népviseletben.   sgy
XVI. Benedek
Archív hírek
2012-02-29 Forrás: Parókia.hu
Enni kapunk, ruhát is adnak, de beszélgetni, még soha nem ült le senki közénk – mondja Feri, miután megette a szalámis szendvicset. A társa forró teáért nyújtja a poharát. A tavasz csak erőlködik, esik a hó, a hideg belemar az arcunkba. A csoport holnap már nem húzódhat be a pályaudvarra, az illetékesek úgy döntöttek, hogy mostantól jó idő van.
2012-02-29 Forrás: Magyar Kurír
Orosz Atanáz püspök szentelte fel a miskolci Görögkatolikus Egyetemi és Főiskolai Kollégium Szent Kereszt-kápolnáját, amelyet a kollégisták a Kiengesztelődés kápolnájának is neveznek.
Levél a családokhoz, a házaspárokhoz, a jegyesekhez és a szerelmesekhez, a családokat szerető szerzetesekhez és paptestvérekhez és mindenkihez, aki a családi élet mellett áll. - Mondd, hogy van az, hogy te, aki már normál gimnáziumi érettségit se tehettél, mert az apád egyetemi tanár volt, ismert és elismert tudora lettél a francia irodalomnak, és iskolaigazgatóként mentél nyugdíjba? – kérdezte osztálytársát sokadik érettségi találkozójukon az egyik volt diák. Mindent a feleségemnek köszönhetek! – válaszolta a kérdezett.
2012-02-29 Forrás: Vatikáni Rádió
Szabó Ferenc SJ jegyzete XVI. Benedek a Tömegtájékoztatás 46. világnapjára írt üzenetéről - Nagy örömmel olvastam XVI. Benedek üzenetét a május 20-i világnapra. „A Tömegkommunikáció 2012-es világnapja közeledtével szeretnék megosztani veletek néhány gondolatot a kommunikáció emberi folyamatának egy szempontjáról, amelyet gyakran felejtenek, bár nagyon fontos, és amelyre manapság különösen is szükséges emlékeztetni. A csend és a szó kapcsolatáról van szó.
2012-02-28 Forrás: Erdély.ma
Megszavazta a Sapientia – Erdélyi Magyar Tudományegyetem akkreditálását kedden a képviselőház. Ezzel lezárul a tudományegyetem akkrediációs folyamata, azaz létrejön a jogi személyiséggel rendelkező, anyanyelvű, alapítványi Sapientia Tudományegyetem. A magyar felsőoktatási intézmény akkreditálásában a képviselőházé volt az utolsó szó, a szenátus már múlt év decemberében rábólintott a törvénytervezetre.
2012-02-28 Forrás: Felvidék.ma
Az idén tizenöt elsőssel írattak be többet a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház öt egyházi alapiskolájába, mint egy évvel korábban. Az előzetes adatok alapján várhatóan szeptemberben a legtöbb elsőse a vajáni és a rozsnyói oktatási intézménynek lesz. A református egyház négy egyházközségi és egy egyházmegyei fenntartású alapiskolájába ötvennyolc leendő elsőst írattak be a szülők a 2012/2013-az tanévre.
2012-02-28 Forrás: Parókia.hu
Kibővítette az elismert egyházak körét a parlament: a decemberi 14 után újabb 18 vallási közösségnek szavaztak meg egyházi jogállást a képviselők. Az országgyűlés döntött 66 vallási közösség kérelmének elutasításáról is, így azok március 1-jével elveszítik egyházi státuszukat és egyesületként működhetnek.
2012-02-28 Forrás: Magyar Kurír
Mindannyian valamilyen függőségben élünk. Sok esetben ugyanazokat a harcokat vívjuk meg – mondta szerkesztőségünknek Laczkó Mihály, a Váci Egyházmegye gyermekvédelemmel foglalkozó lelkésze a szenvedélybetegségről folytatott beszélgetésben.
2012-02-27 Forrás: Erdély.ma
Arra gondoltam ma éjjel, hogy megkeresem a világ végét. Elmegyek oda. Elmegyek, s megkeresem azt a megismerhetetlen tartományt, ahonnan már nincs vissza, de nincs már előre sem. A világ vége. Az a hely, mely az otthon, ahol megállunk, ahol más a táj, ahol egy cseppnyi vér hajt mindent.
2012-02-27 Forrás: Református Egyház
Bár alig történt valami a faluban a forradalom napjaiban, ráadásul ahhoz sem volt túl sok köze Szenczi Győzőnek, a kádári bíróság ártatlanul mégis három év börtönre ítélte Nábrád lelkipásztorát. A kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából arra kértük Szenczi Győzőné Kováts Zsuzsannát, ossza meg velünk emlékeit férjéről és életük e nehéz időszakáról.
További archív hírek:
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép