Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Diána napja
8 felhasználó online
0 tag, 8 vendégKépek a galériából

Kőszeg Evangélikus templom
Felhők között (A)
Archív hírek
Levél a családokhoz, a házaspárokhoz, a jegyesekhez és a szerelmesekhez, a családokat szerető szerzetesekhez és paptestvérekhez és mindenkihez, aki a családi élet mellett áll. - Bennem cseng egy fiatalember szava, aki többedik élettársi viszonyát élte: „Én nem bírom a kötöttséget!” A fiatalember még egyetemista korában beleszeretett egyik évfolyamtársába, nagy és szenvedélyes szerelem alakult ki közöttük.
2012-03-31 Forrás: Vatikáni Rádió
Március 31-én, szombaton délelőtt Erdő Péter bíboros vezette a koncelebrációs szentmisét, amelyen a 120 évvel ezelőtt Mindszenty József bíboros hercegprímásról emlékeztek meg. - Főtisztelendő Püspök Úr! Kedves Paptestvérek! Krisztusban Kedves Testvérek! Krisztus szenvedésének, halálának és feltámadásának ünnepére készülünk.
2012-03-31 Forrás: Magyar Kurír
Arra kértük a magyarországi szerzetesrendek elöljáróit, hogy összegezzék az elmúlt év számukra legfontosabb eseményeit, és írjanak terveikről. A Ferences Mária Misszionárius Nővérek magyarországi tevékenységéről Dzikowska Marzena nővérnek, a rend elöljárójának írását közöljük.
2012-03-31 Forrás: Vatikáni Rádió
Virágvasárnappal, Pálmavasárnappal elérkezünk a liturgikus év középpontjához. Belépünk, a keresztény hit központi titkába, a húsvéti misztériumba. Jézus szenvedésére, kereszthalálára és feltámadására emlékezünk.Virágvasárnap az Úr szenvedésének vasárnapja.
2012-03-30 Forrás: Görögkatolikus.hu
Böjte Csaba atya papi jelmondata volt a vezérfonala a Görögkatolikus Egyház szakemberei által megvalósított Családtervezési és gyermeknevelési alapismeretek c. képzési programnak.
2012-03-30 Forrás: Erdély.ma
Életműdíjjal jutalmazta P. Daczó Árpád-Lukács ferences szerzetest a romániai Kriza János Néprajzi Társaság a népi Mária kultusz, a vallásos népszokások és az archaikus népi imádságok kutatása terén elért tudományos eredményeiért.
2012-03-30 Forrás: Parókia.hu
A világ harminc egyeteméről érkeztek joghallgatók a Károli Gáspár Református Egyetem Jogtudományi Karának perbeszédversenyére. Az angol nyelvű tárgyalásokon jól állták a sarat a magyar fiatalok. A versenyt szervező egyetemi docens hangsúlyozta: a közvélekedés szerint túlképzés van jogászokból, a gyakorlat azonban azt mutatja, hogy nagy szükség van idegen nyelvet beszélő fiatal szakemberekre.
2012-03-30 Forrás: Vatikáni Rádió
Egy személyes és közvetlen találkozás a pápa Mexikó és Kuba, de jelképesen egész Latin-Amerika népével. Ez az egyik legfontosabb jelentősége az éppen véget ért apostoli látogatásnak. Az amerikai földrész milliónyi és milliónyi katolikusának szemében ez egy határozott előrelépést jelent – a 2007-es Aparecidai Konferencián túl – XVI. Benedek pápasága rájuk irányuló figyelmének megerősítésében és bizonyos értelemben kiegyenlítésében is.
2012-03-30 Forrás: Magyar Kurír
Vezér Ferenc újratemetési szertartására április 30-án, hétfőn kerül sor a petőfiszállás-pálosszentkúti kegyhelyen. - Vezér György 1914. március 23-án született a Szatmár megyei Szaniszló faluban. A bencés gimnáziumban érettségizett, majd 1935-ben lépett a pálos rendbe, ahol a Ferenc nevet vette fel. Pécsett végezte bölcseleti és teológiai tanulmányait.; itt szentelte pappá Virág Ferenc pécsi megyéspüspök 1940-ben.
2012-03-30 Forrás: Erdély.ma
A pápa tízórás repülőút után, március 29-én reggel érkezett Rómába. 23. nemzetközi lelkipásztori látogatása Mexikóban kezdődött, majd három napot töltött a karib-tengeri szigetországban, Kubában. - A havannai repülőtéren Raúl Castro elnök mondott búcsúbeszédet. Szavai szerint:
További archív hírek:
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép