Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Enikő, Melitta napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

IV. Jenő
Róma.  Szenteltvíz angyal arc.  Topor Márta
Archív hírek
2012-04-30 Forrás: Parókia.hu
Egy felmérés szerint a szülők átlagosan naponta mindössze hét percet kommunikálnak a gyerekükkel. A minőségi idő nagyon fontos lenne, hiszen ez tölti meg a gyerek lelkét bizalommal és segíti abban, hogy érdeklődéssel nyithasson a világ felé – mondja a Károli Gáspár Református Egyetem adjunktusa.
2012-04-30 Forrás: Vatikáni Rádió
Az április 24-én a Római Magyar Akadémián megrendezett nemzetközi konferencián Fejérdy András, az Akadémia tudományos titkára, a rendezvény szakmai szervezője ezzel a címmel tartott előadást.
2012-04-29 Forrás: Erdély.ma
Apor Vilmos életét adta mások gyermekeiért, asszonyaiért! Alázattal kérjük, mint első kanonizált székely vértanút, hogy védelmezze családjaink tisztaságát, épségét, segítsen szorosan fogni szeretteink kezét, és azt el nem engedni bármilyen veszély, csábítás, nehézség közepette. Imádkozó lélekkel járjuk hosszan Boldog Vilmos püspök életét e kilenced átelmélkedésével, azzal a biztos hittel, hogy minden fohászunk, könyörgésünk meghallgatásra talál.
2012-04-29 Forrás: Parókia.hu
Ugyanúgy indultunk egy maroknyi teológushallgatóval szokásosnak ugyan nem nevezhető, de évenként visszatérő utunkra, mint ahogy szoktunk. Beültünk szürke buszunkba, énekeltünk, imádkoztunk és Erdély felé vettük az irányt. És ismét csak annyi történt, hogy kilencen átéltünk valami többet, mint vártuk, hiszen többet kaptunk, mint vittünk.
2012-04-29 Forrás: P. Kiss Ulrich SJ
A béres azért fut el, mert béres - Abban az időben Jézus így szólt: „Én vagyok a jó pásztor. A jó Pásztor életet adja a juhokért. A béres azonban, aki nem pásztor, akinek a juhok nem sajátjai, otthagyja a juhokat, és elfut, amikor látja, hogy jön a farkas. A farkas azonban elragadja s szétkergeti őket. A béres azért fut el, mert béres, és nem törődik a juhokkal. Én vagyok a jó Pásztor.
2012-04-29 Forrás: Csukor Árpád
Az én Jézusom a Krisztus, ki jó Pásztor, aki ismeri övéit és övéi is ismerik Őt. (Jn 10, 14) - Társunk ő a hétköznapok szürke mártíromságainak idegőrlő áldozataiban.Társunk akkor is, amikor oktalanok elviselésétől szenvedünk.Akkor is mikor igaztalan vádakat kell elszenvednünk.Amikor tűrjük a hatalom és önzés okozta sebeket.Társunk nélkülözéseinkben. Társunk, amikor az ellenünk vétőknek megbocsátunk. Amikor ellenség tör ránk, akár a nemzetek történelmi küzdőterén, vagy társadalmunk egymással keményen küzdő érdekcsoportjaiban, akár személyes kapcsolatainkban.
2012-04-28 Forrás: Kárpátaljalap.net
A tavaly, Szent György ünnepén felszentelt nevetlenfalui görög katolikus templom idén, április 23-án tartotta első búcsúnapját, a hívek nagyszámú jelenlétében. A szent liturgia alkalmával Lődár Jenő mezőgecsei görög katolikus áldozópap tartott szentbeszédet, aki Szent György tevékenysége és a jelenkor között párhuzamot vonva több fontos tényezőt emelt ki. Szent Györgyhöz hasonlóan nekünk is nagyon fontos tisztában lennünk azzal, hogy ki a keresztény ember igazi ellensége.
2012-04-28 Forrás: Vatikáni Rádió
Mit csinált a Szentatya a Húsvétot követő héten Castel Gandolfo-ban? Papírt és tollat fogott, majd anyanyelvén egy kissé különös levél megírásába kezdett a német püspökök számára, amelyet néhány nappal később közzé is tettek. A levél a szentmisében az eucharisztikus ima során, az Úr kelyhét megszentelő szavak fordítására vonatkozik:
2012-04-28 Forrás: Magyar Kurír
A több mint 86 ezer, katolikus oktatási intézményben tanuló diákból közel 30 ezer tanuló igényel sajátos bánásmódot – mondta a Kurírnak Bajzák Erzsébet M. Eszter nővér. A Katolikus Pedagógiai Szervezési és Továbbfejlesztési Intézet vezetője a Magyar Kurírnak kifejtette: téves megközelítés az egyházi iskolák arányának jelentős növekedéséről beszélni.
2012-04-28 Forrás: Vatikáni Rádió
A Tempi c. olasz hetilap április 26-án megjelent száma interjút közöl Koch bíborossal, a Keresztény Egységtörekvés Pápai Tanácsának elnökével. A cikk kiindulópontja XVI. Benedek pápa homíliája, amelyet április 12-én, Nagycsütörtökön, a krizma szentelő misén mondott A Szentatya utalt egy európai ország papi csoportjára, amely engedetlenségre szólított fel, többek között az Egyházi Tanítóhivatal egyes döntéseinek figyelmen kívül hagyására, például a nők pappá szentelését illetően.
További archív hírek:
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép