Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Diána napja
8 felhasználó online
0 tag, 8 vendégKépek a galériából

Töviskoronás Krisztus szobor
Írisz
Archív hírek
Levél a családokhoz, a házaspárokhoz, a jegyesekhez és a szerelmesekhez, a családokat szerető szerzetesekhez és paptestvérekhez és mindenkihez, aki a családi élet mellett áll.
2012-05-31 Forrás: Vatikáni Rádió
Mennybemenetele előtt az isteni hatalommal rendelkező feltámadt Jézus küldetést ad az apostoloknak: „Menjetek, tegyetek tanítványommá minden népet, kereszteljétek meg őket az Atya és a Fiú és a Szentlélek nevében, és tanítsátok mindannak megtartására, amit parancsoltam nektek. Íme, én veletek vagyok mindennap a világ végéig.” (Mt 28, 18-20)
2012-05-31 Forrás: Vatikáni Rádió
Május 31-én este Mária Erzsébetnél tett látogatása ünnepén a hagyománynak megfelelően Angelo Comastri bíboros, a pápa vatikánvárosi helynöke vezetésével este 8 órakor kezdődik a fáklyás rózsafüzér menet a Vatikáni kertekben.
2012-05-31 Forrás: Erdély.ma
Áprilisban jelent meg Böjte Csaba atya könyvsorozatának befejező része, a Párbeszéd a Végtelennel, melyben Karikó Éva kérdéseire válaszol, egyszerűen, mindenki számára érthetően. Az árvák védelmezője új könyvét május 19-én mutatta be a kézdivásárhelyi Vigadóban.
2012-05-30 Forrás: Vatikáni Rádió
Az Erdélyi Magyarok Ausztriai Egyesülete szeretettel meghívja a 30. bécsi csíksomlyói búcsúra és az Egyesület megalakulásának 25. évfordulójára. A búcsú és az ünnepség színhelye ebben az évben a Katholische Pfahrheim nagyterme és udvara, a Don Bosco Gasse 14. sz. alatt. Időpont: 2012. június 3-án, vasárnap 10:00 órától.
2012-05-30 Forrás: Magyar Kurír
A fontos dokumentum hét nyelven olvasható az interneten. Az Eljárási normák a feltételezett jelenések és kinyilatkoztatások megítéléséhez című dokumentumot VI. Pál pápa hagyta jóvá 1978-ban. Az eddig hivatalosan csak latin nyelven létező dokumentum most latinul, magyarul, angolul, németül, spanyolul, olaszul és (hamarosan) franciául olvasható a Kongregáció honlapján.
2012-05-30 Forrás: Magyar Kurír
Emléktáblát avatott Kassán, az egykori ferences kolostorban Bernard Bober kassai érsek május 25-én, Kovács Kristóf ferences vértanú tiszteletére. Az 1944 és 54 között hitükért vértanúságot szenvedett hét ferences vértanú egyike volt Kovács Kristóf.
2012-05-30 Forrás: Parókia.hu
„Amikor a nevelőszülőkhöz került nyolcéves kislány elbúcsúzott a hittancsoporttól, azt mondta, azért tud továbblépni, mert amikor még óvodás korában imádkozott, Isten mellé lépett. Tudja, azóta vele megy mindenhová."
2012-05-29 Forrás: Vatikáni Rádió
Május 30-a és június 3-a között most már a 7. alkalommal rendezik meg a Családok Világtalálkozóját, amelyet ezúttal Milánó lát vendégül. A találkozó csúcs eseménye a pápa 3 napos lelkipásztori látogatása lesz. A média 1500 szakembere kért akkreditációt, hogy közvetlen közelről követhesse a nagy világeseményt.
2012-05-29 Forrás: Erdély.ma
A csanálosi születésű Tempfli József nyugalmazott 81. nagyváradi püspök aranymiséjére került sor pünkösdhétfőn a szülőfalu templomában. A megható alkalom nyitányaként Bura László nyugdíjas irodalomtanár köszöntötte a püspököt, valamint röviden ismertette az életpályáját.
További archív hírek:
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép