Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Enikő, Melitta napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

himnusz kezdősora
Topor Márta:  Kert és kerengő
Archív hírek
2012-06-30 Forrás: Erdély.ma
A kolozsvári belvárosi unitárius templomban csütörtökön, az erdélyi és a magyarországi unitárius egyház zsinatának együttes ülésén kimondták a két egyház egyesülését.
2012-06-30 Forrás: Magyar Kurír
Veres András megyéspüspök – immár hagyományteremtő szándékkal – az idén is találkozóra hívta a jubiláns házaspárokat Sombathelyre. Tavaly a Család Éve kapcsán merült fel az a g ondolat, hogy a kerek (5., 10., 15., 20., 25. stb.) házassági évfordulójukat ünneplő házaspárokat ünnepi szentmise keretében köszöntsék.
Levél a családokhoz, a házaspárokhoz, a jegyesekhez és a szerelmesekhez, a családokat szerető szerzetesekhez és paptestvérekhez és mindenkihez, aki a családi élet mellett áll. - Mondjátok: van valami értelme az imádkozásnak? – szólalt meg a beállt csendben a házascsoport egy férfi tagja.
2012-06-30 Forrás: Vatikáni Rádió
XVI. Benedek pápa, június 30-án, szombaton délelőtt a főpásztorokhoz intézett többnyelvű beszédében hangsúlyozta annak a kapcsolatnak a jelentőségét, amely a püspökök és Péter utóda között áll fenn. Arra buzdította a főpásztorokat, akiknek Szent Péter és Pál ünnepén nyújtotta át a palliumot, hogy hittel és szeretettel támogassák közösségeiket, szolgálva az egész társadalom javát.
2012-06-29 Forrás: Evangélikus.hu
2012. június 24-én Békéscsabán iktatta be hivatalába a Kelet-békési Egyházmegye elnökségét Gáncs Péter püspök. Ennek kapcsán dr. Rück András felügyelővel beszélgettünk.
2012-06-29 Forrás: Magyar Kurír
A gyöngyösi ferences templom idei Sarlós Boldogasszony-búcsúja egyben ünnepélyes projektzáró esemény is. A Magyarország legősibb könyvtárának fejlesztése című uniós pályázattal 130 millió forint összköltségű felújítási munkálatok zajlottak 2010 őszétől a könyvtárban, a templomban, a sekrestyében, a kolostor kvadrumában és kertjében. A munkálatok gyümölcseit július elsején, a fél 11-kor kezdődő ünnepi szentmiséhez kapcsolódóan áldja meg Ternyák Csaba egri érsek.
2012-06-29 Forrás: Vatikáni Rádió
A Jairus nevű zsinagógai elöljáró kislányának életre keltése Jézus rendkívüli csodái közé tartozik. ”Mit lármáztok, mit sírtok? Nem halt meg a gyermek, csak alszik.” Igazában Jairus leányának, vagy a naimi ifjú, vagy akár Lázár életre keltése nem az a feltámadás, amellyel Jézus megelőzte a benne hívőket, tehát amely nem egy hulla megelevenedése, visszatérése e földi létbe, hanem átmenet egy új, az isteni létrendbe. Itt is, miként más csodatettek, csodás gyógyítások esetében Jézus előzetes hitet követel az érdekeltetektől, akik hozzá folyamodnak. „Ne félj, csak higgy!”
2012-06-29 Forrás: Parókia.hu
A református gazda azt mondta, "Uram Jézus, segíts!", a katolikus pedig keresztet vetett - így indult az aratás Péter-Pál napján. Padlássöprés, börtönbüntetés és egy nagy "K" betű minden iratukon - idén először a kuláküldözés idején tönkretett magyar gazdákra emlékeznek június 29-én.
2012-06-28 Forrás: Evangélikus.hu
Megjárta az alkoholizmus poklát Hidasi György. Ma már hálás Istennek, hogy alkoholista volt, mert ennek köszönhetően tud másoknak segíteni. Az általa vezetett györkönyi Szőlőtő Alapítvány szenvedélybetegek gyógyítását tűzte célul a munka és a hit bázisán. Az alapítvány bentlakásos otthont is működtet a függők számára.
2012-06-28 Forrás: Vatikáni Rádió
Egyháztörténeti, és pasztorális tanácsadás-szervezetfejlesztés mesterszak a szegedi Gál Ferenc Hittudományi Főiskolán
További archív hírek:
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép