Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Diána napja
9 felhasználó online
0 tag, 9 vendégKépek a galériából

lángnyelvek
Éjjel
Archív hírek
2012-07-31 Forrás: Vatikáni Rádió
Az első részben megemlékeztünk a Loyolai Szent Ignác által 1540-ben alapított Jézus Társasága küldetéséről, mai feladatairól – XVI. Benedek pápa beszédét idézve, amelyet 2008-ban a legutóbbi Rendi Nagygyűlés tagjaihoz intézett. Benedek pápa akkor VI. Pál szavait idézte a jezsuitákról:
2012-07-31 Forrás: Vatikáni Rádió
Július 31-én a liturgia Loyolai Szent Ignácra, a jezsuita rend alapítójára emlékezik. 1491-ben baszk földön, Loyolában született. Amikor Ignác született, Erasmus 25 éves volt, Machiavelli 22, Kopernikusz 18, Michelangelo 16, Morus Tamás 11 és reformátorrá lett Luther Márton értelme ekkor nyiladozott. A reneszánsz és a reformáció , illetve az egyház reformját elindító Trentói zsinat korában vagyunk.
2012-07-30 Forrás: Erdély.ma
A szekértúránk ideje alatt újra sok olyan templomban megfordultam, ahol még megtalálható a mennyezetről, láncon vagy dróton leengedett, búzakoszorú. A búza a kenyérnek, a mindennapi falatnak, magának az életnek a jelképe. A búzakoszorú ezért hálaadás az életért és Isten minden ajándékáért.
2012-07-30 Forrás: Magyar Kurír
Seregély István nyugalmazott egri érsek ünnepi szentmisét mutatott be az egri bazilikában július 28-án, püspökké szentelésének 25. évfordulója alkalmából. Az ünnepi szentmisén jelen volt és koncelebrált Alberto Bottari de Castello apostoli nuncius, Ternyák Csaba egri érsek, az egyházmegye segédpüspökei, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjai közül többen, valamint az egyházmegye papsága közül is sokan.
2012-07-30 Forrás: Vatikáni Rádió
Ki a te Istened? – Isten megnevezése - Az istenfogalom először a pogány vallásokban jelentkezik. A Nap és annak ragyogása, csillagok és azok szabályos járása, a villámokkal csapkodó vihar és az általa kiváltott félelem, a szikla és annak rendíthetetlensége, az áldást hozó eső és harmat, mind-mind egy felsőbbrendű lény, az istenség egy-egy tulajdonságának meg nyilatkozása.
2012-07-30 Forrás: Erdély.ma
A magyar egyház meghirdette a hit évét. Sokan kérdezik, hogy ez mit is jelent? Mit jelent az élő hit, melynek megkeresésére bátorít az egyház? - Érzékszerveink által kommunikálunk a külvilággal: látunk, hallunk, tapintunk, ízlelünk, szagokat érzünk. Jó dolog érzékszerveink birtokában elindulni, élni, belevetni magunkat a mindennapok forgatagába. Ezek az érzékszervek örömmel, élményekkel töltik meg a napjainkat, általuk bontakozik ki a földi létünk!
2012-07-29 Forrás: Keresztény Magyarország
Tilmann Beller német schönstatti atya 25 évig volt a magyar Schönstatt-családmozgalom vezetője. Vértesaljai János és Vali számára a tőle kapott szellemi és lelki útmutatás meghatározó lett a házasságukra és az apostoli munkájukra. Mély, személyes kapcsolatuk több mint húszéves. A gyászhír hallatán Tilmann atya sajátos magyarságával levelet diktált Vali számára. Azt kérte, hogy a levél - miután Vali megkapta -, a magyar Schönstatt-család számára is legyen szétküldve.
2012-07-29 Forrás: P. Kiss Ulrich SJ
Telepítsétek le az embereket! - Abban az időben: Jézus átment a Galileai-tengernek, vagyis Tiberiás tavának a túlsó partjára. Nagy tömeg követte, mert látták a csodajeleket, amelyeket a betegeken végbevitt. Jézus fölment egy hegyre, és ott leült tanítványaival. Közel volt a húsvét, a zsidók ünnepe. Amikor Jézus fölemelte szemét, és látta, hogy nagy tömeg jön felé, így szólt Fülöphöz: „Honnan vegyük kenyeret, hogy legyen mit enniük?”
2012-07-28 Forrás: Magyar Kurír
Csaknem két évtizede minden augusztusban több száz zarándok indul útnak gyalog Esztergomból Mátraverebély–Szentkútra a Nagyboldogasszony és Szent István ünnepe közötti napokban, ferences szerzetesek vezetésével. A mozgó kolostorról Dobszay Benedek tartományi titkárral, a program fő szervezőjével beszélgetett Szerdahelyi Csongor.
2012-07-28 Forrás: Vatikáni Rádió
A Hittani Kongregáció új prefektusa, Gerhard Ludwig Müller érsek, hosszú interjút adott az Osservatore Romano-nak, amelyet a lap július 26-i száma tett közzé. Emlékeztetünk, hogy XVI. Benedek a regensburgi püspököt július 4-én nevezte ki annak a Kongregációnak élére, amelyet ő, Ratzinger bíboros vezetett két évtizeden át. Közben néhány évig William Joseph Levada bíboros volt a dikasztérium vezetője, aki korára való tekintettel most nyugalomba vonult. Müller érsek egyben elnöke lett az Ecclesia Dei Pápai Bizottságnak és a Nemzetközi Teológiai Bizottságnak is.
További archív hírek:
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép