Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Enikő, Melitta napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

A Balaton part.  Topor M.
Archív hírek
2012-08-30 Forrás: Parókia.hu
Héber, ógörög, latin - a klasszikus "mumus" tantárgyakkal gyakran riogatják az újoncokat felsőbb éves társaik. Az egyetemi élet kihívásai előtt álló fiatal lelkészjelölteket múltjukról és terveikről faggattuk a budapesti teológia gólyatáborában.
2012-08-30 Forrás: Magyar Kurír
Egy műemlék felújítását csakis körültekintően, igényesen lehet végezni. A szakszerűtlen, beavatkozás több kárt okoz, mint hasznot. Ez a munka viszont lassú és drága, de megéri, hiszen az utókornak dolgozunk - mondja a kalocsai Nagyboldogasszony-főszékesegyház felújítási munkálatairól Vörös Márta főépítész.
2012-08-30 Forrás: Vatikáni Rádió
Augusztus 31-én kezdik meg szokásos nyárvégi összejövetelüket Castel Gandolfo-ban azok a tanárok és teológusok, akik XVI. Benedek pápa, Joseph Ratzinger professzor diákjai voltak a regensburgi egyetemen. A zárt ajtók mögött megrendezésre kerülő szeminárium idei témája az ökumenizmus, különös tekintettel a katolikusok, evangélikusok és anglikánok közötti kapcsolatokra.
Levél a családokhoz, a házaspárokhoz, a jegyesekhez és a szerelmesekhez, a családokat szerető szerzetesekhez és paptestvérekhez és mindenkihez, aki a családi élet mellett áll. - A tízéves érettségi találkozón volt osztályfőnökük sorra kérdezte volt diákjait, kivel mi történt az elmúlt tíz évben, ki milyen diplomát szerzett, hol és mit dolgozik, alapított-e családot, hány gyereke van, sikeresnek érzi-e magát.
2012-08-29 Forrás: Magyar Kurír
2012. augusztus 27-én Várszegi Asztrik püspök, főapát számos püspök, apát, egyházi és közéleti személyiség, valamint hívek jelenlétében felszentelte a felújított Szent Márton -bazilikát Pannonhalmán. A szentelésen társszentelőként részt vett Notker Wolf, a Bencés Konföderáció prímás apátja, valamint Christian Haidinger, az Osztrák Bencés Kongregáció prézes apátja.
2012-08-29 Forrás: Erdély.ma
2012. augusztus 23-25 között Csíkszentdomokoson, Márton Áron püspök szülőfalujában sikerrel lezajlott az első, hagyományteremtőnek szánt Márton Áron-konferencia, melyen történészek, egyháztörténészek, szociológusuk, pedagógusok, szerkesztők mutatták be és vitatták meg Márton Áron püspökhöz kapcsolódó kutatási eredményeiket.
2012-08-29 Forrás: Magyar Kurír
Elhangzott az Esztergomi Bazilikában tartott hálaadó szentmisén és Veni Sanctén a Szatmári Irgalmas Nővérek 170. évfordulója alkalmából (2012. augusztus 29., Jn 15,26-27; 16,12-15) - Tisztelendő Nővérek! - Krisztusban Kedves Testvéreim!
2012-08-29 Forrás: Vatikáni Rádió
Keresztelő Szent János vértanúságának emléknapján a Szentatya a Castel Gandolfo-i pápai rezidencia előtti téren összegyűlt hívekhez intézett katekézisében megállapította: a keresztény élet ma is minden nap megkívánja az evangéliumhoz való hűség vértanúságát.
2012-08-28 Forrás: Erdély.ma
A magyar történelmi egyházak templomai elől indulnak Sepsiszentgyörgyön szombaton délben az Igazság Napja elnevezéssel meghirdetett tüntetés résztvevői a Székely Mikó Kollégium épülete elé – közölték keddi sajtóértekezletükön a megmozdulás szervezői.
2012-08-28 Forrás: Magyar Kurír
Magyarország jövője részben azon múlik, hogy az egyházi intézmények kinyíljanak, és egyaránt érvényesüljenek a társadalomban az általános és az egyházi nevelési elvek - jelentette ki Balog Zoltán kedden az Egri Főegyházmegye által fenntartott iskolák szakmai tanévnyitóján. Miközben létezik a gyermekek igényeinek elsőbbsége, szükség van arra, hogy a nevelés során elveket és értékeket képviseljenek a pedagógusok; az egyházi intézményekben ez nem jelenthet ellentmondást - mondta az emberi erőforrások minisztere a mintegy 1200 pedagógus részvételével az egri bazilikában megtartott ünnepségen.
További archív hírek:
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép