Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Diána napja
9 felhasználó online
0 tag, 9 vendégKépek a galériából

Mária ábrázolás
Nemzetközi Katonai zarándoklat Lourdes
Archív hírek
2012-09-30 Forrás: Evangélikus.hu
2012. szeptember 23-án ünnepi istentiszteleten adott hálát a szügyi gyülekezet, miután egy hároméves folyamat végén befejeződött templomuk külső és belső felújítása. Az igehirdetés szolgálatát dr. Fabiny Tamás püspök végezte Jer 32,27 alapján: „Én vagyok az Úr, minden élőnek az Istene. Van-e számomra lehetetlen?" A liturgiában Szabó András esperes és a helyi lelkész házaspár, Blatniczky János Dániel és Blatniczkyné Hammersberg-Ganczstuckh Júlia segédkezett.
2012-09-30 Forrás: Erdély.ma
Az unitárius egyházban évente négy alkalommal osztanak úrvacsorát: karácsonykor, húsvétkor, pünkösdkor és az őszi hálaadás napján. - Az őszi úrvacsoraosztás időpontjának meghatározásával az 1694. június 20-án Tordán tartott Zsinat alábbi határozatában találkozunk: „Deliberatum in hoc Synodo, ut deinceps singulis annis quatuor vicibus, in tribus festis, et ante diem D. Michaelis die Domini usurpetur S. Coena in omnibus Ecclesiis." Magyar fordításban: „Ezen a Zsinaton az a döntés hozatott, hogy mostantól minden évben négy alkalommal, a három ünnepen, valamint Szent Mihály napja előtti vasárnapon szolgáltassák ki az úrvacsora minden egyes egyházközségben"1
Levél a családokhoz, a házaspárokhoz, a jegyesekhez és a szerelmesekhez, a családokat szerető szerzetesekhez és paptestvérekhez és mindenkihez, aki a családi élet mellett áll. - Örülök, hogy megint együtt leszünk, meg jó újra találkozni a barátaimmal, de olyan jó volt a nagyiéknál lenni! Már most arra vágyom, hogy megint ott lehessek náluk, mondta az egyik tizenéves fiú, amikor a nyári szünidő elmúltával a gyerekek a nagyszülők vidéki házából visszatértek a városi otthonba.
2012-09-30 Forrás: P. Kiss Ulrich SJ
… a te nevedben - Abban az időben: János apostol így szólt Jézushoz: Mester, láttunk valakit, aki a te nevedben ördögöt űz ki, de nem tart velünk. Megtiltottuk neki, mert nem követ minket. Jézus ezt válaszolta: „Ne tiltsátok meg neki! Aki a nevemben csodát tesz, nem fog egykönnyen szidalmazni engem. Aki nincs ellenünk, velünk van.
2012-09-30 Forrás: Csukor Árpád
Az én Jézusom a Krisztus, aki szól ugyan arról, hogy aki nincs ellenünk az velünk van, ugyanakkor hangsúlyozza azt is, hogy jaj annak, aki egyet is megbotránkoztat. (Mk 9, 40)
2012-09-30 Forrás: Magyar Kurír
A kamilliánusok nyíregyházi közössége fiatal szerzetesközösség, amelyet két atya, egy testvér valamint két jelölt alkot. Kolostoruk az osztrák provinciához tartozik. A Magyar Kurír tudósítója egy napot töltött együtt Frédi atyával, a közösség vezetőjével.
2012-09-29 Forrás: Vatikáni Rádió
Szeptember 29-én, Gábriel arkangyal, a Vatikáni Rádió védőszentjének ünnepén, szombaton reggel Giovanni Angelo Becciu érsek, vatikáni államtitkársági helyettes mutatta be a szentmisét a rádió Angyali Üdvözlet kápolnájában. Koncelebrált Roberto Tucci bíboros, a rádió volt igazgatója, P. Andrzej Koprowski SJ, a Vatikáni Rádió programigazgatója, továbbá a rádióban szolgáló papok.
2012-09-29 Forrás: Erdély.ma
A hit évéhez közeledve néhány személyes megtérés történetét ismertetjük, egykori ateisták, újpogányok, buddhisták, muzulmánok, zsidók, protestánsok interneten közzétett tanúságtételei alapján.
2012-09-29 Forrás: Magyar Kurír
Sankt Gallen székesegyházában Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek, a CCEE elnöke mondott szentbeszédet azon a vesperáson, amelyen a CCEE ülésének résztvevői a II. Vatikáni Zsinat megnyitásának 50. évfordulójára emlékeztek. Szent Pál kolosszeiekhez írt levelének felolvasott szakaszáról (Kol 1, 3-6a) beszélt, amelyben az apostol hálát ad Istennek, amiért a közösség hitben, szeretetben és reménnyel telve éli életét. Hangsúlyozta, hogy itt a remény már maga a hit, az üdvösség csírája, hiszen Krisztus halálával és feltámadásával függ össze.
2012-09-29 Forrás: Vatikáni Rádió
Szeptember 29-én, Szent Mihály, Gábor és Rafael főangyalok liturgikus ünnepén idén Angelo Becciu érsek, vatikáni államtitkársági helyettes mutatott be ünnepi szentmisét a Vatikáni Rádió dolgozóinak, majd „Pro Ecclesia et Pontefice” – „Egyházért és Pápáért” érdemkeresztet adott át három személynek: Vertse Mártának, a Vatikáni Rádió magyar műsora felelős szerkesztőjének, Mary Tresa nővérnek, az indiai program munkatársának és Alessandro Candi technikusnak.
További archív hírek:
Matild
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép