Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Diána napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Jó éjszakát!  A.
Hímzett terítő az Úr asztalán- A Bárány
Archív hírek
2012-10-31 Forrás: Magyar Kurír
A mindenszentek és a halottak napja egymáshoz kapcsolódó, mégis különböző ünep. A mindenszentek ünnepe a keresztény élet célját mutatja meg: legyünk szentek. Ez a megdicsőült, a mennybe jutott lelkek ünnepe, az irántuk való tiszteletünk és hálánk kifejezésének az ünnepe.
Levél a családokhoz, a házaspárokhoz, a jegyesekhez és a szerelmesekhez, a családokat szerető szerzetesekhez és paptestvérekhez és mindenkihez, aki a családi élet mellett áll. - Na, öreg, vége a szép szabadságnak, te is igába hajtod a fejed! – mondta vidáman az ifjú férjnek barátja, amikor az esküvő után gratulált. Az ifjú férj kissé zavarba jött.
2012-10-31 Forrás: Vatikáni Rádió
XVI. Benedek pápa október 31-én, szerdán a Szent Péter téren megtartott általános kihallgatás alkalmával tovább folytatta a Hit évének szóló katekézis-sorozatát a következő kérdésekkel fordulva a jelenlévő zarándokokhoz. A hitnek van személyes, egyéni jellemzője? Csakis egyedül rám tartozik? A hitemet egyedül élem meg?
2012-10-31 Forrás: Parókia.hu
Jelentősen csökkenthető vagy egyszerűsíthető az a közvetítő struktúra, ami kiépült Isten és ember közé, ez volt Luther Márton spirituális forradalmának egyik erőteljes vonatkozása. Kiiktatható az egyház Isten és ember közül? Erről is beszélgettünk Szabó István református püspökkel a reformáció napján.
2012-10-30 Forrás: Vatikáni Rádió
16 ember vesztette életét az Egyesült Államokban, egy pedig Kanadában a hatalmas erejű trópusi ciklon következtében. New Jersey, New York, Maryland, North Carolina, West Virginia, Pennsylvania és Connecticut térségében óriási mértékben pusztított a vihar
2012-10-30 Forrás: Magyar Kurír
Október 27-én – a Pázmaneum Társulás imakilencedének hetedik állomásaként – a festői szépségű Kicsind község látta vendégül a felvidéki és magyarországi egyházközségekből érkezett zarándokokat.
2012-10-30 Forrás: Magyar Kurír
Halloween nem ártatlan ünnep, hanem az ezoterikus világ szilvesztere – fogalmaz a Római Főegyházmegye Romasette című lapjának cikkírója. - A halloween ősi kelta hagyományokból kialakult ünnep…
2012-10-30 Forrás: Parókia.hu
Megerőszakoltak két fiatal, hívő lányt a közelmúltban. Egyikük feljelentést tett a rendőrségen, a másik lány hallgat. Gyülekezetük női önvédelmi kurzust hirdetett; olyan sok jelentkező volt, hogy két csoportot indítanak.
2012-10-29 Forrás: Magyar Kurír
A Keresztény Pedagógia Műhelye első őszi rendezvényére került sor október 24-én a miskolci Vörösmartyban, ahol Palánki Ferenc püspök tartott előadást, A keresztény iskola mibenléte címmel. Az eseményről Ágoston Zsolt igazgatóhelyettes írt beszámolót. - Folytatódik a tavalyi tanévben Koós Ede érseki biztos által megálmodott Keresztény Pedagógia Műhelye a Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvoda aulájában.
2012-10-29 Forrás: Vatikáni Rádió
Október 29-én, hétfőn, a Szentszék sajtótermében Antonio Maria Vegliò bíboros, az Elvándorlók és Úton lévők Pápai Tanácsának elnöke ismertette a 2013. január 13-án esedékes világnapra szóló pápai üzenetet. A dokumentumban a Szentatya hangsúlyozza: a jelenlegi gazdasági válság idején is tiszteletben kell tartani az elvándorlók alapvető jogait.
További archív hírek:
Szajuz
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép