Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Enikő, Melitta napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

IV. Kelemen
Angyalok glóriával (A)
Archív hírek
2012-11-30 Forrás: Vatikáni Rádió
Néhány nap múlva a pápa is jelen lesz a világ legelterjedtebb közösségi hálóján. Már elkészült a pápa fiókja, amelyet december 3-án, hétfőn mutatnak be a vatikáni Sajtóteremben. - P. Antonio Spadaro, az olasz jezsuiták „La Civiltà Cattolica” c. folyóiratának igazgatója, az új technológiák és a digitális kommunikáció szakértője rádiónknak adott interjújában elmondta:
2012-11-30 Forrás: Magyar Kurír
A Püspökvár titkai, a püspöki palotától a dzsámiig – a Pécsi Egyházmegye évezredes örökségének turisztikai vonzerővé fejlesztése című projekt támogatási szerződését írták alá Pécsett a Püspöki Palota konferenciatermében. A Pécsi Egyházmegye közel 1,5 milliárd forintot nyert az Új Széchenyi Terv Dél-Dunántúli Operatív Program keretén belül, a Komplex turisztikai termékcsomagok kialakítása című pályázaton. A fejlesztésnek köszönhetően a 21. század turisztikai igényeit kielégítő idegenforgalmi szolgáltatáscsomag jön létre, a projekt révén megújulnak a belváros kiemelkedő értékű egyházi épületei.
Levél a családokhoz, a házaspárokhoz, a jegyesekhez és a szerelmesekhez, a családokat szerető szerzetesekhez és paptestvérekhez és mindenkihez, aki a családi élet mellett áll. - Nem értem, hogy miért szeretnek a gyerekek annyira anyósoméknál vacsorázni, amikor ott mindennek szabott rendje van, szigorúan megkövetelik kissé ódivatú illemszabályaik betartását, sőt, az is természetes, hogy segítenek nekik az asztal körüli feladatok elvégzésében, mondta egy háromgyerekes apa ugyancsak nagycsaládos barátjának.
2012-11-29 Forrás: Parókia.hu
A közbeszéd gyakran szól arról, hogy nem figyelünk egymásra, a válság pedig az adakozó kedvűeket is eltántorítja a segítségnyújtástól. A Magyar Református Szeretetszolgálatnál egészen mást tapasztalnak; egyre több, ajándékokkal teli cipősdoboz érkezik a karácsony közeledtével, hogy jó szándékú emberek ismeretlenül is megajándékozzanak rászoruló gyerekeket.
2012-11-29 Forrás: Magyar Kurír
A magyarországi szerzetesrendek közül a magyar alapítású pálosok voltak az elsők, akik boros „vállalkozásba” fogtak szőlő nélkül (a pannonhalmi bencések saját szőlőből készítik boraikat). Öt éve készül pálos bor, rendszerint egy száraz és egy félédes – még Częstochowában is ezzel miséznek a pálos szerzetesek.
2012-11-29 Forrás: Magyar Kurír
A magyarországi gazdaság- és társadalomtudományi képzés és kutatás megújítása céljából kötött stratégiai együttműködési megállapodást kötött november 28-án a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem.
2012-11-29 Forrás: Vatikáni Rádió
December 2-án, advent első vasárnapján a C egyházi év kezdődik. A magyarba átvett „advent” a latin adventus-ból, az úrjövetet jelentő adventus Domini kifejezésre utal. Készülődünk Karácsonyra, amikor az üdvözítő Jézus születésére, az első úrjövetre emlékezünk. Különös módon a liturgia még ismét, mint a B egyházi év végén, Krisztus második, végső Úrjövetelére emlékeztet.
2012-11-28 Forrás: Evangélikus.hu
Galli István 1993 óta foglalkozik vitéz Jány Gusztáv magyar királyi honvédtábornok rehabilitálásának ügyével. Az Evangélikus Hittudományi Egyetemen egyházjogot oktató ügyvédet a tábornok kivégzésének évfordulóján kérdeztük, hogy áll a jogi procedúra.
2012-11-28 Forrás: Parókia.hu
Túl elöl járunk a tudományos felfedezésekben, ezért nem támogatják a magyar fejlesztéseket - vélekedik az a református presbiter, aki az egyik nemzetközi hírű hazai egyetem beszédtechnológiai kutatásait koordinálja. A magyar mérnökcsapat pedig fejlesztéseivel a beteg gyermekeket, a fogyatékkal élőket és a volán mögé ülőket is segíti.
2012-11-28 Forrás: Magyar Kurír
Kórházi önkéntes lelkigondozói képzés indult a hit évében Debrecenben a Megtestesülés plébánián György Alfréd kamilliánus szerzetes, betegpasztorációs referens koordinálásával. A képzés során a résztvevők kiemelt témaként kezelik a lelkigondozói módszereket, a segítés lehetőségeit, a segítő személyének alkalmasságát, valamint számos gyakorlati kérdésre keresik a választ.
További archív hírek:
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép