Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Enikő, Melitta napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Áldás születésnapra (A)
Gyertya
Archív hírek
2012-12-31 Forrás: Magyar Kurír
A Szentatya hagyományosan üzenetet küld a híveknek és minden jóakaratú embernek január 1-jén a béke világnapja alkalmából. A 2013-as dokumentumot, amelyet XVI. Benedek Boldogok a békeszerzők címmel tett közzé, az alábbiakban közöljük.
2012-12-31 Forrás: Vatikáni Rádió
December 31-én éjjel a Szent Péter téren idén is megtartják a hagyományos imavirrasztást a békéért a családokban és a nemzetek között. A rendezvényt a Családi Szeretet mozgalom szervezte. A találkozó éjjel negyed 12-kor kezdődik a Szent Péter téren felállított betlehemi jászol előtt. A Családi Szeretet mozgalom alapítója, Stefano Tardani atya nyilatkozott rádiónknak a kezdeményezés kapcsán.
2012-12-31 Forrás: Parókia.hu
Ezekben a percekben talán már egyre többen ropogó petárdákkal, durranó pezsgőkkel, harsogó papírtrombitákkal búcsúztatják az évet. Nyilván nem az idő múlását ünneplik – hiszen ki örül annak? – inkább felejteni próbálnak, szeretnének önfeledten túllépni azokon a történéseken, amelyek kellemetlenek voltak, illetve amelyeket már úgysem hozhatnak vissza. Amolyan kollektív búfelejtő ez, esetleg egyfajta elégtétel.
2012-12-30 Forrás: Csukor Árpád
Az én Jézusom a Krisztus, - aki 12 éves korában elmaradt szüleitől, s mikor azok rátaláltak, nem értették szavait: „nekem Atyám dolgaiban kell lennem!” (Lk 2, 52) A családok életében bizony, nem mindig egyszerű tudomásul venni azt, hogy az ifjak dolga, - a jövő üzenetét megfogalmazni. Még a Szentcsalád életében is valamiféle megtorpanást jelentett Jézusnak, - mondhatnánk, - kamaszkori küldetéstudata. Pedig a jövő, egyértelműen Őt igazolta!
2012-12-30 Forrás: P. Kiss Ulrich SJ
…hogy ott keressék… - Jézus szülei minden évben fölmentek Jeruzsálembe a húsvét ünnepére. Amikor Jézus tizenkét éves lett, szintén fölmentek, az ünnepi szokás szerint. Az ünnepnapok elteltével hazafelé indultak. A gyermek Jézus azonban Jeruzsálemben maradt anélkül, hogy szülei észrevették volna. Abban a hitben, hogy az úti társaságban van, már egy napig mentek, amikor keresni kezdték a rokonok és ismerősök között.
2012-12-29 Forrás: Vatikáni Rádió
Ma egy fontos állomása valósul meg „A bizalom zarándoklata a földön” elnevezésű kezdeményezésnek – fordult a pápához a Taizéi Közösség elöljárója december 29-én, szombaton este a Szent Péter téren.
2012-12-29 Forrás: Magyar Kurír
„VI. Pál pápa iránti engedelmessége még jobban növeli Mindszenty bíboros erkölcsi nagyságát” – nyilatkozta Alberto Bottari de Castello érsek, hazánk apostoli nunciusa a Vatikáni Rádió műsorában.
2012-12-28 Forrás: Vatikáni Rádió
A karácsonyi ünnepkörben összesűrűsödnek üdvösségünk eseményei. Az Ige megtestesült Názáretben, Mária megszülte fiát /Isten Fiát, ezért Istenszülő/ Betlehemben; Jézus alávetette magát a mózesi törvénynek:
2012-12-28 Forrás: Magyar Kurír
A tihanyi Tetőtéri esték előadássorozatának idei zárásaként Korzenszky Richárd perjel Szent Benedek vezetői szerepéről és a bencés Reguláról foglalta össze gondolatait.
2012-12-28 Forrás: Vatikáni Rádió
A világban a helyzet egyre bonyolultabbá és bizonytalanabbá válik. Ezt majdnem mindenki észreveszi. A II. János Pál pápa által a „bűn struktúráinak” nevezett mechanizmusok egyre nagyobb erővel taszítanak egy kudarc, az emberek megosztottsága felé. Vannak azonban reményt keltő jelek is, mint a megújult szolidaritás a közjó érdekében, törekvés arra, hogy ismét helyreállítsák az emberek között a közösségi érzést, az életörömöt.
További archív hírek:
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép