Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Archívum
Keresztény Magyarország Portál - Archívum - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Enikő, Melitta napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Skapuláré érem
Patkó
Archív hírek
2013-01-31 Forrás: Magyar Kurír
A II. Vatikáni Zsinat a témája a PPKE hittudományi karán megrendezett, idei teológiai tanári konferenciának. - A hagyomány és megújulás egységét emelte ki a konferenciát megnyitó beszédében Erdő Péter bíboros, aki kifejtette: egy zsinat szükségképpen képviseli a folytonosságot és saját korát is.
2013-01-31 Forrás: Parókia.hu
Egyik nyomorból a másikba mártózunk. Rögtön feltűnik, ezek a gyermekek nem tudnak csokit enni. A nagyocska Bettike is darabokban majszolja a szaloncukrot, nehogy túl hamar elfogyjon.
2013-01-31 Forrás: Vatikáni Rádió
A múlt vasárnapi szentleckében – az első Korintusi levél 12. fejezetében Szent Pál a Krisztus-hívők közösségét „testhez” hasonlította: Krisztus Testében, az Egyházban minden tagnak megvan sajátos a szerepe, küldetése. Az Egyházat a feltámadt Krisztus Lelke élteti, és különféle adományokat ad a megbízatások teljesítéséhez: bölcsesség, tudás, hit, gyógyítás, prófétálás, nyelvek adománya…
2013-01-30 Forrás: Magyar Kurír
A hit évében megkezdődött misszióban résztvevő - a plébános által kijelölt - világi munkatársak feladata az lesz, hogy járják a családokat. Ehhez segítséget, képzést is kapnak.
2013-01-30 Forrás: Parókia.hu
Egy kicsivel mindig többet tett annál, mint amit a hivatali kötelesség diktált, vagy amit elvártak tőle. Az Erdélyi Református Egyházkerület új püspöke szerint éppen ezekkel a kicsi többletekkel lehet igazán nagy tetteket véghezvinni.
2013-01-30 Forrás: Magyar Kurír
Idén új boldoggal bővülhet nemzetünk égi pártfogóinak sora: a közeljövőben várhatóan boldoggá avatják Isten szolgája Sándor Istvánt, a vértanú szalézi segítő testvért, akit a Rákosi-rendszer idején, 1953. június 8-án végeztek ki.
2013-01-30 Forrás: Vatikáni Rádió
VI. Benedek pápa január 30-án, szerdán az általános kihallgatást a vatikáni VI. Pál teremben tartotta meg, amelynek alkalmával Istenről mint Atyáról tanított a jelenlévő több ezer zarándoknak. A Credóban, vagyis a Hiszekegyben megvalljuk: „Hiszek egy Istenben”, aki mindenható Atya, ég és föld Teremtője.
2013-01-29 Forrás: Magyar Kurír
A szerzetesek világnapját február 2-án, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén tartja katolikus egyház. Az ünnep előestéjén, február elsején 18 órától a szerzetesrendek közös ifjúsági imaestet szerveznek az Örökimádás-templomban (IX. Üllői út 77.).
2013-01-29 Forrás: Erdély.ma
Amikor elvállaltam, hogy beszélni fogok a vallás dolgairól óvodás korú gyermekeknek, kicsit megijedtem a feladat nagyságától, s azóta is ezekre az alkalmakra készülök a legnagyobb odafigyeléssel és izgalommal. Nem kis kihívás az elvont dolgokat megértetni azzal, aki még a konkrét világgal is csak megismerkedőben van. Éppen ezért arra törekszem, hogy minden egyes alkalommal vigyek magammal valamit: szemléltető rajzot, kézbe vehető játékot, megkóstolható gyümölcsöt.
2013-01-29 Forrás: Vatikáni Rádió
A Pápai Liturgikus Szertartások Irodája közzé tette a Szentatya által vezetett szertartások jegyzékét. - Február 2-án, szombaton Urunk bemutatása ünnepén, a Megszentelt Élet XVII. Világnapján XVI. Benedek délután fél hatkor szentmisét mutat be a Megszentelt Élet Intézményei és az Apostoli Élet Társaságai tagjai számára a Szent Péter bazilikában.
További archív hírek:
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép